Hoe de fout op te lossen Kon niet communiceren met uw Google Home Mini-fout

Inhoudsopgave:

Hoe de fout op te lossen Kon niet communiceren met uw Google Home Mini-fout
Hoe de fout op te lossen Kon niet communiceren met uw Google Home Mini-fout
Anonim

Dit artikel leidt je door een reeks stappen die zijn ontworpen om je Google Home Mini te repareren wanneer de Google Home-app op je smartphone of tablet het foutbericht 'Kan niet communiceren met je Google Home Mini' begint weer te geven.

Wat te doen als u deze Google Home Mini-foutmelding krijgt

Het foutbericht 'Kan niet communiceren met uw Google Home Mini' kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Deze variëren van kleine problemen met je wifi-netwerk en router tot de verkeerde instellingen op je iPhone, iPad of Android-apparaat.

Hier leest u hoe u deze vervelende Google Home Mini-bug kunt oplossen. We hebben deze stappen in volgorde van moeilijkheidsgraad opgesomd en aanbevolen om ze in die volgorde te doorlopen. U wilt tenslotte geen tijd verspillen aan het opnieuw opstarten van een router en vervolgens ontdekken dat u alleen maar de Bluetooth van uw telefoon hoeft aan te zetten.

  1. Zorg ervoor dat je de Google Home-app gebruikt. In tegenstelling tot standaard draadloze luidsprekers waarmee u verbinding kunt maken via de algemene Bluetooth-instellingen van uw apparaat, vereisen Google Home-apparaten het gebruik van de Google Home-app, die u moet installeren op een Android-smartphone of -tablet of een iPhone of iPad.

    Image
    Image

    Download voor:

    Je moet compatibele slimme apparaten verbinden met je Google Home Mini via de Google Home-app, niet via hun oorspronkelijke draadloze of Bluetooth-instellingen.

  2. Controleer je wifi. Zorg ervoor dat je wifi-netwerk werkt door te proberen toegang te krijgen op een van je andere apparaten.

    Je Google Home Mini en je smartapparaat met de Google Home-app moeten verbonden zijn met dezelfde wifi-internetverbinding.

  3. Schakel de wifi van je smartphone in. Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld en dat de wifi van uw tablet of mobiel is ingeschakeld.

    Image
    Image
  4. Schakel Bluetooth in. Je hebt een wifi-verbinding thuis of op kantoor nodig om je Google Home Mini in te stellen en te beheren, maar dat geldt ook voor de Bluetooth-verbinding tussen je nieuwe slimme luidspreker en je smartphone of tablet.

    Image
    Image
  5. Controleer de minimale vereisten van uw apparaat. Op uw iPhone of iPad moet minimaal iOS 12.0 of hoger worden uitgevoerd, terwijl op uw Android-apparaat minimaal Android 6.0 moet zijn geïnstalleerd.

    Als de verbindingsfout een specifiek apparaat betreft, controleer dan of het compatibel is met Google Home-luidsprekers.

    Het is belangrijk om iOS en Android-apparaten regelmatig bij te werken om optimale functionaliteit te behouden en de algehele beveiliging van de apps en services waartoe u toegang hebt te verbeteren.

  6. Update de Google Home-app op je iOS- of Android-apparaat. Als er compatibiliteitsproblemen zijn, kan een app-update deze oplossen.
  7. Verplaats je Google Home Mini dichter bij je internetrouter. De Google Home Mini bevindt zich mogelijk buiten het bereik van je wifi-netwerk.
  8. Verplaats andere draadloze apparaten uit de buurt van je Google Home Mini. Ze kunnen verbindingsconflicten veroorzaken.
  9. Schakel wifi uit op andere apparaten. Als je een oudere internetrouter hebt, kan het moeilijk zijn om verbinding te maken met meerdere apparaten tegelijk.

    Image
    Image
  10. Gebruik alleen de voeding die bij je Google Home Mini is geleverd. Als je een andere kabel gebruikt of deze aansluit op iets anders dan een stopcontact, krijgt deze mogelijk niet genoeg stroom om correct te werken.
  11. Koppel je internetrouter en Google Home Mini vijf minuten los en schakel ze vervolgens weer in. Als u dit doet, kunnen beide apparaten hun internet- en draadloze verbindingen opnieuw instellen en kunnen eventuele problemen die u ondervindt, worden opgelost.

    Als uw router een 5G-thuisbreedbandrouter is, moet u de stroom mogelijk minstens 10 minuten uitschakelen om de internetverbinding met de 5G-toren volledig te resetten.

  12. Verwijder het huidige wifi-netwerk vanuit de Google Home-app en verbind je Google Home vervolgens opnieuw met wifi. Dit kan handig zijn als je onlangs je wifi-wachtwoord hebt gewijzigd.

    Tik hiervoor op Instellingen > Apparaatinformatie > Wi-Fi > Vergeet dit netwerk (in sommige versies kan dit Vergeet netwerk zijn).

    Image
    Image

    Het pictogram Instellingen ziet eruit als een tandwiel.

  13. Stel je Google Home Mini terug in de fabrieksinstellingen door ongeveer 15 seconden op de kleine knop naast de stroomkabel te drukken. U moet een geluid horen om aan te geven dat het fabrieksrustproces is begonnen. Als je klaar bent, stel je je Google Home Mini in zoals je deed toen je hem voor het eerst kreeg.

    Een fabrieksreset verwijdert alle gegevens die lokaal op uw Google Home Mini-apparaat zijn opgeslagen, maar heeft geen invloed op uw Google-account. Deze informatie wordt opgeslagen in de cloud op de servers van Google.

  14. Schakel de 2,4 GHz-bandoptie in als je een dual-band router hebt.
  15. Probeer deze essentiële internetrouterinstellingen.

    Deze mogen alleen als laatste redmiddel worden gewijzigd, omdat dit de functionaliteit van uw router kan beïnvloeden.

    Schakel de Universal Plug and Play (UPnP), multicast en Internet Group Management Protocol (IGMP) in opties en schakel AP/client isolatie, virtual private networks (VPN's), proxy servers uit, en IGMP Proxy.

    Maak een screenshot of foto van je routerinstellingen voordat je ze wijzigt, zodat je eventuele aanpassingen ongedaan kunt maken als ze je communicatieproblemen met de Google Home Mini niet oplossen.

Waarom kan ik niet communiceren met mijn Google Home Mini?

Een combinatie van factoren kan communicatiefouten of bugs veroorzaken die resulteren in berichten zoals de waarschuwing 'Kan niet communiceren met je Google Home Mini'. Factoren zijn onder meer Google Home Wi-Fi-problemen en Bluetooth-problemen tot verouderde besturingssystemen en apps.

Hardwareproblemen kunnen ook een oorzaak zijn van communicatieproblemen met de Google Home Mini. Uw internetrouter kan bijvoorbeeld de verkeerde instellingen hebben geselecteerd, of hij kan problemen hebben met het uitzenden van een wifi-signaal dat sterk genoeg is. Andere slimme apparaten met internet kunnen ook conflicten veroorzaken als ze tegelijkertijd verbinding maken met wifi en Bluetooth met de Google Home Mini.

Als de Google Home Mini correct lijkt te werken, maar je nog steeds niet kan horen, controleer dan of de microfoonschakelaar is ingeschakeld. Het is de handmatige schakelaar aan de zijkant van de luidspreker.

Bottom Line

Als je problemen ondervindt om je Google Home Mini te laten communiceren met een apparaat met Chromecast, moet je mogelijk de Chromecast toevoegen aan je Google Home-app om de eerste verbinding tot stand te brengen. Hoewel uw Android-tablet bijvoorbeeld met minimale inspanning media naar uw Smart TV kan sturen, moet u uw Google Home Mini via de Google Home-app met uw Smart TV verbinden voordat u de Chromecast-functionaliteit kunt inschakelen.

Hoe repareert u "Kon niet communiceren met uw Chromecast"?

Een communicatiefout kan frustrerend zijn. Gelukkig zijn er verschillende bewezen oplossingen voor het oplossen van verbindingsproblemen tussen Google Home en Chromecast die u ondervindt.

FAQ

    Hoe verbind ik een Google Home Mini met wifi?

    Om een Google Home-apparaat met wifi te verbinden, moet je eerst de Google Home-app voor iOS downloaden of de Android Google Home-app downloaden. Selecteer het juiste Google-account in de Google Home-app; wanneer de app uw Google Home-apparaat vindt, tikt u op Volgende, kiest u een apparaatlocatie en geeft u uw apparaat een naam. Tik op je wifi-netwerk, voer het wachtwoord in en tik op Verbinden

    Waarom kan mijn Google Home Mini geen verbinding maken met wifi?

    Er zijn enkele basisstappen voor probleemoplossing die u kunt proberen wanneer een Google Home-apparaat geen verbinding maakt met wifi. Als u bijvoorbeeld uw wifi-wachtwoord heeft gewijzigd, moet u uw Google Home-apparaat opnieuw configureren. Tik hiervoor op het apparaat dat je opnieuw moet configureren in de Google Home-app en tik vervolgens op Instellingen > Wi-Fi > Netwerk vergeten Selecteer vervolgens Toevoegen > Apparaat instellen > Nieuwe apparaten, en volg de aanwijzingen om uw apparaat opnieuw in te stellen.

    Hoe sluit je een Google Home Mini aan op een tv?

    Als je tv al is ingesteld en verbonden met je netwerk, tik je op Toevoegen > Apparaat instellen > Nieuwe apparaten in de Google Home-app. Kies een huis en tik op de tv. Je ziet een code op je tv die overeenkomt met een code in de app. Selecteer de juiste kamer, tik op je wifi-netwerk en volg de aanwijzingen.

Aanbevolen: