Wat is een JSX-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een JSX-bestand?
Wat is een JSX-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een JSX-bestand is een ExtendScript-scriptbestand.
  • Open er een met ExtendScript Toolkit of After Effects.
  • Converteer naar JSXBIN met dat toolkit-programma.

Dit artikel legt uit wat een JSX-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een naar een ander bestandsformaat converteert.

Wat is een JSX-bestand?

Een bestand met de JSX-bestandsextensie is een ExtendScript-scriptbestand. JSX staat voor JavaScript XML.

Deze bestanden zijn geschreven in de ExtendScript-scripttaal, die vergelijkbaar is met JavaScript en ActionScript, maar enkele extra functies ondersteunt.

JSX-bestanden worden gebruikt voor het schrijven van plug-ins voor Adobe Creative Suite-software zoals Photoshop, InDesign en After Effects.

De bestandsextensie. JSXBIN wordt gebruikt wanneer een JSX-bestand binair wordt opgeslagen.

Image
Image

Hoe een JSX-bestand te openen

JSX-bestanden zijn uitvoerbare bestanden, wat betekent dat ze een negatieve invloed kunnen hebben op de normale werking van uw computer als ze met kwade bedoelingen zijn ontworpen. U moet zeer voorzichtig zijn bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen zoals deze die u via e-mail hebt ontvangen of gedownload van websites die u niet kent.

Aangezien JSX-bestanden worden gebruikt in de programma's van Adobe, kunt u ze openen met Photoshop, InDesign en After Effects vanuit de File > Scripts> Bladeren menu-item. Dit is ook waar deze programma's JS- en JSXBIN-bestanden importeren.

Zoals de meeste broncode zijn JSX-bestanden eigenlijk alleen maar tekstbestanden, dus elke teksteditor kan ze openen om te bewerken. De gratis Kladblok-toepassing in Windows is een manier om dit te doen, maar we raden er een aan uit onze lijst met beste gratis teksteditors.

Adobe's gratis ExtendScript Toolkit is waarschijnlijk de beste manier om JSX-bestanden te bewerken, omdat het een syntaxiscontrole, debugger en andere handige ontwikkelingsfuncties heeft.

Een JSX-bestand converteren

ExtendScript Toolkit kan uw JSX-bestand converteren naar een binair JavaScript-bestand, zodat het de JSXBIN-bestandsextensie heeft.

Aangezien JSX-bestanden slechts tekstdocumenten zijn, kunt u ook een teksteditor gebruiken om er een op te slaan in. TXT,. HTML of een ander op tekst gebaseerd formaat dat u maar wilt. Houd er echter rekening mee dat Adobe-programma's de code in deze bestanden alleen kunnen uitvoeren als ze de JSX-extensie gebruiken.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige JSX-bestanden hebben mogelijk niet de ExtendScript-scriptindeling en kunnen daarom niet worden geopend met de bovenstaande programma's. Als je denkt dat het bestand dat je hebt een ander formaat heeft, probeer het dan te openen met een teksteditor. Zelfs als het niet echt een tekstbestand is, kan de informatie in de koptekst u enige richting geven over wat voor soort bestand het is.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kijk dan eens goed naar de extensie. Omdat de meeste maar drie letters hebben, is het soms gemakkelijk om gelijknamige extensies te verwarren, zoals een van deze:

  • JXR-bestanden zijn JPEG XR-afbeeldingen
  • JSP-bestanden zijn Java-serverpagina's
  • SXO-bestanden zijn door SX Paint opgeslagen grafische werkomgevingbestanden
  • CSX-bestanden zijn Visual C-scripts

Aanbevolen: