Hoe op te lossen, kan de fout in het mobiele datanetwerk niet activeren

Inhoudsopgave:

Hoe op te lossen, kan de fout in het mobiele datanetwerk niet activeren
Hoe op te lossen, kan de fout in het mobiele datanetwerk niet activeren
Anonim

Als uw iPhone de foutmelding "Kan mobiel datanetwerk niet activeren" heeft, kunt u geen verbinding maken met draadloze 4G- of 5G-netwerken. Deze fout heeft geen invloed op wifi- of Bluetooth-verbindingen, maar je hebt mobiele data nodig als je onderweg bent. Hier leest u hoe u een fout 'Kan mobiel datanetwerk niet activeren' op iOS kunt oplossen.

Waarom zegt mijn iPhone "Kan mobiel datanetwerk niet activeren"?

Als je iPhone de foutmelding "Kan mobiel datanetwerk niet activeren" geeft, betekent dit dat je telefoon geen verbinding kan maken met het draadloze datanetwerk van je telefoonbedrijf. Hoewel je misschien nog steeds kunt bellen, betekent de fout dat het controleren van e-mail, surfen op het web en het gebruik van apps op 4G of 5G niet werken.

Image
Image

Hoe activeer je mobiel netwerk op iPhone?

Veel problemen kunnen dit probleem veroorzaken. We lichten ze hieronder toe. Volg deze stappen om de mobiele datanetwerkfout van uw iPhone op te lossen in deze volgorde.

  1. Bevestig dat vliegtuigmodus is uitgeschakeld. Vliegtuigmodus schakelt alle netwerkfuncties van uw iPhone uit. Als je het per ongeluk hebt ingeschakeld, zijn mobiele datanetwerken niet beschikbaar. Dit is een eenvoudige oplossing: schakel de vliegtuigmodus gewoon uit.

  2. Herstart iPhone. Je zou er versteld van staan hoe vaak het eenvoudigweg herstarten van je iPhone problemen kan oplossen. Een herstart wist het actieve geheugen van je iPhone (maar je verliest geen gegevens), waar tijdelijke bugs kunnen opduiken. Eerlijk gezegd zal een herstart waarschijnlijk de fout 'Kan mobiel datanetwerk niet activeren' niet oplossen, maar het is gemakkelijk en snel, dus het is het proberen waard.
  3. Schakel mobiele gegevens in. Terwijl de vliegtuigmodus alle netwerken uitschakelt, kunt u met de iPhone ook de netwerktypen een voor een uitschakelen. Het is mogelijk dat je geen verbinding kunt maken met mobiele datanetwerken omdat je mobiele data hebt uitgeschakeld. Om dat op te lossen, gaat u naar Instellingen > Cellular > verplaats de Cellular Data schuifregelaar naar aan/groen.

    Als de schuifregelaar al was ingesteld op aan/groen, probeer hem dan naar uit/wit te verplaatsen, wacht een paar seconden en zet hem dan weer op aan/groen. Dit kan uw verbinding resetten en de fout oplossen.

  4. Verwijder en plaats de simkaart opnieuw. De simkaart van uw iPhone helpt om verbinding te maken met het datanetwerk van uw telefoonbedrijf. Als er een probleem is, heeft u mogelijk een probleem met mobiele gegevens. Om dit op te lossen, verwijdert u de simkaart uit uw iPhone en plaatst u deze opnieuw. Als dit het probleem was, zou u binnen enkele seconden verbinding moeten kunnen maken met een mobiel datanetwerk.
  5. Update carrier-instellingen. Je iPhone heeft verborgen instellingen die bepalen hoe het werkt met het netwerk van je telefoonbedrijf, genaamd Carrier-instellingen. Als de instellingen op uw telefoon verouderd zijn, kan dit de fout in de mobiele gegevens verklaren. Een snelle update van de carrier-instellingen - maak gewoon verbinding met wifi; vereist zelfs geen herstart! - zou het kunnen oplossen.
  6. iPhone-besturingssysteem bijwerken. Nog steeds geen geluk? Tijd om te proberen uw besturingssysteem bij te werken. Elke nieuwe versie van iOS brengt bugfixes en nieuwe functies. Het kan zijn dat de oorzaak van uw fout is opgelost in de nieuwste OS-update. Aangezien u geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk, moet u een wifi-netwerk vinden. Zodra je dat hebt gedaan, update je iOS op je iPhone en kijk je of je weer aan het werk bent.

  7. Reset netwerkinstellingen. Uw iPhone slaat veel kleine instellingen en voorkeuren op met betrekking tot hoe deze verbinding maakt met netwerken onder de algemene kop Netwerkinstellingen. Als een van die instellingen op de een of andere manier beschadigd raakt, kan dit uw toegang tot mobiele datanetwerken blokkeren. Reset de netwerkinstellingen van je iPhone en je maakt nieuwe instellingen en kan het probleem oplossen.

    Als je dit doet, raak je alle opgeslagen netwerkinstellingen en wachtwoorden kwijt. Je moet dus Bluetooth-apparaten opnieuw koppelen en wifi-wachtwoorden opnieuw invoeren.

  8. Bel uw telefoonbedrijf. Als niets anders tot nu toe heeft gewerkt, is het tijd om uw telefoonmaatschappij te bellen. Misschien is het probleem niet je telefoon; misschien ligt het probleem aan de kant van de telefoonmaatschappij en kunnen alleen zij je helpen.
  9. Krijg ondersteuning van Apple. Als je het probleem nog niet hebt opgelost, is het waarschijnlijk ingewikkelder dan dat je het zelf moet doen. Of het nu een hardware- of softwareprobleem is, het is tijd om de experts in te schakelen. U kunt Apple bezoeken of een afspraak maken voor persoonlijke ondersteuning bij uw dichtstbijzijnde Apple Store.

FAQ

    Hoe zet je mobiele data over naar een nieuwe iPhone?

    iOS geeft je de mogelijkheid om je mobiele abonnement over te zetten tijdens het instellen van je iPhone. Selecteer de nummers die u wilt overzetten en tik op Doorgaan Volg daarna de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien. Om uw mobiele abonnement over te zetten na het instellen, gaat u naar Instellingen > Cellular > Add Cellular Plan Zodra uw mobiele abonnement is geactiveerd op uw nieuwe iPhone, die op uw vorige apparaat wordt gedeactiveerd.

    Wat betekent het als mobiele data aan het roamen is?

    "Roaming" is wanneer uw telefoon mobiele data blijft ontvangen wanneer u buiten het dekkingsgebied van uw provider gaat. Terwijl binnenlandse roaming meestal gratis is, kan internationale roaming extra kosten met zich meebrengen. Hoeveel u beta alt, hangt af van de provider die u gebruikt.

    Waarom is mobiele data zo traag?

    Er zijn veel redenen waarom de mobiele data van je telefoon langzamer gaat. De meest voorkomende is carrier throttling. Veel abonnementen geven u slechts een bepaalde hoeveelheid snelle gegevens per maand. Zodra u die limiet bereikt, verlaagt de koerier uw gegevenssnelheid. Misschien is het netwerk waarop uw telefoon zich momenteel bevindt (4G, 5G, enz.) zwakker in dat gebied. Radiofrequenties kunnen ook interfereren met mobiele data.

Aanbevolen: