Wat is een CGI-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een CGI-bestand?
Wat is een CGI-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een CGI-bestand is een Common Gateway Interface-script.
  • Open er een met een teksteditor, zoals Notepad++.
  • Converteer naar andere op tekst gebaseerde formaten met hetzelfde programma.

Dit artikel legt uit wat een CGI-bestand is, hoe je er een opent op je computer en hoe je er een naar een ander formaat converteert.

Wat is een CGI-bestand?

Een bestand met de CGI-bestandsextensie is een Common Gateway Interface-script. Het zijn tekstbestanden, maar aangezien ze in een programmeertaal zoals C of Perl zijn geschreven, kunnen ze onder bepaalde voorwaarden als uitvoerbare bestanden functioneren.

Een voorbeeld is een CGI-bestand dat scripts bevat die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van e-mails vanaf een formulier op een website. Deze worden vaak gezien in de "cgi-bin" directory van een webserver.

Image
Image

Hoe een CGI-bestand te openen

Aangezien CGI-bestanden tekstbestanden zijn, kunnen het ingebouwde Kladblok-programma in Windows, evenals andere teksteditors, worden gebruikt om ze te bekijken en te bewerken.

Hoewel het niet de bedoeling is om op deze manier te werken, kunt u soms proberen een bestand van een website te downloaden, maar in plaats daarvan een. CGI-bestand krijgen. Een bankafschrift of verzekeringsrekening die u aan het downloaden bent, kan bijvoorbeeld van dit bestandstype zijn in plaats van een PDF (of een ander formaat zoals JPG, enz.).

Je zou het moeten kunnen hernoemen naar het bestand dat je van plan was te downloaden, en het dan openen zoals je normaal zou doen. Als u in dit voorbeeld. CGI naar. PDF wijzigt, zou u het in een PDF-viewer moeten kunnen openen. Hetzelfde proces zou moeten werken met elk bestand in deze context met een onjuiste naam.

Hernoemen op deze manier converteert ze niet echt naar een nieuw formaat. Het verandert alleen welk programma het bestand opent. Aangezien in dit voorbeeld het document een PDF zou moeten zijn, betekent het hernoemen dat het gewoon de juiste bestandsextensie op het bestand plaatst.

Als je steeds een. CGI-bestand krijgt in plaats van het eigenlijke bestand dat je zoekt, kan het nodig zijn om de cache van de browser te wissen en het opnieuw te proberen. Het uitschakelen van uw firewall of beveiligingssoftware kan een andere oplossing zijn als het probleem aanhoudt.

Een CGI-bestand converteren

CGI-bestanden werken niet goed op een webserver als u deze naar een ander formaat converteert. U kunt echter nog steeds een open bestand opslaan in HTML of een ander op tekst gebaseerd formaat met behulp van een teksteditor waarnaar we hierboven hebben gelinkt.

Onthoud wat we hierboven zeiden over het hernoemen van een CGI-bestand. Als u dit doet, wordt het niet daadwerkelijk geconverteerd naar PDF, JPG, enz., maar wordt in plaats daarvan alleen de juiste bestandsextensie op het bestand geplaatst, zodat het juiste programma het zal herkennen en openen. Een daadwerkelijke bestandsconversie vindt plaats met een bestandsconverter.

Het v alt buiten het bestek van dit artikel als je eigenlijk op zoek bent naar informatie over CGI-programmering. Als u bijvoorbeeld informatie van een CGI-formulier naar een Excel-bestand wilt vertalen, kunt u het CGI-script zelf niet zomaar converteren naar een XLSX- of XLS-bestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Controleer de bestandsextensie dubbel om er zeker van te zijn dat u een CGM (Computer Graphics Metafile), CSI, CGR (CATIA Graphical Representation), CGF (Crytek Geometry Format) of CGZ (Cube Map)-bestand niet verwart met een met de. CGI-extensie.

Zoals je kunt zien, kunnen bestandsextensies die tussen verschillende formaten worden gebruikt, erg op elkaar lijken, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze op dezelfde manier worden geopend of geconverteerd.

Aanbevolen: