Hoe de broncode van een webpagina te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe de broncode van een webpagina te bekijken
Hoe de broncode van een webpagina te bekijken
Anonim

Wat te weten

  • In de meeste grote browsers hebt u toegang tot de broncode van een site door in Windows op Ctrl+ U te drukken.
  • Op een Mac, druk op Cmd+ Option+ U in de meeste grote browsers of Cmd+ U in Firefox.
  • Gebruik op Android de view-source: URL tweak om de broncode te bekijken. In Safari voor iOS wordt dit niet ondersteund.

Hoewel webbrowsers de Hypertext Markup Language-bestanden en Cascading Style Sheets interpreteren die het web laten verschijnen zoals het is, dwingt een sneltoets of URL-aanpassing browsers om de broncode van die pagina in een nieuw tabblad of venster weer te geven. Hoewel de meeste mensen zelden de broncode hoeven te onderzoeken, gebruiken ontwikkelaars dit perspectief om inconsistenties in de lay-out op te lossen of om bugs op een website op te lossen.

Hoe de bron te bekijken in een desktopbrowser

Voor alle belangrijke desktopbrowsers-Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, Vivaldi-druk op Ctrl+U om een nieuw tabblad te openen met de onbewerkte HTML van de pagina waarop u zich bevindt. Druk op een Mac op Cmd+Option+U of Cmd+U in Firefox.

Image
Image

Als alternatief ondersteunen alle desktopbrowsers een URL-specifieke tweak. Voeg de tekst view-source: toe aan de URL om de pagina in de bronmodus te openen. Typ bijvoorbeeld view-source:https://www.lifewire.com om de broncode achter de hoofdbestemmingspagina van Lifewire te bekijken.

Heb je liever een muis, of moet je de HTML meteen aanpassen? Alle hoofdbrowsers ondersteunen een View Source-opdracht ergens in de menustructuur, en ze ondersteunen ook een ontwikkelaarsmodus (met verschillende namen en op verschillende manieren gelanceerd) waarmee re altime kan worden aangepast aan hoe een pagina wordt uitgevoerd op basis van wijzigingen die u aanbrengt in de ontwikkelaarsinterface.

Hoe de bron te bekijken in een standaard mobiele browser

De standaard Android-browser staat de view-source: URL-aanpassing toe. Op iOS ondersteunt de standaard Safari-app deze functie echter niet. Op het Apple-platform moet je een andere browser of een app voor het bekijken van de broncode uit de App Store starten.

Individuele mobiele browsers die u vanuit de app store van uw platform hebt geïnstalleerd, gedragen zich anders. Raadpleeg de documentatie van de browser voor specifieke procedures.

Aanbevolen: