Hoe ID3-tags aan uw podcast-metadata toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe ID3-tags aan uw podcast-metadata toe te voegen
Hoe ID3-tags aan uw podcast-metadata toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • iTunes: Selecteer File > Add to Library > rechtsklik op bestand > Get Info> Options tab > verander media in Podcast.
  • Ga vervolgens door Details, Artwork, Description en Sorteren tabbladen > voer info in > OK.
  • Hosting-service: upload podcast naar host > voeg podcast-info toe > selecteer Update ID3-tags checkbox.

Dit artikel legt uit hoe je ervoor kiest om ID3-tags toe te voegen aan de metadata voor je podcasts met iTunes.

Hoe u ID3-tags aan uw podcast kunt toevoegen

Er zijn verschillende manieren om ID3-tags aan je podcast toe te voegen. Voeg snel en eenvoudig ID3-tags toe met iTunes, de ingebouwde ID3-tagtools van uw podcast-hostingservice of een ID3-editor van derden.

ID3-tags toevoegen met iTunes

iTunes biedt een van de eenvoudigste en gemakkelijkste manieren om ID3-tags aan je podcastafleveringen toe te voegen. Hier is hoe:

  1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Selecteer in het File menu Add to Library.

    Image
    Image
  3. Kies het bestand dat u aan uw bibliotheek wilt toevoegen en selecteer vervolgens Open.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u zojuist hebt toegevoegd en kies Info ophalen. Selecteer in andere iTunes-versies de drie stippen (Meer) en selecteer vervolgens Song Info.

  5. Ga naar de Options tab.

    Image
    Image
  6. Verander de mediasoort in Podcast.

    Image
    Image
  7. Ga naar Details en voer de gevraagde informatie in, zoals titel, auteur en podcastnaam.

    Image
    Image
  8. Selecteer Artwork > Add Artwork en upload je cover art.

    Image
    Image
  9. Selecteer Description en voer een afleveringsbeschrijving in.

    Image
    Image
  10. Ga naar het tabblad Sorteren en voer de bestandstitel, podcastnaam en auteur in.

    Image
    Image
  11. Selecteer OK om de ID3-taginformatie op te slaan.
  12. Je podcastbestand en de ID3-tags zijn nu klaar om te worden geüpload naar je podcast-hostingservice.

Gebruik uw podcast-hostingservice om ID3-tags toe te voegen

Veel podcast-hostingservices, zoals Libsyn, maken het gemakkelijk om ID3-tags aan een podcast toe te voegen.

Deze stappen zijn van Libsyn, maar andere podcast-hostingservices hebben een vergelijkbare interface.

  1. Upload je MP3-bestand naar je podcast-hostingservice.
  2. Voeg een afleveringstitel, nummer, beschrijving en andere informatie toe.
  3. Selecteer het Update ID3-tags selectievakje. Alle details die je over je aflevering hebt toegevoegd, werden automatisch onderdeel van de ID3-tag voor het mediabestand.

Gebruik een ID3-tag-editor

Als je een podcast maakt en de ID3-tags wilt toevoegen voordat je je MP3-bestand uploadt naar een podcast-host, zijn er enkele uitstekende ID3-tag-editors beschikbaar, zowel gratis als betaald.

  • MP3tag is een gratis download voor Windows die ID3-tags voor MP3-bestanden toevoegt en bewerkt. Het gebruik van MP3tag om metadata te uploaden is eenvoudig en intuïtief. Het ondersteunt batchbewerking voor meerdere bestanden met verschillende audioformaten. Het gebruikt ook online databases om informatie op te zoeken, zodat je het kunt gebruiken om je bestaande muziekcollectie te taggen om illustraties of de juiste titels te vinden.
  • EasyTAG is een andere gratis ID3-editor. Het is een eenvoudige applicatie voor het bewerken en bekijken van ID3-tags in audiobestanden. EasyTAG ondersteunt meerdere formaten en is compatibel met Windows- en Linux-besturingssystemen. Het kan worden gebruikt om MP3-verzamelingen automatisch te taggen en te ordenen en om MP3-metadata te bewerken.
  • ID3 Editor werkt op Windows- en Mac-systemen en vereist een betaalde licentie, maar biedt wel een gratis proefperiode van 30 dagen. Deze editor heeft een gelikte interface die het bewerken van podcast-ID3-tags eenvoudig maakt. Het ruimt ook oude tags op en voegt copyright, URL en gecodeerde informatie toe.
  • Prestopod is een browser-app die ID3-tags toevoegt en opslaat voor snellere publicatie. Het is eenvoudig en gemakkelijk om ID3-tags aan MP3-bestanden toe te voegen of bestaande tags bij te werken. Met een gratis abonnement kun je twee afleveringen per maand publiceren, terwijl het standaardabonnement $ 15 per maand is en maximaal 20 afleveringen per maand mogelijk maakt.

Wat zijn ID3-tags precies?

ID3-tags zijn containers met metagegevens die worden gebruikt met MP3-audioformaten. Een ID3-tag voegt metadata toe aan een bestand in de ID3-indeling.

Aangezien podcasts in MP3-indeling zijn, slaan hun ID3-tags informatie op zoals de titel, artiest of auteur, website-URL en of er expliciete taal wordt gebruikt. ID3-tags bevatten ook gegevens over de hoes van de podcast en afleveringen.

Wanneer je je podcast verzendt naar distributiekanalen, zoals iTunes of Spotify, worden de ID3-taggegevens weergegeven aan je potentiële publiek.

De ID3-tags van je podcast zijn niet iets dat je instelt en vergeet. Naarmate je show evolueert, kan de categorie veranderen, de taal explicieter worden en kun je nieuwe albumhoezen toevoegen. Door uw metadata actueel te houden, kunt u de juiste doelgroep vinden.

Welke metagegevens bevatten ID3-tags?

Wanneer je je podcast verzendt naar Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, TuneIn of andere platforms, neem dan deze informatie op in je ID3-tags:

Titel

Je podcast heeft een titel, maar elke aflevering heeft ook een titel. Zorg ervoor dat je titel pakkend en beschrijvend is, maar niet te lang. Uniek zijn is van cruciaal belang, omdat je de titel van een andere podcast niet wilt dupliceren.

Auteur

Dit item kan ook artist of host worden genoemd. Het kan uw naam zijn, de naam van uw bedrijf of een merk.

Beschrijving

Als je een beschrijving voor een podcastaflevering opneemt, houd deze dan eenvoudig en beschrijvend. Overlaad niet met trefwoorden en je hoeft niet de titel van je show of de naam van de host op te nemen.

Categorieën

Op de meeste platforms kun je maximaal drie categorieën kiezen, bijvoorbeeld Nieuws, Zelfhulp en True Crime. Als je podcast evolueert en de focus verandert, verander dan de categorieën.

Artwork of afbeeldingen

Voeg toe aan een show-artwork of artwork voor een individuele aflevering.

Afleveringnummer

Hoewel sommige podcasthosts je afleveringen automatisch nummeren, moet je bij andere nummers handmatig toevoegen. Zonder nummer kan je podcastaflevering verloren gaan.

Expliciet

Er is meestal een plek waar je kunt aangeven of je podcastaflevering expliciete taal gebruikt. Er zijn geen beperkingen op expliciet taalgebruik in een podcast, maar je moet mensen wel waarschuwen.

Zelfs als je tijdens een aflevering maar één klein vloekwoord uitspreekt, speel het dan op veilig en markeer het als expliciet.

Aanbevolen: