Broncode invoegen in een Word-document

Inhoudsopgave:

Broncode invoegen in een Word-document
Broncode invoegen in een Word-document
Anonim

Wat te weten

  • Een tweede document insluiten in een Word-document: Insert > Object > Create New> Word-document > wissen Weergeven als pictogram > OK.
  • Je kunt ook Paste Special gebruiken om verschillende gegevens in een document in te voegen, inclusief code.

In dit artikel worden problemen uitgelegd met het gebruik van broncode in Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 en Word 2007 en instructies voor het insluiten van een tweede document in een Word-bestand. Het biedt ook informatie over het plakken van andere gegevens in een Word-document.

Het probleem met het gebruik van broncode in Word

Programmeurs schrijven softwareprogramma's in talen als Java, C++ en HTML. Programmeertalen gebruiken andere opmaak en symbolen dan reguliere talen, dus het plakken van een codefragment in Word vanuit een programmeertoepassing veroorzaakt fouten zoals het opnieuw opmaken van tekst, inspringen, het maken van koppelingen en spelfouten.

Gezien hoe Microsoft Word documenten structureert, is het invoegen van en werken met broncode moeilijker dan werken in een speciale code-editor. Ingesloten documenten creëren echter een container die ervoor zorgt dat de broncode niet opnieuw wordt geformatteerd.

Een manier om deze opmaakproblemen te voorkomen, is door de broncode in een apart document in het hoofddocument van Word te plakken.

Een tweede document insluiten in een Word-document

Hier leest u hoe u de broncode in een Word-document plakt met een tweede ingesloten document.

Deze instructies werken alleen met een enkele pagina met code.

  1. Open het doeldocument in Microsoft Word en plaats de cursor waar de broncode zal verschijnen.
  2. Selecteer Invoegen.

    Image
    Image
  3. In de Text groep, selecteer Object.

    Image
    Image
  4. In het Object dialoogvenster, selecteer de Create New tab.

    Image
    Image
  5. In de Object type lijst, selecteer Microsoft Word Document.

    Image
    Image

    Selecteer in Word 2007 OpenDocument Text.

  6. Wis het selectievakje Weergeven als pictogram.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK.

    Image
    Image
  8. Er wordt een nieuw document geopend, getiteld Document in [bestandsnaam doeldocument]. Sla het document op in dezelfde map als het doeldocument.
  9. Kopieer en plak de broncode in het nieuwe document. Word negeert automatisch de spaties, tabs en andere opmaakproblemen. Spelfouten en grammaticale fouten worden gemarkeerd in het document, maar deze fouten worden genegeerd wanneer de code in het originele document wordt ingevoegd.

    Image
    Image
  10. Sla het broncodedocument op en sluit het. De broncode verschijnt in het hoofddocument.

    Image
    Image
  11. Hervat het werk aan het hoofddocument.

Verschillende soorten plakken gebruiken in Word

De meest up-to-date versies van Word verwerken code beter dan vroeger. Word voor Microsoft 365 ondersteunt verschillende vormen van plakken, inclusief met en zonder bronopmaak. Dus het plakken van een codeblok uit bijvoorbeeld Microsoft Visual Studio Code zal er anders uitzien op basis van het plaktype. Als u Plakken speciaal selecteert, geeft elk van de drie opties een ander resultaat:

  • Ongeformatteerde tekst: Alle code wordt geplakt als niet-opgemaakt, dus je verliest inspringen, kleur, lettertype en gerelateerde contextuele aanwijzingen.
  • HTML Formaat: Vanuit VSC, een plakken-als-HTML rendert wat lijkt op een foto van de code, compleet met de achtergrondkleur van de teksteditor. Dit codeblok kan worden bewerkt en u kunt de achtergrondkleur verwijderen in de menuoptie Alineavulling.
  • Ongeformatteerde Unicode-tekst: plakt de tekst zoals deze is, maar verwijdert de tekst en achtergrondkleuren. Formatteer de code indien nodig opnieuw.

FAQ

    Hoe zie ik opmaakmarkeringen en codes in Word?

    Als u tijdelijk opmaakmarkeringen en codes in Word wilt zien, gaat u naar Home en selecteert u het pictogram Show Formatting Symbols om markeringen in te schakelen en uit. Om ze permanent aan te houden, ga naar File > Options > Display > Show alle opmaakmarkeringen > OK

    Hoe voeg ik links toe in Word-documenten?

    Om een link in een Word-document toe te voegen, markeert u de tekst die u wilt hyperlinken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Link. U kunt ook Insert > Links > Link selecteren en de URL invoeren.

    Hoe converteer ik een Word-document naar HTML?

    Om een Word-document naar HTML te converteren, ga naar File > Save As en kies .htmlonder Opslaan als type . U kunt ook een editor zoals Dreamweaver gebruiken.

Aanbevolen: