De naam van de gebruikersmap wijzigen in Windows 10

Inhoudsopgave:

De naam van de gebruikersmap wijzigen in Windows 10
De naam van de gebruikersmap wijzigen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Maak een nieuw lokaal account aan met de naam die je wilt (stel het in als beheerder). Ga dan naar Instellingen > Accounts > Uw Info.
  • Selecteer In plaats daarvan aanmelden met een Microsoft-account. U moet al uw bestanden en toepassingen naar het nieuwe account verplaatsen.
  • Waarschuwing: Het wijzigen van de naam van de gebruikersmap kan de geïnstalleerde software beschadigen.

Deze handleiding laat je de gemakkelijkste en veiligste methode zien om de naam van je Windows-gebruikersmap in Windows 10 te wijzigen. De opties zijn om een nieuw lokaal account aan te maken of door het Windows-register te gaan.

Vanwege de tijd die ermee gemoeid is en de risico's die gepaard gaan met het wijzigen van de naam van de gebruikersmap, is het waarschijnlijk het beste om dit te doen als u met de bestaande naam kunt leven.

De naam van de gebruikersaccountmap wijzigen in Windows 10

Het wijzigen van de naam van uw account in Windows 10 is relatief eenvoudig, maar het wijzigen van de naam van de gebruikersmap is een heel andere zaak. Veel toepassingen en Windows-instellingen zijn afhankelijk van de naam van de gebruikersmap als onderdeel van een pad naar de vereiste gegevens om correct te kunnen werken.

Hoewel het mogelijk is om de naam van uw map in Windows 10 te wijzigen, kan het heel gemakkelijk software breken of zelfs het hele gebruikersprofiel onbruikbaar maken. Met dat in gedachten is de veiligere en betrouwbaardere methode om een nieuw account aan te maken met de gewenste mapnaam.

Maak een lokaal account voor Windows 10. Zorg ervoor dat u het een naam geeft zoals u wilt dat uw gebruikersmap is. U wilt het account ook instellen als beheerder.

Log in op uw Microsoft-account door te navigeren naar Instellingen > Accounts > Uw Info. Selecteer Aanmelden met een Microsoft-account.

Image
Image

Voer uw Microsoft-accountnaam en wachtwoord in om in te loggen. Dat zal automatisch uw Microsoft-accountinstellingen en winkelaankopen synchroniseren. U moet uw toepassingen nog steeds op het nieuwe account installeren, maar de naam van uw gebruikersmap zal hetzelfde zijn als het oorspronkelijke lokale account.

Wijzig de naam van de gebruikersmap van Windows 10 in het register

De meer geavanceerde methode voor het wijzigen van de naam van uw gebruikersmap is om dit in het register te doen. Deze methode dwingt je niet om een nieuw account aan te maken, maar eventuele fouten kunnen je gebruikersprofiel ongeldig maken, en zelfs als het werkt, kan het zijn dat sommige software niet goed werkt vanwege bestandspadconflicten. Ga voorzichtig te werk en alleen als u een systeemherstelpunt wilt maken voordat u begint, voor het geval er iets misgaat.

Deze methode is alleen bruikbaar op Windows 10 Pro, niet op Windows 10 Home.

  1. Open de Opdrachtprompt in de beheerdersmodus.

    Image
    Image
  2. Typ wmic gebruikersaccountlijst vol en druk op enter. Zoek in de resulterende lijst naar uw bestaande accountnaam. Noteer het SID nummer voor uw bestaande accountnaam.

    Image
    Image
  3. Hernoem je bestaande account door CD c:\users te typen en vervolgens rename [YourOldAccountName] [NewAccountName]. Hernoem JonM Jon Martindale bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat u uw nieuwe accountnaam instelt op wat u wilt dat de gebruikersmap is.

    Image
    Image
  4. Open Regedit en navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows

    NT\CurrentVersion\ProfileList.

  5. Zoek naar het profiel waarvan u de naam van de gebruikersmap wilt wijzigen (op basis van de SID value die u eerder hebt genoteerd) en open de ProfileImagePathwaarde.

    Image
    Image
  6. Wijzig de waardegegevens in de nieuwe mapnaam - zorg ervoor dat deze hetzelfde is als uw nieuw hernoemde account - en selecteer OK.
  7. Start uw Windows 10-pc opnieuw op.

Als je de stappen correct hebt gevolgd, zou de naam van je Windows 10 gebruikersmap je nieuwe accountnaam moeten hebben. Als u problemen ondervindt bij het openen van het account of als het gebruikersprofiel beschadigd is, gebruik dan uw systeemherstelpunt om weer terug te keren naar een werkend systeem en als u de naam van de gebruikersmap nog steeds wilt wijzigen, doorloopt u de stappen opnieuw.

FAQ

    Hoe maak je een screenshot in Windows 10?

    De gemakkelijkste manier om een screenshot te maken in Windows 10 is door de Windows + PrtSc (Print Screen) toetscombinatie op uw toetsenbord te gebruiken. Screenshots worden standaard opgeslagen in Pictures > Screenshots.

    Hoe zet je Windows 10 terug op de fabrieksinstellingen?

    Om een fabrieksreset uit te voeren in Windows 10, gaat u naar Windows-instellingen > Update en beveiliging. Selecteer in het gedeelte Herstel Aan de slag en volg de instructies op het scherm.

    Hoe zet je Bluetooth aan in Windows 10?

    Om Bluetooth in te schakelen, ga naar Start > Instellingen > Apparaten >Bluetooth en andere apparaten en schakel Bluetooth . in

Aanbevolen: