Hoe Alexa en Cortana samen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa en Cortana samen te gebruiken
Hoe Alexa en Cortana samen te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Voeg Cortana toe aan Alexa: Menu > Vaardigheden > type Cortana > tik opCortana > Enable > Machtigingen opslaan.
  • Alexa toevoegen aan Cortana: Tik op microfoon en zeg, "Open Alexa." Of druk op Windows-toets+S > typ Open Alexa.

Dit artikel legt uit hoe je Alexa kunt gebruiken om toegang te krijgen tot Cortana via een Echo-apparaat, en hoe je Cortana kunt gebruiken om toegang te krijgen tot Alexa via de Cortana-stemassistent in Windows 10.

Hoe de Cortana-vaardigheid aan Alexa toe te voegen

Je moet de Alexa-app op Android, iOS of internet gebruiken om de Cortana-vaardigheid toe te voegen. De onderstaande reeks toont u de stappen om Cortana aan Alexa toe te voegen met de Android-app. De volgorde is vergelijkbaar voor de iOS- of Alexa-webapp.

  1. Open de Alexa-app, tik op Menu (de drie horizontale lijnen) en selecteer Vaardigheden.

    Image
    Image
  2. Typ Cortana en tik op het vergrootglas om te zoeken.

    Image
    Image
  3. Tik op Cortana om de vaardigheid te selecteren.

    Image
    Image
  4. Tik op Enable om de Cortana-vaardigheid te activeren.

    Image
    Image
  5. Bekijk de gevraagde apparaatmachtigingen en tik vervolgens op Bewaar machtigingen als u akkoord gaat.

    Image
    Image
  6. Bekijk de gevraagde Cortana-machtigingen en tik vervolgens op Ik ga akkoord, als u akkoord gaat.

    Image
    Image
  7. Meld u vervolgens aan bij uw Microsoft-account. Je hebt je Microsoft-accountnaam, wachtwoord en eventuele aanvullende authenticatiemethoden (zoals je telefoon of een authenticatie-app) nodig die je hebt geconfigureerd voor je Microsoft-account.

    Image
    Image
  8. Bekijk de machtigingen die door Microsoft zijn gevraagd om Cortana op Alexa te gebruiken. Tik op Ja, als u akkoord gaat.

    Image
    Image
  9. Je zou een bericht moeten zien met de tekst: "Cortana is succesvol gekoppeld."

    Image
    Image
  10. Je zou nu "Alexa, open Cortana" moeten kunnen zeggen om met Cortana te praten vanaf je Alexa-apparaat.

Hoe Alexa toe te voegen aan Cortana

Om Alexa aan Cortana toe te voegen, heb je een laptop of desktop Windows 10-computer nodig waarop Cortana is ingeschakeld.

  1. Selecteer de microfoon in het Cortana-zoekvak en zeg "Open Alexa", of druk op de Windows-toets+S en typ vervolgens Open Alexa.

    Image
    Image
  2. Als je nog niet bent aangemeld bij Cortana, selecteer je Aanmelden Je hebt je Microsoft-accountnaam, wachtwoord en eventuele aanvullende verificatiemethoden nodig (zoals uw telefoon of een authenticatie-app) die u hebt geconfigureerd voor uw Microsoft-account. Nadat u het aanmeldingsproces voor uw Microsoft-account hebt voltooid, ziet u een bericht met de melding 'U bent helemaal klaar. Als je nu met Alexa wilt praten, zeg je gewoon Open Alexa.' U heeft echter nog extra werk te doen.

    Image
    Image
  3. Nadat u bent aangemeld met uw Microsoft-account en u typt of zegt "Open Alexa" tegen Cortana, moet u zich aanmelden met uw Amazon-account. Je hebt je Amazon-accountnaam, wachtwoord en eventuele aanvullende authenticatiemethoden (zoals je telefoon of een authenticatie-app) nodig die je hebt geconfigureerd voor je Amazon-account.

    Image
    Image
  4. Bekijk vervolgens de machtigingen die zijn aangevraagd door de Alexa Voice-service en selecteer Allow als u akkoord gaat.

    Image
    Image
  5. Het systeem zal u dan vragen of u wilt dat Windows uw inlognaam en wachtwoord onthoudt, zodat u zich niet opnieuw hoeft aan te melden en om het te laten synchroniseren met andere pc's. Selecteer Ja als u akkoord gaat.

    Image
    Image
  6. Bekijk de toestemmingen die zijn aangevraagd door Microsoft toe te staan informatie te delen met Amazon Alexa. Selecteer Ja als u akkoord gaat.

    Image
    Image
  7. Je zou een bericht moeten zien met de tekst: Hallo! Het is Alexa.'

    Image
    Image
  8. Je zou nu " Hey Cortana, Open Alexa" moeten kunnen zeggen om met Alexa te praten vanaf je Windows 10-computer.

Hoe Alexa en Cortana samen te gebruiken

Niet elke opdracht werkt op de twee platforms. Als u bijvoorbeeld Alexa op Cortana opent op een Windows 10-systeem, kunt u nog geen muziek afspelen of Alexa-timers en herinneringen instellen, hoewel u wel smart home-opdrachten kunt verzenden en Amazon-bestellingen kunt afhandelen.

Ga naar de sites van elke leverancier om de nieuwste beschikbare commando's te leren. Amazon biedt zowel een Aan de slag met Alexa-pagina als een lijst met opdrachten om te proberen. Microsoft biedt naast de hoofdsite van Cortana ook een pagina Aan de slag met Cortana.

En Amazon en Microsoft hebben elk aangekondigd dat er in de toekomst extra mogelijkheden zullen worden toegevoegd.

Aanbevolen: