Fitbit Inspire HR Review: een fitnesstracker die je 24/7 kunt dragen

Inhoudsopgave:

Fitbit Inspire HR Review: een fitnesstracker die je 24/7 kunt dragen
Fitbit Inspire HR Review: een fitnesstracker die je 24/7 kunt dragen
Anonim

Bottom Line

De Fitbit Inspire HR is een slanke en onopvallende fitnesstracker die atleten van alle niveaus kan helpen om gezonde resultaten te behalen met gepersonaliseerde statistieken en de calorie- en stappentellingstatistieken waar Fitbit bekend om staat.

Fitbit Inspire HR

Image
Image

We hebben de Fitbit Inspire HR gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Of je nu een wandelaar, hardloper, zwemmer, fietser of een algemene gezondheidsliefhebber bent, de Fitbit Inspire HR biedt alle belangrijke inzichten die je nodig hebt om actief en aan de top van je spel te blijven. Het beschikt over de functies voor het tellen van calorieën en stappen waar Fitbit bekend om staat, en als nieuwe functie omvat de Fitbit Inspire HR 24/7 hartslagmeting, waarmee u uw voortgang tijdens de training kunt beoordelen door uw hartslag, trainingen in kaart te brengen., en slaapkwaliteit.

We hebben onlangs de Inspire HR op de proef gesteld om te evalueren hoe de opname van hartslagfuncties het kernwelzijnsmodel van Fitbit verbetert. We droegen de Inspire HR continu gedurende een week van dagelijkse trainingsruns, dagelijkse activiteiten en tijdens het slapen om een beeld te krijgen van hoe de fitnesstracker waardevolle perspectieven kan bieden voor elk trainingsdoel terwijl het een budgetgerichte fitnesstracker blijft.

Image
Image

Ontwerp: onopvallend, comfortabel en intuïtief

Niemand wil zich belast voelen door een onhandig fitnesshorloge, en Fitbit heeft de Inspire HR ontworpen om superlicht en wendbaar te zijn met een gewicht van slechts 0,64 gram. Het wordt standaard geleverd met twee polsbandjes, een kleine en een grote, van vijf inch en 6.25 inch lang, respectievelijk. De polsbandjes zijn iets meer dan een halve inch breed en zijn gemaakt van een zacht polymeer materiaal, waardoor de Inspire HR zeer comfortabel is om naar bed te dragen als je wilt profiteren van de slaapbewakingsmogelijkheden.

Het apparaat voelt meer als een armband dan als een horloge - het is zo licht en onopvallend dat je gemakkelijk vergeet dat je het draagt. En voor een apparaat dat de klok rond gezondheidsgegevens wil leveren, is dit een groot voordeel.

Het apparaat voelt meer als een armband dan als een horloge - het is zo licht en onopvallend dat je gemakkelijk vergeet dat je het draagt.

The Inspire HR heeft al uw gezondheidsstatistieken en apps beschikbaar met een veeg van een vinger. Dit is echt een bewijs van de effectiviteit van het minimale maar routinegerichte ontwerp van de fitnesstracker. Je kunt 24/7 je hartslag monitoren zonder erover na te denken en je kunt de Inspire HR ook zo instellen dat deze automatisch detecteert wanneer je begint met hardlopen zonder dat je de trainingsapp hoeft te selecteren. Het lijkt ontworpen om uw interacties ermee tot een minimum te beperken.

Het verlichte OLED-touchscreen is zeer minimaal, meet ongeveer 1,5 inch lang en iets meer dan een halve inch breed. Het dient als een digitale wijzerplaat met uw huidige hartslag eronder als standaard, en eenvoudige verticale en horizontale veegopdrachten zullen u door de verschillende functies scrollen. In overeenstemming met zijn slanke afmetingen, geeft het touchscreen de belangrijkste afbeeldingen weer als verticaal georiënteerde elementen.

Image
Image

Configuratieproces: synchroniseer met de Fitbit-app en je bent klaar om te dragen

De Fitbit Inspire HR is eenvoudig in te stellen. Je moet hem verbinden met de Fitbit-app, die beschikbaar is op zowel iOS- als Android-platforms, en het koppelingsproces is heel eenvoudig.

De hele installatie duurt ongeveer tien minuten en de Fitbit-app geeft je snelle tips voor het gebruik van je fitnesstracker. Dan ben je helemaal klaar om te gaan.

Prestaties: hoe je ook traint, daar is een app voor

De Fitbit Inspire HR heeft een groot aantal verschillende trainings-apps voor alle activiteiten die je leuk vindt en beschikt over specifieke modi voor hardlopen, fietsen, zwemmen, loopbandtrainingen, gewichtheffen en interv altraining.

Terwijl je oefent, kun je op het touchscreen door verschillende meetwaarden scrollen om halverwege de sessie feedback te krijgen. In de Run-modus toont de Inspire HR bijvoorbeeld de verstreken tijd, de afgelegde afstand, het huidige mijltempo, het gemiddelde mijltempo, de huidige hartslag, het aantal verbrande calorieën, het aantal stappen tijdens uw training en de digitale wijzerplaat.

In tegenstelling tot meer high-end fitness-smartwatches, heeft de Inspire HR geen ingebouwde GPS. Het berekent in plaats daarvan uw afstand en geschatte mijltempo door uw paslengte te meten met de ingebouwde stappenteltechnologie. Om de meest nauwkeurige GPS-gegevens te krijgen, moet je Fitbit's "connected GPS"-functie gebruiken. Hiervoor moet u uw smartphone meenemen tijdens uw training, zodat de Inspire HR toegang heeft tot het GPS-signaal van uw telefoon.

Hoewel de hierboven genoemde mid-workout-statistieken geweldig zijn voor re altime monitoring, kan het relatief kleine touchscreen een uitdaging zijn om te navigeren en naar te verwijzen tijdens het sporten. Zweterige vingers of water op het apparaat maken het ook een uitdaging om door je statistieken te scrollen. Tijdens het testen van de Run-modus op een hete en zweterige middag, kostte het ons vaak een paar pogingen om de aanraakopdrachten te gebruiken.

Hoewel de mid-workout-statistieken geweldig zijn voor re altime monitoring, kan het relatief kleine touchscreen een uitdaging zijn om te navigeren en naar te verwijzen tijdens het sporten.

Een van de meer geavanceerde functies van de Inspire HR is de combinatie van continue hartslagmeting en slaapbewaking. Deze fitnesstracker heeft een optische hartslagmeter die gebruikmaakt van fotoplethysmografie (PPG)-technologie om uw hartslag te meten en uw hartslag te meten, een snel pulserende LED in uw huid te laten schijnen en te meten hoe uw bloedstroom de verspreiding van licht beïnvloedt. De Inspire HR houdt op deze manier voortdurend uw hartslag bij.

Slaapmonitoring is een andere inzichtelijke functie die de Inspire HR biedt. Wanneer het is gesynchroniseerd met de Fitbit-app, kan het u gegevens verstrekken over hoe lang u in de verschillende slaapfasen doorbrengt om de kwaliteit van uw rust te meten. Dit is vooral handig voor intensieve training, zoals trainen om een marathon te racen of een PR te behalen.

Als je de Inspire HR gewoon naar bed draagt, detecteert hij automatisch wanneer je slaapt door een gecombineerd gebrek aan beweging en veranderingen in je hartslagpatronen, ook wel hartslagvariabiliteit (HRV) genoemd. Het zal kunnen vertellen hoeveel tijd u doorbrengt in lichte, diepe en REM-stadia, en u een nauwkeuriger diagram van uw rusthartslag geven. De waarde van slaapgegevens voor atletische prestaties maakt slaapmonitoring een toegankelijk en zeer nuttig startpunt om diepgaand inzicht te krijgen in het herstel en de prestatiefysiologie van uw lichaam.

Image
Image

Batterij: maximale capaciteit ontworpen voor 24/7 gebruik

De langere levensduur van de batterij van de Inspire HR zorgt voor een echte 24/7 wellness-monitoring-ervaring. U kunt de Inspire HR meerdere dagen achter elkaar dragen.

Fitbit beweert dat de Inspire HR-batterij tot vijf dagen meegaat als hij volledig is opgeladen. We ontdekten dat dit waar was: de eenheid die we testten, duurde iets meer dan vijf volle dagen voordat hij tot nul leegliep. Het opladen van de Inspire HR duurde slechts ongeveer twee uur voordat hij weer 100% was.

De langere levensduur van de batterij van de Inspire HR zorgt voor een echte 24/7 wellness-monitoring-ervaring.

Softwarefuncties: beperkt tot het Fitbit-wellnessmodel

De Inspire HR biedt alle belangrijke functies waar Fitbit zijn merknaam omheen heeft gebouwd, maar buiten de trainings-apps zijn de softwaremogelijkheden van het model beperkt. Een van de enige extra functies die het heeft, is de mogelijkheid om u oproep- en sms-meldingen te tonen wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik van uw smartphone bevindt.

Deze fitnesstracker is gecentreerd rond het weergeven van Fitbit's kernstatistieken en trainings-apps in combinatie met de hartslagfuncties. Integratie met de Fitbit-app is de beste manier om je statistieken in uitgebreide categorieën te bekijken, zoals hoeveel dagen van de week je je hartslag voldoende hebt verhoogd zodat de Fitbit een trainingssessie kan registreren (Fitbit noemt dit actieve minuten”).

Je kunt ook wekelijkse doelen voor jezelf instellen met de Fitbit-app, zoals streven naar een bepaald aantal stappen, en de Inspire HR laat je weten hoe het met je gaat en moedigt je aan om te bewegen met meldingen.

Bottom Line

Voor een redelijke adviesprijs van $ 99,95 kan de Fitbit Inspire HR iedereen helpen de motivatie te vinden om actiever te zijn. Er zijn meer budgetvriendelijke fitnesstrackers, waaronder verschillende goedkopere modellen van Fitbit. Maar de toevoeging van hartslagmeting en slaapregistratie van de Fitbit Inspire HR, in combinatie met de vele trainings-apps, betekent dat je een heel goede hoeveelheid functionaliteit krijgt voor $ 100.

Fitbit Inspire HR vs. Garmin vívosport

Een van de belangrijkste concurrenten van Fitbit op de markt voor actieve wearables is Garmin. De Garmin vívosport activity tracker is een concurrent van de Fitbit Inspire HR en bootst zijn slanke polsbandontwerp na.

De vívosport beschikt over optische mogelijkheden voor hartslagmeting en heeft een aantal extra functies die specifiek zijn gericht op hardlopers die de Fitbit Inspire HR niet bevat. De Garmin heeft volledige GPS, een VO2 max-meter en een hoogtemeter voor het volgen van stijgingen en dalingen. De Garmin Vivosport heeft een duurdere verkoopprijs van $ 169,99, maar je kunt hem vaak te koop vinden voor ongeveer $ 120. Of een extra stuk kleingeld de extra functies waard is, hangt natuurlijk af van jou en je fitnessbehoeften.

Deze extra functies zijn nietjes van Garmin's meer geavanceerde GPS-horloges die zich doorgaans richten op een iets andere demografie dan Fitbit. In dit opzicht is een van de grootste verkoopargumenten voor de Fitbit Inspire HR de integratie van het populaire en ongecompliceerde wellnessmodel van het merk in zijn bewegingsapps. De Run-modus berekent bijvoorbeeld hoeveel stappen je tijdens je training hebt gezet, naast hartslag, duur en afstandsstatistieken, waardoor het bereiken van het totale aantal stappen voor een bepaalde dag toegankelijker wordt.

Een motiverende en portemonneevriendelijke manier om welzijns- en prestatiedoelen te bereiken

Met de toevoeging van continue hartslagmeting, verandert de Fitbit Inspire HR de Fitbit-app en zijn motiverende statistieken in een succesvolle formule voor een gezonde levensstijl die elke atleet kan waarderen. Ondanks dat hij een klein scherm heeft, heeft de Inspire HR veel trainingspotentieel, en dat voor een redelijke prijs.

Specs

  • Productnaam Inspire HR
  • Productmerk Fitbit
  • UPC 811138033316
  • Prijs $99.95
  • Gewicht 0,64 oz.
  • Productafmetingen 8,5 x 0,63 x 0,5 inch.
  • Geheugencapaciteit 7 dagen aan activiteitsgegevens, 30 dagen aan dagelijkse totalen
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Compatibiliteit iPhone, Android, Windows 10
  • Connectiviteit Bluetooth 4.0, Bluetooth LE
  • Poorten USB opladen
  • Batterijcapaciteit Tot 5 dagen
  • Waterdicht Ja, tot 50 meter
  • Grijstinten OLED-touchscreen weergeven
  • Hartslagmeter Ja
  • Geheugencapaciteit 7 dagen aan activiteitsgegevens, 30 dagen aan dagelijkse totalen
  • Wat is inbegrepen Fitbit Inspire HR, kleine polsband, grote polsband, USB-oplaadkabel

Aanbevolen: