OPPO onthult 'No Compromise' Under-Screen Camera Concept

OPPO onthult 'No Compromise' Under-Screen Camera Concept
OPPO onthult 'No Compromise' Under-Screen Camera Concept
Anonim

OPPO heeft zijn nieuwste concept onthuld voor een selfie-camera onder het scherm die een verbeterde fotokwaliteit claimt zonder afbreuk te doen aan de helderheid van het scherm.

Under-display camera's zijn een nieuw punt geworden in het moderne smartphone-ontwerp, maar hebben meestal het voorbehoud van een aangetaste beeld- en schermkwaliteit. OPPO beweert hier en meer een oplossing voor te hebben gevonden met zijn nieuwste prototype, dat veel technische en productieproblemen aanpakt.

Image
Image

Het scherm heeft een kleinere pixelgrootte, wat de ruimte tussen elke pixel zou vergroten zonder het totale aantal dat op het scherm wordt weergegeven te verminderen, wat zogenaamd zou zorgen voor een 400-PPI-scherm. OPPO zegt ook dat het de traditionele technologie voor schermbedrading heeft vervangen door een nieuw "transparant bedradingsmateriaal", dat een vermindering van 50% in de totale breedte heeft om de weergavekwaliteit verder te verbeteren.

Het nieuwe scherm zou ook één pixelcircuit per pixel gebruiken, gecombineerd met zijn eigen algoritmen, om duidelijkere tekst te produceren in kleinere formaten, nauwkeurigere kleuren en meer. Volgens OPPO kan dit 1-op-1-ontwerp, in combinatie met het optimalisatie-algoritme, ook de verwachte levensduur van het scherm tot 50% verlengen.

Verbeteringen aan de beeldkwaliteit van de camera onder het scherm lijken minder te maken te hebben met hardwaredoorbraken en meer met softwareoplossingen. OPPO beweert dat haar Amerikaanse onderzoeksafdelingen een aantal AI-algoritmen hebben gecreëerd om te helpen bij beeldvorming.

Image
Image

Dit zou, volgens OPPO, "een aantal van de negatieve bijwerkingen verminderen die typisch zijn voor camera's onder het scherm, zoals wazige beelden en schittering van het beeld."

OPPO heeft geen informatie vrijgegeven over welke telefoons deze technologie in de toekomst zouden kunnen gebruiken of hoeveel het zou kunnen kosten. Het bedrijf stelt eenvoudig dat het "zijn onderzoek en ontwikkeling naar hardwareontwerp en algoritmische verwerkingscapaciteiten zal voortzetten om zijn cameratechnologie onder het scherm verder te optimaliseren."

Aanbevolen: