Wijs Mac-apps toe om te openen in een specifieke bureaubladruimte of in alle ruimtes

Inhoudsopgave:

Wijs Mac-apps toe om te openen in een specifieke bureaubladruimte of in alle ruimtes
Wijs Mac-apps toe om te openen in een specifieke bureaubladruimte of in alle ruimtes
Anonim

Het Mac-besturingssysteem bevat standaard één bureaubladruimte, maar gebruikers kunnen meerdere bureaubladruimten instellen die worden aangeduid als Desktop 1, Desktop 2, enzovoort. Alle bureaubladruimten zijn toegankelijk via het Mission Control-pictogram op het Dock. U kunt ervoor kiezen om aan te geven op welke van de desktops (of alle) elke toepassing wordt geopend. Deze functie is handig voor mensen die meerdere ruimtes gebruiken voor specifiek gebruik. Op een desktop die voornamelijk wordt gebruikt om met correspondentie te werken, kan bijvoorbeeld Mail, Contacten en Herinneringen zijn geopend. Misschien is een ruimte voor het werken met foto's de thuisbasis voor Photoshop, Aperture of de app Foto's van Apple.

De manier waarop u uw bureaubladruimten indeelt en gebruikt, is aan u, maar terwijl u met de bureaubladen in Mission Control werkt, loopt u waarschijnlijk tegen apps aan die u in al uw actieve ruimtes. Je kunt instellen dat apps in alle ruimtes worden geopend, zodat wanneer je tussen desktops schakelt, dezelfde apps op alle desktops beschikbaar zijn, naast de apps die je aan specifieke desktops hebt toegewezen.

Informatie is dat dit artikel van toepassing is op de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) en OS X Lion (10.7).

Meerdere bureaubladruimten instellen

Om een app eerst aan een ruimte te kunnen toewijzen, moet u meerdere bureaubladruimten instellen. Dit doe je met Mission Control. Meerdere bureaubladruimten aan uw Mac toevoegen:

  1. Klik op het Mission Control-pictogram in het Dock om de Spaces-balk boven aan het Mac-scherm te openen.

    Image
    Image
  2. Klik op het plusteken helemaal rechts van de spatiebalk om extra bureaubladruimten toe te voegen.

    Image
    Image

Om tussen meerdere bureaubladen te schakelen, klikt u op het Mission Control pictogram in het Dock en selecteert u het gewenste bureaublad in de Spaces-balk die bovenaan het scherm verschijnt.

Nadat je meerdere bureaubladruimten hebt ingesteld, kun je een toepassing toewijzen om op een of al je bureaubladen te verschijnen wanneer deze wordt geopend. Het pictogram moet in het Dock verschijnen voordat u het kunt toewijzen, maar het hoeft niet in het Dock te blijven nadat het is toegewezen. U kunt een toegewezen toepassing uit het Dock verwijderen en deze wordt nog steeds geopend in de bureaubladruimte of -ruimten waaraan u deze toewijst, ongeacht hoe u de toepassing start.

Lanceer een applicatie in alle bureaubladruimten

Als u wilt dat een toepassing op al uw bureaubladruimten verschijnt wanneer u deze opent:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Dock-pictogram van de toepassing die u beschikbaar wilt hebben op elke bureaubladruimte die u gebruikt.
  2. Selecteer in het pop-upmenu Options.

    Image
    Image
  3. Kies Alle bureaubladen in het submenu.

    Image
    Image

De volgende keer dat u de applicatie start, wordt deze geopend in al uw bureaubladruimten.

Als u later van gedachten verandert en de gekozen applicatie uit alle bureaubladruimten wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het Dock-pictogram voor de app en selecteert u Options >Geen om het te verwijderen. De volgende keer dat u de toepassing start, wordt deze alleen geopend in de momenteel actieve bureaubladruimte.

Een app toewijzen aan een specifieke bureaubladruimte

Als u een toepassing wilt toewijzen aan een specifieke bureaubladruimte in plaats van aan alle:

  1. Ga naar het bureaublad waar u de applicatie wilt laten verschijnen. Als dit niet het huidige bureaublad is dat u gebruikt, opent u Mission Control en klikt u op de gewenste ruimte op het bureaublad in de ruimtebalk bovenaan het scherm.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het Dock-pictogram van de toepassing die u wilt toewijzen aan de huidige bureaubladruimte.
  3. Selecteer in het pop-upmenu Options.

    Image
    Image
  4. Klik op This Desktop in het submenu.

    Image
    Image

Apps toewijzen aan specifieke ruimtes of aan alle ruimtes kan je helpen een opgeruimd bureaublad te houden en een betere workflow te creëren.

Aanbevolen: