Fujifilm instax SHARE SP-2 Review: druk je foto's direct af

Inhoudsopgave:

Fujifilm instax SHARE SP-2 Review: druk je foto's direct af
Fujifilm instax SHARE SP-2 Review: druk je foto's direct af
Anonim

Bottom Line

De Fujifilm instax SHARE SP-2 gebruikt instant film om foto's vanaf je mobiele apparaten af te drukken. Het is een beetje prijzig om te gebruiken, maar met zijn lange batterijduur en creatieve filmopties, vind je het misschien niet erg om het extra geld uit te geven.

Fujifilm INSTAX SHARE SP-2 smartphoneprinter

Image
Image

We hebben Fujifilm instax SHARE Smartphone Printer SP-2 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De tweede versie van de Fujifilm instax SHARE smartphoneprinter produceert kleine afdrukken zoals die van de instax instant filmcamera's van het bedrijf. Hoewel groter dan sommige andere mobiele printers, is de instax SHARE nog steeds draagbaar. Het is gemakkelijk te gebruiken en werkt met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets via een gratis app.

Image
Image

Ontwerp: Modern hoekig ontwerp

Aantrekkelijk ontworpen met modern ogende hoeken, is de instax SHARE een beetje dik in vergelijking met de kleine ZINK (Zero Ink) modellen op de markt, zoals de Polaroid Zip en de HP Sprocket. De instax SHARE meet 5,19 x 3,52 x 1,57 inch en weegt slechts een half pond zonder de verwijderbare batterij en filmpakket.

Verkrijgbaar in mat wit met zilveren of gouden accenten, er zijn minimale externe handmatige bedieningen - alleen aan/uit- en herdrukknoppen. Het batterijklepje vormt een platte bodem, waardoor de printer zowel rechtop als met de voorkant naar boven kan staan.

Een kleine vergrendeling springt open aan de bovenkant van de printer om het filmpak te plaatsen. Naast de bedieningselementen en een micro-USB-poort, die wordt beschermd door een kleine klep, geven verschillende lampjes het opladen, het vermogen en het aantal resterende foto's aan. Dit laatste is vooral handig omdat het een snelle visuele herinnering is, hoewel de app ook laat zien hoeveel afdrukken er nog over zijn.

Image
Image

Setup: eenvoudig, maar lees de handleiding

De installatie is heel eenvoudig: open gewoon het onderste compartiment en plaats de meegeleverde batterij. Je kunt hem vervolgens opladen met de micro-USB-kabel en de AC van je smartphone, of de kabel in een USB-poort steken.

Opladen via USB duurt ongeveer 1,5 uur en gaat ongeveer 100 afdrukken of tien pakjes film mee, wat perfect is als je aan het printen bent tijdens een evenement. U kunt zelfs doorgaan met afdrukken terwijl het apparaat wordt opgeladen.

De enige keer dat u de gebruikershandleiding moet raadplegen, is wanneer u het filmpakket plaatst. Hoewel er een gele markering is om aan te geven in welke richting het pakket naar binnen gaat, wil je een blik werpen op de gids om er zeker van te zijn dat je de plaatsing duidelijk weet.

Om vanaf je telefoon af te drukken, moet je de instax SHARE-app downloaden van de Apple App Store of de Google Play Store. De printer maakt snel en naadloos verbinding met je telefoon via wifi. Vanaf daar bent u klaar om te beginnen met afdrukken.

Image
Image

Companion-app: intuïtieve en creatieve opties

De startpagina van de instax SHARE-app is een goede gids voor de functies van de printer. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om foto's te maken met je smartphonecamera en de app een "re altime sjabloon" te laten toevoegen met informatie zoals plaats, datum, weer. U kunt er ook voor kiezen om automatisch een Intelligentiefilter op uw afbeeldingen toe te passen. Deze functie werkt goed om een goed belichte foto te garanderen.

Vanuit de app heb je toegang tot afbeeldingen van meerdere bronnen, waaronder de camerarol van je apparaat, Instagram, Facebook, Dropbox, Flickr en meer. Afbeeldingen die u hebt bewerkt, kunnen rechtstreeks op sociale media worden gedeeld en eenvoudig opnieuw worden afgedrukt.

Vanuit de app heb je toegang tot afbeeldingen van meerdere bronnen, waaronder de camerarol van je apparaat, Instagram, Facebook, Dropbox, Flickr en meer.

Het is mogelijk om standaard fotobewerkingen uit te voeren met behulp van een reeks schuifregelaars onder 'Aangepast filter', waar u de helderheid, het contrast en de verzadiging kunt aanpassen. Vooraf ingestelde filters bevatten een Intelligentiefilter dat goed werk levert door automatische aanpassingen te maken voor een goed belichte afdruk, evenals zwart-wit- en sepia-opties. U kunt afbeeldingen roteren en erop inzoomen - de laatste snijdt de foto in wezen bij zodat deze in het afdrukformaat past.

Creatieve opties staan onder de kop "Sjablonen". Daar vindt u lay-outopties en een breed scala aan lay-outs en overlays voor vakanties en evenementen. U kunt zelfs uw eigen tekst toevoegen en kleuren voor de tekst kiezen.

Hoewel dat leuk kan zijn, is het afbeeldingsgebied van de afdruk zo klein - ongeveer 2,44 x 1,81 inch - dat je misschien liever een vleugje creativiteit toevoegt door een decoratief pak film te kiezen (hierover later meer). De app is niet de meest veelzijdige die we hebben getest, maar hij is goed georganiseerd, gebruiksvriendelijk en heeft genoeg functies naast de basisafdrukfunctie om waarde toe te voegen aan de printer.

Image
Image

Prestaties: Schiet op en wacht

De Fujifilm instax SHARE is, in ieder geval in de beginfase van het printen, snel. Het duurt 10 tot 15 seconden vanaf het moment dat u op "Afdrukken" tikt in de app. Daarna moet je nog ongeveer 90 seconden wachten voordat de film volledig is ontwikkeld.

Het is vermeldenswaard dat de instax-film maar liefst $ 0,60 tot $ 1 of meer per afdruk kan kosten.

Als je ooit in de donkere kamer hebt geprint, ken je de geweldige anticipatie en magie die je ervaart als de print in beeld komt - wachten tot de instax-print zich ontwikkelt, is vergelijkbaar. Sommige mensen vinden het echter frustrerend om zo lang te wachten om een "instant" afdruk te zien.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: beter dan de concurrentie

Aangezien de meeste draagbare printers ZINK-technologie (Zero Ink) gebruiken, waarbij de kleur in het papier wordt ingebed en met warmte van de printer wordt afgegeven, produceert de Fujifilm instax SHARE, die instantfilm gebruikt, betere afdrukken. Kleuren zijn iets levendiger en details zijn scherper. Aan de andere kant zijn scherpte en levendigheid niet zo duidelijk in de kleine instax-prints als bij de andere dye-sublimation-type printers zoals de Canon SELPHY CP1300.

Aangezien de meeste draagbare printers ZINK-technologie (Zero Ink) gebruiken, produceert de Fujifilm instax SHARE, die instantfilm gebruikt, betere afdrukken.

Prijs: Hoge bedrijfskosten

Sinds de Fujifilm instax SP-3 werd uitgebracht, kun je prijzen van minder dan $ 100 voor de SP-2 vinden als je rondkijkt. (Het nieuwe model daarentegen verkoopt ergens tussen $ 130-200.)

Het is vermeldenswaard dat de instax-film maar liefst $ 0,60 tot $ 1 of meer per afdruk kan kosten. Koop waar mogelijk kortingen, houd er rekening mee dat je de laagste prijzen zult vinden voor de instax-film met effen witte randen. Kies de film met leuke, decoratieve randen zoals regenboogkleuren of sterren, en je beta alt een meerprijs.

Fujifilm instax SHARE SP-2 vs. Polaroid Zip Instant Photoprinter

Aangezien geen enkele andere printer dezelfde filmtechnologie gebruikt als de Fujifilm instax SHARE SP-2, is het moeilijk om een vergelijking te maken met andere printers. Er zijn echter een paar verschillende criteria die de Polaroid Zip een potentiële concurrent maken.

Beide zijn draagbaar, maar de Polaroid Zip is veel kleiner en past in een grote zak. De prints van de Polaroid Zip zijn ook direct en laten je niet wachten tot de film zich ontwikkelt zoals de Fujifilm instax.

Aan de andere kant heeft de Fujifilm instax SHARE SP-2 een veel langere levensduur van de batterij - ongeveer 100 prints in tegenstelling tot de Polaroid 25-30 prints per lading. Eerlijk gezegd nemen we liever een iets grotere unit mee naar een bruiloft of een ander evenement, wetende dat we niet zonder stroom komen te zitten. En als het op beeldkwaliteit aankomt, geven we een klein voordeel aan het Fujifilm-model.

Leuke filmopties en een grote printcapaciteit rechtvaardigen het hogere prijskaartje

Als je de gelegenheid hebt om grotere hoeveelheden foto's af te drukken, zoals op een evenement, kan de Fujifilm instax SHARE SP-2 de moeite waard zijn om wat extra geld uit te geven voor decoratieve film en een batterij die ongeveer 100 afdrukken meegaat. De foto's zijn klein, maar de kwaliteit is redelijk goed in vergelijking met kleinere printers.

Specs

  • Productnaam INSTAX SHARE SP-2 Smart Phone Printer
  • Productmerk Fujifilm
  • MPN INSTAX SHARE SP-2
  • Prijs $86.99
  • Gewicht 0,55 lbs.
  • Productafmetingen 5,19 x 3,52 x 1,57 inch.
  • Kleur Zilver, Goud
  • Papierformaat ca. 3,38 x 2,13 inch
  • Beeldformaat 2,44 x 1,81 inch
  • Connectiviteit Wi-Fi
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Compatibiliteit instax SHARE-app voor iOS 8.0+; Android 4.0.3+
  • Inbegrepen Fujifilm instax SHARE SP-2 printer, oplaadbare batterij, USB-oplaadkabel, gebruikershandleiding

Aanbevolen: