Jaybird Vista Review: duurzame oordopjes voor een robuuste levensstijl

Inhoudsopgave:

Jaybird Vista Review: duurzame oordopjes voor een robuuste levensstijl
Jaybird Vista Review: duurzame oordopjes voor een robuuste levensstijl
Anonim

Bottom Line

Deze oordopjes zijn in de eerste plaats voor sportieve luisteraars, maar ze zullen de audiofielen niet voor zich winnen.

Jaybird Vista-hoofdtelefoon

Image
Image

Jaybird heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Toen Bluetooth-oordopjes nog grotendeels aan elkaar waren vastgemaakt met een enkele draad, was Jaybird een van de topnamen in het spel, vooral als je een sportieve hoofdtelefoon wilde. De echte draadloze oordopjes van Jaybird Vista zijn de eerste stap van het bedrijf in de "geen draden" -ruimte, en ze vormen een interessant argument om met hen mee te gaan ten opzichte van andere premiummerken.

In wezen is dat argument dat deze robuust en sportief zijn, in overeenstemming met de naam Jaybird. En dat zijn niet alleen marketingbeloften - Jaybird is erin geslaagd om serieuze duurzaamheidsbeoordelingen te krijgen en heeft een paar oordopjes gebouwd die er stabiel uitzien en aanvoelen.

Waar ze ontbreken, is in sommige van de andere toeters en bellen: er is geen actieve ruisonderdrukking, de Bluetooth-connectiviteit kan eigenzinnig zijn en zelfs het geluid is niet het beste dat ik heb gehoord. Maar voor deze categorie is dat misschien geen probleem voor u. Ik heb een paar Vista's in het zwart gekocht om te zien hoe goed deze oordopjes zijn gebouwd.

Ontwerp: Zeer sportief, zeer Jaybird

Een paar jaar geleden kon ik Jaybird's X-serie enkeldraads Bluetooth-oordopjes beoordelen en ik gaf ze behoorlijk hoge cijfers. Een groot deel daarvan is hun uiterlijk, en de Jaybird Vista's brengen die ontwerptaal heel mooi in echte draadloze oordopjes.

Op het eerste gezicht, met de case gesloten, zien de oordopjes eruit als een standaard, zacht aanvoelend, matzwart met een iets lichter grijs Jaybird-logo gedrukt op de case en de oordopjes. Zelfs de oorvleugel die deze op hun plaats haakt, is kleiner en minder verspreid dan andere merken. Het chassis heeft een vierkante, ellipsvorm waardoor deze oordopjes er heel anders uitzien dan de vaak ronde oordopjes van concurrenten. Maar ik denk niet dat dat een slechte zaak is - ze zien er uniek uit, maar zijn nog steeds ingetogen genoeg om niet irritant te zijn.

Image
Image

Ze zijn verkrijgbaar in een aardse turquoise kleur (Jaybird noemt het Mineral Blue) die een beetje meer een statement maakt. Het enige element van deze oordopjes dat visueel als "luid" kan worden beschouwd, is de felle gele kleur die je aan de binnenkant van de oplaadcassette ziet domineren. Het is een leuke kleine verrassing als je het opent, maar ik vraag me af waarom het merk geen knipoog naar deze kleur op de oordopjes zelf heeft gezet. Het is geen big deal, maar hoewel deze er qua vorm sportief uitzien, zijn de kleuren niet zo helder als je zou verwachten van de categorie.

Comfort: strak, veilig en verstikkend voor sommigen

Ik heb genoeg beoordelingen over echte draadloze oordopjes geschreven om vrij goed te weten welke pasvorm voor mijn oren werkt. Deze categorie kan erg subjectief zijn, dus het is belangrijk om elke diagnose van een hands-on recensent (inclusief mij) met een korreltje zout te nemen.

In mijn oren zitten de Jaybird Vista's gewoon te strak. Dit is geen kwestie van de maat van de oordopjes (er zijn een paar maten in de doos), maar eerder met de vorm en hoek waarin de oorvleugels de oordopjes in uw oren dwingen. Omdat de behuizingen langer en elliptisch van vorm zijn (in plaats van perfect rond), duwen de vleugels de oordopjes eigenlijk behoorlijk ver in je oren.

Voor sommigen betekent dit stabiliteit en echt geweldige passieve ruisonderdrukking. Voor mij voelt het gewoon te strak om ze lange tijd nonchalant te dragen. Aan de andere kant zouden ze perfect zijn als trainen je belangrijkste focus is. Ik hou normaal gesproken van een ontwerp met oorvleugels, omdat het ervoor zorgt dat ze niet uit je oor vallen en over straat rollen.

Image
Image

Het is logisch dat Jaybird veel eieren in deze mand zou leggen - de toppen worden op de markt gebracht als sportieve en buitenvriendelijke hoofdtelefoons. De zachte siliconen die Jaybird gebruikt is ook best fijn op je huid. Kortom, als een strakke pasvorm niet aanstootgevend voor je is, zijn deze een solide keuze op het gebied van comfort.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: in principe toonaangevend in zijn klasse

Met zoveel echte draadloze oordopjes die onze markt momenteel doordringen, moet je echt een specifieke categorie vinden om in op te vallen. Sommige merken gaan helemaal voor geluidskwaliteit, terwijl andere gaan voor extra functies zoals een waanzinnige batterijduur of ANC. Jaybird verdubbelt de duurzaamheid met de Vistas.

Wat hier extra belangrijk is, zijn de militaire normen waarvoor Jaybird zich heeft ingezet. In gemiddelde termen betekent dit dat de oordopjes herhaalde schok-, val- en verbrijzelingstests hebben doorstaan.

Ten eerste is de waterbestendigheid. De officiële beoordeling van de Vistas is IPX7, de beste die je kunt verwachten van de echte draadloze categorie en biedt voldoende bescherming tegen vocht (zelfs onderdompeling in een beetje water). Voor sportspecifieke oordopjes is dit het absolute minimum in mijn boek, omdat je waarschijnlijk veel zweet naar de oordopjes gooit.

Wat hier extra belangrijk is, zijn de militaire normen waar Jaybird voor heeft gekozen (met name MIL-STD 810G). Gemiddeld betekent dit dat de oordopjes herhaalde schok-, val- en verbrijzelingstests hebben doorstaan, terwijl ze ook bestand zijn tegen tropische vochtigheid, orkaankracht en zelfs zandstormomstandigheden. Dit wordt allemaal behandeld op Jaybird's "earthproof" pagina, en het belooft veel goeds voor de lange levensduur van je aankoop hier.

Anekdotisch kan ik zeggen dat de oordopjes robuust aanvoelen. Natuurlijk heb ik 's nachts geen klif aan de kant van 6000 voet opgezet, maar ik heb ze wel een paar keer in de winterkou (en natte sneeuw) gedragen en ze hielden het geweldig. De oordopjes zelf zijn natuurlijk solide vanuit het oogpunt van bouwkwaliteit, maar de behuizing, hoewel niet 'goedkoop', voelt niet alsof er veel aandacht is voor detail als andere premium-aanbiedingen.

Geluidskwaliteit: net genoeg om rond te komen

Jaybird is altijd geneigd geweest om de geluidskwaliteit op een rake manier te benaderen, en dat is zeker het geval met de Jaybird Vista's. Dat betekent niet dat je de Vista's alleen op geluidskwaliteit moet tellen - ik vind het gemeten geluidsprofiel dat je bij het merk krijgt over het algemeen erg goed.

Je krijgt geen fancy digitale signaalverwerking, geen bekend audiomerk en zeker geen fancy codecs. In de praktijk klinken de oordopjes hierdoor wat plat, hoewel ik onder de indruk ben van het vermogen dat ze leveren met slechts 6 mm drivers.

Maar er is hier niet veel duidelijkheid en soundstage om over te spreken. In plaats daarvan krijg je solide klinkende oordopjes, met genoeg bas voor top 40 en genoeg detail voor podcasts.

Het specificatieblad komt overeen met een koptelefoon voor de prijs: ongeveer 103dB gevoeligheid, 23 ohm impedantie, een frequentierespons van 20Hz–20kHz en een redelijk lage hoeveelheid harmonische vervorming. Maar je krijgt geen fancy digitale signaalverwerking, geen groot audiomerk en zeker geen fancy codecs (SBC is het enige protocol dat hier beschikbaar is). In de praktijk klinken de oordopjes hierdoor wat plat, hoewel ik onder de indruk ben van het vermogen dat ze leveren met slechts 6 mm drivers.

Er is een zekere mate van controle met behulp van de bijbehorende app, waardoor je je EQ-instellingen een beetje kunt aanpassen, en dit helpt de dingen een beetje beter te vormen. Maar koop deze oordopjes niet als geluidskwaliteit prioriteit nummer één is.

Batterijlevensduur: prima

De Jaybird Vista's bieden ongeveer 6 uur afspeeltijd, met nog eens 10 die de batterijhouder gebruiken, tenminste volgens hun specificatieblad. De levensduur van de batterij is ook een van die dingen die echt varieert op basis van je gebruik, maar deze cijfers zijn niet de beste die ik heb gezien.

In 2021 heb je echt minimaal 20 uur aan totale tijd nodig (inclusief de batterijhouder) om ze geschikt te maken voor dagelijks gebruik. Dat wil niet zeggen dat deze hoofdtelefoon de slechtste batterijduur heeft die er is, maar ze bieden ook lang niet de beste.

Image
Image

De USB-C-oplaadpoort op de batterijhouder zorgt voor een uur afspeeltijd met slechts ongeveer 5 minuten op de oplader. Dit is belangrijk voor de iets kortere levensduur van de batterij van de oordopjes, want als ze op je afsterven, krijgen ze snel wat energie.

Over het algemeen kom ik aan de negatieve kant voor deze categorie - met een lange, rechthoekige behuizing zo groot als deze en oordopjes die toch geen ANC bieden, hoopte ik echt op een grotere batterij.

Connectiviteit en codecs: het absolute minimum, plus enkele minpuntjes

Met het risico dat het klinkt als een kapotte plaat, is deze categorie weer een categorie waarin Jaybird niet zo groot lijkt te swingen. Bluetooth 5.0 is weliswaar solide voor connectiviteit, maar dat wordt verwacht van moderne oordopjes. De vereiste headsetprofielen zijn er en het standaardbereik van klasse 2 van ongeveer 30 voet is ook goed.

Als de oordopjes eenmaal zijn aangesloten, voelt de verbinding meestal stabiel en probleemloos aan. Waar ik de meeste van mijn problemen tegenkwam, vreemd genoeg, was toen ik de oordopjes voor het eerst aansloot. In tegenstelling tot de meeste hoofdtelefoons in deze categorie, moet je de oordopjes handmatig in de koppelingsmodus zetten, zelfs de eerste keer dat je verbinding maakt.

Dit lijkt een relatief eenvoudig proces om de oordopjes in de hoes te plaatsen en de koppelingsknop ingedrukt te houden. Maar omdat mijn oordopjes niet voldoende waren opgeladen, werden ze gevangen in een oneindige koppelingsmodus. Door ze 20 minuten in te pluggen en ze vervolgens los te koppelen, werden ze uit deze trance gehaald en toen kon ik ze aansluiten. Dit is echter niet de beste ervaring voor koptelefoongebruikers, vooral niet voor deze prijs.

Software, bediening en extra's: een geweldige app zonder aanraakbediening

Interessant is dat Jaybird ervoor heeft gekozen om voor deze oordopjes te kiezen voor bediening met drukknoppen in plaats van aanraakopties. Elke oordop heeft een grote knop die de hele buitenkant van het chassis bedekt, en als je erop drukt, krijg je toegang tot enkele basisbedieningen, zoals pauzeren/afspelen en oproepen beantwoorden. Dit voelt in de praktijk onhandig omdat de knoppen nogal moeilijk in te drukken zijn, wat betekent dat je de oordopjes nog verder in je oor drukt als je de knop gebruikt.

Control-mogelijkheden breiden zich behoorlijk uit met de app. Er zijn talloze EQ-presets, Spotify- en muzieksynchronisatiemogelijkheden, een manier om verloren oordopjes te lokaliseren en meer. Het is leuk om te zien dat professionele zorg in een app gaat, vooral wanneer de bedieningselementen aan boord zo beperkt zijn.

Een laatste extra, dat is een kleine, is de schoenveter-stijl riem op de zaak. Veel echte draadloze batterijbehuizingen bieden niet direct uit de doos een middel om de koffer aan een rugzak te bevestigen. De Vista's bevatten deze functie, wat logisch is omdat ze worden gefactureerd als hoofdtelefoons voor buitenshuis. Het is een kleine toevoeging die de functionaliteit voor onderweg echt uitbreidt.

Control-mogelijkheden breiden zich behoorlijk uit met de app. Er zijn talloze EQ-presets, Spotify- en muzieksynchronisatiemogelijkheden, een manier om verloren oordopjes te lokaliseren en meer.

Prijs: een beetje hoog voor de functies

De Jaybird Vista's gaan voor ongeveer $ 150. Deze prijs staat niet aan de top van de markt, maar plaatst de Vista's geenszins in de "betaalbare" kant van de markt. De hoofdtelefoon is waarschijnlijk hoog geprijsd vanwege de fabricage-eisen van alle duurzaamheidsclassificaties.

Image
Image

Dus, als duurzaamheid en robuustheid je eerste prioriteit zijn, dan is het prijskaartje misschien de moeite waard. Maar voor de gemiddelde luisteraar die moderne functies zoals minder verliesgevende codecs, ANC en een echt goede geluidskwaliteit verlangt, rechtvaardigt de prijs het product hier misschien niet.

Jaybird Vista vs. Bose Sport-oordopjes

De nieuwste sport-oordopjes van Bose bieden veel trainingsvriendelijke functies, zoals sportieve kleuren, IPX4-waterbestendigheid, stabiele pasvorm en aanraakbediening. Over het algemeen kun je verwachten dat het Bose-geluidsprofiel de Vistas zal verslaan, maar de Vistas hebben de duidelijke rand met veel hogere waterbestendigheid en duurzaamheidsscores. Voor ongeveer dezelfde prijs is de afweging aan de koper, en de keuze is duidelijk als je eenmaal je behoeften hebt afgewogen.

Waanzinnig robuuste oordopjes met barebones-specificaties

De voor de hand liggende naam van het spel met de Jaybird Vistas is duurzaamheid. Specificaties van militaire kwaliteit en IPX7-waterbestendigheid betekenen dat deze hoofdtelefoon voor een lange, lange tijd niet mag falen. Maar rechtvaardigt dat een prijs van bijna $ 200? Dat hangt er echt van af. Je vindt hier geen ANC of de beste batterijduur, maar wel degelijk geluid, sportief design en een zeer stabiele pasvorm. De beslissing komt uiteindelijk neer op je levensstijl, en als je een hardloper, wandelaar bent of gewoon in een echt regenachtig gebied woont, moeten de Vistas ter overweging op je lijst staan.

Specs

  • Productnaam Vista-koptelefoon
  • Productmerk Jaybird
  • MPN 985-000865
  • Prijs $150.00
  • Releasedatum juli 2019
  • Gewicht 0.2 oz.
  • Productafmetingen 2,2 x 2,4 x 1,8 cm.
  • Kleur Zwart, Nimbus Grijs, Mineraal Blauw
  • Levensduur batterij 6 uur (alleen oordopjes), 16 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: