Hoe een 'Paginafout in niet-wisselbaar gebied'-fout in Windows 10 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe een 'Paginafout in niet-wisselbaar gebied'-fout in Windows 10 op te lossen
Hoe een 'Paginafout in niet-wisselbaar gebied'-fout in Windows 10 op te lossen
Anonim

Er zijn veel redenen waarom u een Windows-foutscherm krijgt met de tekst "Paginafout in niet-wisselbaar gebied" in Windows 10. Meestal heeft dit te maken met een vorm van hardwaregeheugenstoring. Soms kan het te maken hebben met een softwareprobleem.

Aangezien de fout "Paginafout in niet-wisselbaar gebied" te maken kan hebben met software- of hardwareproblemen, is het belangrijk om de oplossingen in dit artikel op volgorde uit te werken. Het lokaliseren van een software- of fixeerbaar geheugenprobleem betekent dat u het probleem kunt oplossen en de fout kunt oplossen zonder nieuwe hardware aan te schaffen.

Oorzaak van de fout "Paginafout in niet-gewisseld gebied"

Image
Image

Hier volgen enkele voorbeelden van wat deze Windows 10-fout kan veroorzaken.

  • Corrupte eenheid van het geheugen van de harde schijf
  • Een geheugenconflict in de softwaredriver
  • Een afgebroken of mislukte Windows-update
  • Defecte RAM-kaart

In elk van deze gevallen gaat het om hardware of software. Hoewel er veel oorzaken zijn voor deze fout, is het eenvoudig genoeg om het probleem op te lossen en het probleem te lokaliseren dat het voor u veroorzaakt.

Hoe de fout "Paginafout in niet-wisselbaar gebied" op te lossen

Dit probleem is van toepassing op de nieuwste versie van Windows 10. Als je niet zeker weet of je de nieuwste versie gebruikt, controleer dan of je de nieuwste Windows 10-updates hebt gecontroleerd en geïnstalleerd.

  1. De meest voorkomende oorzaak van deze fout is een beschadigde geheugenlocatie op uw harde schijf. De CHKDSK-opdracht is de beste manier om dit te doen. Voer deze opdracht uit met foutcontrole om eventuele slechte sectoren op uw schijf te vinden. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen als het programma fouten vindt. Deze omvatten het repareren van fouten op de harde schijf, het proberen gegevens te herstellen van beschadigde sectoren of het repareren van beschadigde bestanden.

    Als CHKDSK geen problemen vindt, maar je bent er nog steeds van overtuigd dat er iets mis is met je harde schijf, kun je ook gratis testprogramma's voor harde schijven proberen. Ze kunnen problemen vinden die CHKDSK misschien niet heeft.

  2. Ontbrekende of beschadigde systeembestanden kunnen ongewoon gedrag veroorzaken, zoals de fout "paginafout in niet-wisselbaar gebied". Het is een goed idee om uw systeem te scannen en te controleren op corrupte Windows-systeembestanden met behulp van de SFC-opdracht. U wilt SFC gebruiken met de parameter /Scannow om automatisch uw systeembestanden te repareren die het probleem zouden kunnen veroorzaken.
  3. Het laatste softwaregerelateerde probleem dat moet worden gecontroleerd op een eenvoudige oplossing, is of recent geïnstalleerde stuurprogramma's of Windows-updates geheugenconflicten veroorzaken. Een gemakkelijke manier om dit probleem te vinden, is door met Apparaatbeheer op apparaatstatusfouten te controleren. Als er fouten zijn en je hebt het stuurprogramma al een tijdje niet bijgewerkt, probeer dan het stuurprogramma voor dat apparaat bij te werken. Als u vóór de fout hebt geüpdatet, probeer dan het stuurprogramma terug te draaien. Als er geen stuurprogrammafouten zijn, kan het controleren op en installeren van de nieuwste Windows-updates de fout oplossen.

    Een snelle manier om te controleren of een stuurprogramma het probleem veroorzaakt, is door Windows op te starten in de veilige modus. Hierdoor wordt Windows gestart met alleen de minimaal vereiste systeemsoftware. Als uw fout verdwijnt, wijst dit op problemen met niet-hardwarestuurprogramma's of software.

  4. Als je zo ver bent gekomen, kan de fout "paginafout in niet-wisselbaar gebied" worden veroorzaakt doordat Windows probeert naar je wisselbestand (pagefile.sys) te schrijven zonder voldoende geheugen. Dit wordt ook wel het opraken van het 'virtuele geheugen' genoemd. Als Windows niet is geconfigureerd om het formaat van het wisselbestand automatisch te wijzigen, kunt u deze fout zien. U kunt uw virtuele geheugen handmatig aanpassen of Windows configureren om het automatisch af te handelen.
  5. Op dit moment kan uw werkelijke RAM-geheugen de oorzaak zijn van deze fout. Voordat u besluit uw fysieke geheugenkaarten te verwisselen, zijn er een paar huishoudelijke trucs die u kunt proberen. Probeer eerst RAM op uw Windows-pc te wissen. Dit kan het geheugen resetten en eventuele problemen oplossen. U kunt ook de systeemtools van Windows gebruiken om het RAM-geheugen te controleren.

  6. Op dit moment moet u mogelijk het geheugen (RAM) in uw computer vervangen. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u het juiste RAM-type voor uw computer bestelt. Houd er rekening mee dat Windows 10-laptops moeilijk te upgraden zijn, dus u moet misschien beslissen of u een upgrade wilt proberen of deze volledig wilt vervangen.

Aanbevolen: