Zoeken in een PDF

Inhoudsopgave:

Zoeken in een PDF
Zoeken in een PDF
Anonim

Wat te weten

  • Hands-down het gemakkelijkst: Druk op Ctrl+ F in Windows of Command+ F op een Mac.
  • De meeste opties laten ook een vorm van geavanceerd zoeken toe, zoals hoofdlettergevoelig of zoeken naar hele woorden.

Dit artikel legt uit hoe je een PDF kunt doorzoeken met een webbrowser, Adobe Reader of Mac's Preview-app.

Een PDF zoeken met uw webbrowser

Er zijn verschillende manieren om naar een woord of zin in een PDF te zoeken, afhankelijk van de applicatie die je gebruikt om het te bekijken. De meest gebruikelijke manier om een PDF te bekijken is via een webbrowser zoals Google Chrome of Microsoft Edge. Zelfs als de PDF zich op uw computer bevindt in plaats van op internet, wordt deze vaak geopend in uw standaardbrowser. De zaken zijn een beetje anders voor Mac-gebruikers, die een pdf op hun Mac zullen vinden om te openen in Voorvertoning, een handige app die heel goed in staat is om de meeste bestanden te bekijken.

Image
Image

De meeste opties laten ook een vorm van geavanceerd zoeken toe, zoals hoofdlettergevoelig of hele woordovereenkomst. Als u naar een woord in de PDF moet zoeken en uw browser geen volledige woordovereenkomst ondersteunt, plaatst u een spatie aan het begin of het einde van de zoekterm.

Of je nu Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari, Mozilla Firefox of zelfs Internet Explorer gebruikt, in een PDF zoeken naar een bepaald woord of zin is vrij eenvoudig. De meeste webbrowsers openen een PDF in een reader in de browser.

Zoeken met de sneltoets Zoeken. Gebruik op een Windows-computer Ctrl+ F. Op een Mac is dit Command+ F.

  • Google Chrome heeft een eenvoudige zoekinterface met omhoog-en-omlaag-knoppen om de volgende match of de vorige match te vinden en een X knop om het zoekvenster te sluiten.
  • Microsoft Edge opent een balk aan de bovenkant. Naast de linker- en rechterknoppen die Volgende zoeken en Vorige zoeken, kunt u op de knop Options klikken om hele woorden te matchen, wat betekent dat de dag niet overeenkomt met vandaag. U kunt ook hoofdlettergevoelig zoeken.
  • Apple's Safari browser heeft links en rechts knoppen om Zoek volgende en Zoek vorige uit te voeren.
  • Mozilla Firefox's zoekbalk zal onderaan het scherm verschijnen. Naast de knoppen omhoog en omlaag voor Volgende zoeken en Vorige zoeken, kunt u Match Case, Whole Words en Markeer alles vindenals je wilt dat elke overeenkomende zin wordt gemarkeerd.
  • Internet Explorer geeft een klein venster weer met de linker- en rechterknoppen voor Volgende zoeken en Vorige zoeken. Bijzonder is de zwarte omlaag-knop. Deze knop opent een menu voor hoofdlettergevoelige zoekopdrachten, zoekopdrachten op hele woorden of Full Reader Search, waarmee een index wordt gemaakt voor elk overeenkomend woord of elke zin.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Een PDF doorzoeken met Adobe Reader

De meeste PDF's op Windows-pc's worden standaard geopend in een webbrowser, maar als u Adobe Reader hebt geïnstalleerd, wordt deze mogelijk geopend in de reader.

Adobe Reader gebruikt dezelfde interface als Internet Explorer. Of, misschien nauwkeuriger, Internet Explorer leent de interface van Reader. Begin een zoekopdracht met Ctrl+F (of Command+F op een Mac) en gebruik de linker- en rechterpijltjes om de vorige of volgende overeenkomst te vinden. De pijl-omlaag biedt een menu met Whole Word search, Hoofdlettergevoelig search en Full Reader Search, die maakt een index van alle overeenkomsten.

Image
Image

Een pdf zoeken met Mac's Preview-app

Als u dubbelklikt op een PDF op uw Mac, wordt deze standaard geopend in de Preview-app.

De zoekbalk in de rechterbovenhoek is altijd aanwezig in Voorvertoning, maar de Command+ F snelkoppeling werkt nog steeds en zal uw cursor in de zoekbalk. Nadat u hebt gezocht, verschijnt aan de linkerkant van het scherm een index van alle gevonden woorden of woordgroepen. Alle gevonden resultaten worden gemarkeerd in Voorvertoning, waarbij de huidige gevonden zin groen is gemarkeerd in plaats van geel.

Blader door de overeenkomsten door op de linker- en rechterpijlen bovenaan het scherm te klikken voor Vorige zoeken en Volgende zoeken.

Aanbevolen: