Een YouTube-video delen op een specifieke starttijd

Inhoudsopgave:

Een YouTube-video delen op een specifieke starttijd
Een YouTube-video delen op een specifieke starttijd
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: Ga naar YouTube > Share > selecteer het Start at selectievakje > voer de tijd in waarop de video moet beginnen > Copy.
  • Handmatig: link naar een specifieke tijd in een video door ?t=00m00s toe te voegen aan het einde van een korte YouTube-link.

Dit artikel legt uit hoe je een specifieke tijd kunt delen in een YouTube-video in een desktopbrowser, informatie over een tijdelijke oplossing voor mobiele apparaten en hoe je een handmatige tijdstempel kunt maken.

Hoe maak je een link naar een specifieke tijd in een YouTube-video

Linken naar een specifieke tijd in een YouTube-video is een geweldige truc als je een bepaald segment van een video wilt laten zien, vooral als de video lang is en het deel dat je wilt delen een paar minuten later komt begint te spelen.

Het is gemakkelijk om naar het exacte deel van een YouTube-video te linken in een desktopbrowser. Ga naar YouTube.com, zoek de video die je wilt delen en volg deze instructies.

  1. Klik op Share direct onder de video.

    Image
    Image
  2. Vink in het pop-upvenster het vakje aan naast Begin om.

    Image
    Image
  3. Voer de tijd in waarop je wilt dat de video begint. De juiste tijd wordt mogelijk al weergegeven als je op de deelknop hebt gedrukt op het exacte moment waarop je wilt dat de video start.
  4. Selecteer Copy om de URL met tijdstempel te kopiëren. Het is u misschien opgevallen dat de link is gewijzigd en enkele extra tekens bevat. Deze extra karakters worden gebruikt om YouTube te vertellen om te linken naar de specifieke tijd die is gekozen.

    Image
    Image
  5. Plak de link waar je maar wilt of selecteer een van de sociale deelknoppen om deze te delen. Iedereen die uw link opent, begint de video te bekijken op het door u opgegeven tijdstip.

Link naar een specifieke tijd in een YouTube-video door een tijdstempel te maken

Je kunt handmatig naar een specifieke tijd in een video linken door ?t=00m00s toe te voegen aan het einde van een korte YouTube-link. Vervang 00m door de minutenmarkering en vervang de 00s door de tweede markering. Voor langere URL's die al een vraagteken in de URL hebben, voegt u een ampersand (&) toe: &t=00s

Video's met tijdstempel korter dan één minuut

Als de video niet langer dan een minuut duurt, kun je het gedeelte "00m" weglaten. De link https://www.youtube.com/embed/dQw4w9WgXcQ verandert bijvoorbeeld in ?t=42s wanneer u een tijdmarkering toevoegt om te beginnen op 42 seconden.

Video's met tijdstempel langer dan één minuut

Voor lange video's worden ook uren ondersteund met 00h en, indien nodig, 00s. Bijvoorbeeld:

www.youtube.com/watch?v=SkgTxQm9DWM&ab_channel=BufuSounds't=8h10s

YouTube maakt het snel en eenvoudig genoeg zodat je dit helemaal niet handmatig hoeft te doen, maar het kan toch geen kwaad om te leren. Als je weet hoe dit handmatig werkt, begrijp je ook beter wat die extra tekens betekenen.

Deel een link naar een specifieke tijd in een YouTube-video

In de officiële mobiele YouTube-app voor zowel iOS- als Android-apparaten is het je misschien opgevallen dat er een deelknop is waarmee je de videolink kunt kopiëren en delen met sociale apps, maar geen Start bij selectievakje of veld. Deze functie is alleen beschikbaar als je een YouTube-video bekijkt vanuit een webbrowser.

Dus als je naar een specifieke tijd in een YouTube-video wilt linken terwijl je je smartphone gebruikt, heb je een aantal opties:

  • Open de video vanuit je browser-app, zoals Chrome, en wijzig de instellingen van de browser zodat deze de desktopsite van YouTube laadt in plaats van de mobiele versie (kies Desktopsite in het Chrome-menu). Volg daarna de bovenstaande stappen om de URL met tijdstempel te maken.
  • Link naar een specifieke tijd door handmatig een tijdstempel te maken (zie hieronder).

Waarom linken naar een specifieke tijd ertoe doet

Internetgebruikers hebben een korte aandachtsspanne, dus iemand dwingen zelfs een video van 4 of 5 minuten te bekijken waarbij het beste deel pas halverwege begint, kan genoeg zijn om ze op te geven en ongeduldig te sluiten de video uit frustratie.

YouTube bevat duizenden video's die het waard zijn om te delen, die enkele minuten of enkele uren kunnen duren (dit zijn onze favoriete video's van 10 uur). Als je een video deelt van een presentatie van een uur lang spreken in het openbaar op Facebook, zullen je vrienden het op prijs stellen dat je hebt gelinkt aan de exacte tijd in de video wanneer er iets interessants gebeurt.

Meer mensen kijken nu meer dan ooit naar YouTube vanaf hun mobiele apparaten (wat grotendeels de kortere aandachtsspanne verklaart). Ze hebben geen tijd om een lange introductie en andere irrelevante stukjes door te nemen voordat ze aan de goede dingen beginnen.

Als je besluit een video op een bepaald tijdstip te delen, kunnen kijkers de video opnieuw starten als ze het hele ding willen bekijken, dus je bewijst niemand een slechte dienst door naar een relevant punt te linken. De YouTube-videospeler begint te bufferen en af te spelen wanneer u deze instelt zonder enige wijziging aan de video.

FAQ

    Hoe voeg ik tijdstempels toe aan mijn YouTube-video's?

    Ga in je YouTube Studio naar Content en kies een video. Voeg in de beschrijving een lijst met tijdstempels en titels toe die beginnen met 00:00. Om automatische tijdstempels toe te voegen, selecteer Meer weergeven > Automatische hoofdstukken toestaan.

    Hoe deel ik mijn privé YouTube-video's?

    Ga in je YouTube Studio naar Content en kies een privévideo. Vink vervolgens het vakje Zichtbaarheid aan en selecteer Privé delen om je YouTube-video te delen.

Aanbevolen: