Hoe een IP-adreseigenaar op te zoeken

Inhoudsopgave:

Hoe een IP-adreseigenaar op te zoeken
Hoe een IP-adreseigenaar op te zoeken
Anonim

Wat te weten

  • Als je het IP-adres weet, voer het dan in op ARIN WHOIS om het eigendom te bekijken.
  • Om een IP-adres te vinden, opent u de Windows-opdrachtprompt (Start + CMD op Windows) > typt u pingwebsitenaam.com.
  • Gebruik Register.com, GoDaddy of DomainTools om een IP-adreseigenaar te vinden als u het IP-adres niet weet.

Dit artikel legt uit hoe u de eigenaar van een IP-adres kunt vinden, of u het IP-adres nu kent of niet. Ook inbegrepen zijn instructies voor het vinden van een IP-adres met behulp van de Windows-opdrachtprompt.

Hoe erachter te komen wie de eigenaar is van een IP-adres

Elk IP-adres (Internet Protocol) dat op internet wordt gebruikt, is geregistreerd op naam van een eigenaar. De eigenaar kan een persoon zijn of een vertegenwoordiger van een grotere organisatie, zoals een internetprovider. Veel websites verbergen hun eigendom niet, dus u kunt deze openbare informatie opzoeken om de eigenaar te vinden. Bij sommige services kan de eigenaar echter anoniem blijven. Als gevolg hiervan zijn hun contactgegevens en naam niet gemakkelijk te vinden.

ARIN WHOIS-service vraagt de American Registry for Internet Numbers (ARIN) om een IP-adres en geeft weer wie de eigenaar is van het IP-adres en andere informatie zoals een contactnummer, een lijst met andere IP-adressen in dat bereik met hetzelfde eigenaar en data van registratie.

Voor het 216.58.194.78 IP-adres zegt ARIN WHOIS bijvoorbeeld dat de eigenaar Google is.

Image
Image

Als u het IP-adres niet weet

Sommige services zijn vergelijkbaar met ARIN WHOIS, maar ze kunnen de eigenaar van de website zoeken, zelfs als het IP-adres van de website onbekend is. Voorbeelden zijn Register.com, GoDaddy en DomainTools.

Om ARIN WHOIS te gebruiken om de eigenaar van een IP-adres te vinden, converteert u de website naar het IP-adres met behulp van een ping-opdracht in de Windows-opdrachtprompt. Open de opdrachtprompt en typ het volgende om het IP-adres van de website te vinden:

ping websitenaam.com

Vervang de websitenaam door de website waarvan je het IP-adres wilt vinden.

Image
Image

Over privé- en andere gereserveerde IP-adressen

Sommige IP-adresbereiken zijn gereserveerd voor gebruik op privénetwerken of voor internetonderzoek. Een poging om deze IP-adressen op te zoeken in Whois levert een eigenaar op, zoals Internet Assigned Numbers Authority (IANA). Deze adressen worden echter wereldwijd op veel thuis- en bedrijfsnetwerken gebruikt. Neem contact op met de systeembeheerder van het netwerk om te achterhalen wie de eigenaar is van een privé-IP-adres in een organisatie.

FAQ

    Wat is mijn IP-adres?

    Om uw IP-adres snel en gemakkelijk te vinden, gaat u naar een website voor het identificeren van IP-adressen van derden. Enkele websites die u kunt proberen zijn WhatIsMyIPAddress, IP Chicken, WhatIsMyIP.com en IP-Lookup.

    Hoe wijzig ik een IP-adres?

    Om een IP-adres in Windows te wijzigen, opent u Configuratiescherm > Netwerkcentrum > Adapterinstellingen wijzigen Dubbelklik op de verbinding, selecteer Properties > Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en wijzig het adres. Ga op een Mac naar System Preferences > Network Selecteer een netwerk, kies Advanced >TCP/IP en selecteer Handmatig

    Hoe vind ik een Roku IP-adres?

    Om een Roku IP-adres te vinden, gebruik je je afstandsbediening om naar Roku-instellingen te gaan, zoek naar de networking optie en kijk onder About. U vindt het IP-adres van uw Roku en andere nuttige netwerkinformatie over uw apparaat.

Aanbevolen: