Hoe Internet Explorer ActiveX-besturingselementen te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Internet Explorer ActiveX-besturingselementen te verwijderen
Hoe Internet Explorer ActiveX-besturingselementen te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Open het menu van IE en kies Invoegtoepassingen beheren.
  • Selecteer in het Show menu Downloaded controls of Downloaded ActiveX Controls.
  • Selecteer het eerste item: Verwijderen > OK. Sluit IE af en open het opnieuw. Ga door totdat het probleem is opgelost.

Dit artikel legt uit hoe u ActiveX-besturingselementen van Internet Explorer kunt verwijderen, waardoor IE soms niet meer werkt.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Hoe IE ActiveX-besturingselementen te verwijderen

ActiveX-besturingselementen kunnen uit Internet Explorer worden verwijderd via het venster Add-ons beheren van de browser.

  1. Selecteer de menuknop in de rechterbovenhoek van Internet Explorer, of Extra als dat is wat je daar ziet.
  2. Kies Invoegtoepassingen beheren.

    Image
    Image

    Als er nog een reeks menu's is die daar wordt weergegeven, selecteert u Invoegtoepassingen inschakelen of uitschakelen.

    Image
    Image
  3. Kies Gedownloade besturingselementen of, afhankelijk van uw versie van IE, Gedownloade ActiveX-besturingselementen, uit de Showvervolgkeuzelijst.

    De resulterende lijst toont elk ActiveX-besturingselement dat Internet Explorer heeft geïnstalleerd. Als een ActiveX-besturingselement het probleem veroorzaakt dat u oplost, wordt het hier vermeld.

    Dit is hoe dit scherm eruitziet in Internet Explorer 11:

    Image
    Image

    Oudere versies, zoals IE 7, zien er als volgt uit:

    Image
    Image
  4. Selecteer het eerste ActiveX-besturingselement dat wordt weergegeven en kies vervolgens Delete onderaan het venster, gevolgd door OK.
  5. Sluit en heropen Internet Explorer.
Image
Image

Test welke activiteiten in Internet Explorer het probleem veroorzaakten dat u hier probeert op te lossen. Als het probleem niet is opgelost, herha alt u de bovenstaande stappen en verwijdert u nog een ActiveX-besturingselement per keer totdat uw probleem is opgelost.

Als je alle ActiveX-besturingselementen van Internet Explorer hebt verwijderd en het probleem blijft bestaan, moet je mogelijk Internet Explorer-add-ons selectief uitschakelen, tenzij je dit al hebt gedaan.

Bepalen welk ActiveX-besturingselement een probleem veroorzaakt, kan bijna onmogelijk zijn, dus omdat ze veilig kunnen worden verwijderd (u wordt gevraagd om ze in de toekomst opnieuw te installeren), moet u ze een voor een verwijderen om te bepalen de oorzaak van het probleem is een waardevolle stap voor probleemoplossing.

Aanbevolen: