MacOS Big Sur-compatibiliteit: werkt uw apparaat ermee?

Inhoudsopgave:

MacOS Big Sur-compatibiliteit: werkt uw apparaat ermee?
MacOS Big Sur-compatibiliteit: werkt uw apparaat ermee?
Anonim

Als je overweegt de sprong naar macOS Big Sur te maken, moet je ervoor zorgen dat je Mac dit aankan. Hoewel Big Sur compatibel is met een breed scala aan Macs, wordt het niet door alle modellen ondersteund. We laten u zien hoe u kunt controleren of uw Mac compatibel is met Big Sur en wat u moet doen als deze te oud is om te upgraden.

Je hebt 35,5 GB beschikbare opslagruimte nodig om te upgraden naar Big Sur vanaf macOS Sierra of hoger. Als u een upgrade uitvoert vanaf een eerdere macOS-release, heeft u tot 44,5 GB beschikbare ruimte nodig.

Welke Macs zijn compatibel met Big Sur?

Als je Mac in 2015 of later is uitgebracht, is deze compatibel. Gelukkig vermeldt Apple op zijn website handig alle Mac-modellen die compatibel zijn met macOS 11 Big Sur. Hier is de volledige lijst:

  • MacBook (2015 of later)
  • MacBook Air (2013 of later)
  • MacBook Pro (eind 2013 of later)
  • Mac mini (2014 of later)
  • iMac (2014 of later)
  • iMac Pro (2017 of later)
  • Mac Pro (2013 of later)

Is mijn Mac te oud voor Big Sur?

Als je Mac niet een van de hierboven genoemde modellen is, is hij waarschijnlijk te oud om te upgraden naar Big Sur. Als u echter niet zeker weet welk model u heeft, is er een eenvoudige manier om dit te controleren.

  1. Klik op het Apple-pictogram linksboven in uw scherm.
  2. Kies Over deze Mac.

    Image
    Image
  3. Zoek de modelinformatie op het Overzicht-tabblad (let op: de onderstaande schermafbeelding is gemaakt op een MacBook Air met macOS Catalina).

    Image
    Image

Als je Mac te oud is om te upgraden naar Big Sur, ontvang je waarschijnlijk een melding van de App Store of het installatieprogramma wanneer je hem probeert te downloaden. In dit geval wilt u misschien een oudere versie van macOS gebruiken. Het wordt aanbevolen om de nieuwste versie te gebruiken, dus zelfs als je Mac meer dan tien jaar oud is, kun je misschien nog steeds iets recents als macOS High Sierra gebruiken.

Zodra je weet welke versie van macOS je wilt installeren, kun je lezen hoe je je Mac kunt updaten.

FAQ

    Hoe installeer ik macOS Big Sur?

    Als u uw Mac wilt bijwerken naar macOS Big Sur als u momenteel macOS Mojave of hoger gebruikt, selecteert u het Apple-menu > Systeemvoorkeurenen klik op Software Update Of bezoek de macOS Big Sur-pagina in de App Store en selecteer GetAls uw Mac een ouder besturingssysteem dan Mojave gebruikt, gaat u naar het Apple-menu > App Store en klikt u op Updates

    Moet ik mijn macOS updaten naar Big Sur?

    Het updaten van je macOS naar Big Sur is een goed idee vanuit veiligheidsoogpunt, vooral in vergelijking met macOS Mojave. Vanaf Big Sur moeten apps bijvoorbeeld toestemming krijgen om toegang te krijgen tot uw bureaublad- en documentenmappen, evenals uw iCloud-schijf en eventuele externe volumes. U wordt gewaarschuwd als apps proberen uw toetsaanslagen te loggen of een screenshot te maken. Er zijn ook toegankelijkheidsverbeteringen in Big Sur, waaronder stembediening, die voor het eerst werd geïntroduceerd met macOS Catalina.

Aanbevolen: