Hoe hyperlinks aan PDF-bestanden toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe hyperlinks aan PDF-bestanden toe te voegen
Hoe hyperlinks aan PDF-bestanden toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Maak link in PDF-bestand: Open PDF in bewerkingssoftware > selecteer tekst of afbeelding > Bewerken > Link > Toevoegen.
  • Link naar PDF op een website: Upload PDF naar site > maak een hyperlink aan en zorg ervoor dat u de. PDF-bestandsextensie gebruikt.
  • Link naar PDF via WordPress: Media toevoegen > Bestanden uploaden > Bestanden selecteren > open PDF > voeg info toe > Invoegen in bericht.

Dit artikel legt uit hoe u functionele hyperlinks aan PDF-bestanden kunt toevoegen en hoe u de ankertekst kunt wijzigen.

Hoe maak je een hyperlink in PDF-bestanden

De meeste apps of programma's voor het bewerken van PDF's, zoals Adobe Acrobat of Drawboard PDF, hebben de mogelijkheid om een hyperlink naar PDF-bestanden toe te voegen. In bijna alle gevallen is het proces voor het toevoegen van een hyperlink hetzelfde en moet u uw doeltekst of afbeelding in het PDF-bestand selecteren en vervolgens de juiste Bewerken > Link > Toevoegen menu-opties.

Soms bevindt de optie Bewerken zich in het menu Extra of in het gedeelte van de PDF-app.

Je kunt ook een hyperlink naar een PDF-bestand toevoegen door een nieuw project te maken met een link in Microsoft Word, Excel of PowerPoint en het bestand op te slaan als een PDF in plaats van de standaard bestandsindeling.

Hoe te linken naar een PDF-bestand op een website

Hoewel het plaatsen van een hyperlink in PDF-bestanden een effectieve manier kan zijn om naar online inhoud te linken en de lezer ergens anders heen te leiden, kunt u ook teruglinken naar PDF-bestanden vanaf een website of blog.

Een koppeling naar een PDF-bestand vanaf een webpagina kan handig zijn wanneer u naar een referentie in een bestand moet linken of wanneer u een lezer wilt helpen bij het downloaden van een PDF-bestand voor offline gebruik.

De eenvoudigste manier om naar een PDF-bestand op een webpagina te linken, is door het naar de host van uw website te uploaden en er vervolgens een hyperlink naar te maken zoals u zou doen met elk afbeeldings- of muziekbestand en ervoor te zorgen dat u de. PDF-bestandsextensie gebruikt.

Als je het leuk vindt om websites uit de hand te coderen, zou je de gebruikelijke hyperlinkcode gebruiken, zoals hieronder te zien is.

Link naar een PDF-bestand op een website of blog met WordPress

Hier leest u hoe u naar een PDF-bestand kunt linken met WordPress:

  1. Vanaf de Nieuwe pagina of Nieuw bericht pagina, selecteer Media toevoegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bestanden uploaden.

    Image
    Image
  3. Kies Bestanden selecteren.

    Image
    Image
  4. Zoek uw PDF-bestand op uw apparaat en selecteer Open.

    Image
    Image

    Hiermee wordt het PDF-bestand niet geopend, het wordt alleen geüpload naar uw WordPress-site.

  5. Bewerk de velden Titel, Bijschrift en Beschrijving en selecteer vervolgens Invoegen in bericht.

    Image
    Image

    De tekst die u in het veld Titel invoert, is de tekst die voor de hyperlink wordt gebruikt. Je kunt dit later bewerken als je wilt.

  6. Er wordt nu een hyperlink gemaakt die rechtstreeks linkt naar een kopie van uw PDF-bestand dat op uw site wordt gehost. Je kunt nu extra tekst en afbeeldingen toevoegen voor en na de link en het maken van het nieuwe bericht of de nieuwe pagina voltooien.

    Image
    Image

Verander de ankertekst van een hyperlink in PDF

Eenmaal gemaakt, wordt de hyperlinktekst, ankertekst genaamd, ingesteld op de tekst die u tijdens het uploadproces in het veld Titel hebt ingevoerd. Ga als volgt te werk om dit te wijzigen.

  1. Selecteer de PDF-hyperlink in WordPress.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bewerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Link-opties.

    Image
    Image
  4. Typ in het veld Linktest uw nieuwe hyperlinktekst.

    Image
    Image

    Bewerk het URL-veld niet, want hierdoor wordt de hyperlink naar het PDF-bestand verbroken.

  5. Selecteer Update.

    Image
    Image

Aanbevolen: