Waarom ik 3G op de Kindle zal missen

Inhoudsopgave:

Waarom ik 3G op de Kindle zal missen
Waarom ik 3G op de Kindle zal missen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Gebruikers van oudere Kindle-lezers verliezen later dit jaar hun 3G-connectiviteit.
  • Ik zal de 3G-internetverbinding missen omdat deze een directe verbinding biedt met de enorme selectie boeken van Amazon.
  • Op zichzelf staand, wordt de Kindle een magisch boek met schijnbaar oneindige pagina's.
Image
Image

Niemand is misschien een eiland, maar de 3G op mijn Kindle DX heeft me behoed voor een overdaad aan informatie. Ik vind het jammer dat Amazon onlangs heeft aangekondigd dat het de verbinding opheft.

Oudere Kindle-modellen verliezen in december hun ingebouwde internettoegang. De verandering komt omdat mobiele providers 3G-netwerktechnologie dumpen ten gunste van nieuwere 4G- en 5G-netwerken. Ouder wordende Kindles zonder wifi kunnen helemaal geen verbinding maken met internet.

Voor veel gebruikers betekent het verlies van 3G niet veel. De Kindle is tenslotte een vreselijk apparaat om toegang te krijgen tot internet. Met zijn trage processor en zwart-wit scherm is de Kindle ontworpen om te lezen, niet om te browsen. Maar de 3G-internetverbinding biedt een directe verbinding met de enorme selectie boeken van Amazon.

"Het gebruik van het ingebouwde 3G-internet op de Kindle is een heel andere ervaring dan verbinding maken via wifi."

Het snoer doorknippen

Maak je geen zorgen als je onlangs een Kindle-leesapparaat hebt gekocht. De nieuwste Kindle-apparaten met 4G werken nog steeds, maar voor oudere apparaten die werden geleverd met ondersteuning voor 3G en wifi, waaronder het Kindle-toetsenbord (3e generatie), Kindle Touch (4e generatie), Kindle Paperwhite (4e, 5e, 6e, en 7e generatie), Kindle Voyage (7e generatie) en Kindle Oasis (8e generatie), kunnen alleen verbinding maken via wifi.

Amazon zei dat je de inhoud die je al hebt gedownload nog steeds kunt bekijken op de oudere Kindles-apparaten, maar dat je geen nieuwe boeken kunt downloaden van de Kindle Store, behalve via wifi.

Er is nog erger nieuws voor de oudste Kindles, waaronder de Kindle (1e en 2e generatie) en de Kindle DX (2e generatie). Deze oudere modellen hebben geen ingebouwde Wi-Fi, dus het gebruik van de 2G- of 3G-internetverbinding was de enige manier om online te gaan. U kunt echter nog steeds nieuwe inhoud op uw apparaat laden met een micro-USB-kabel.

Big Kindle Blues

Ik ben verdrietig over het verlies van connectiviteit omdat ik eigenaar ben van het tweede generatie model van de Kindle DX, waarvan ik denk dat dit het beste model is dat Amazon ooit heeft gemaakt. Het heeft een relatief groot 9,7-inch scherm dat het lezen gemakkelijker maakt. Net als andere oudere Kindles heeft de DX een ingebouwd toetsenbord dat een eigenzinnige, retro-aantrekkingskracht biedt. Ik geniet ook van het solide gevoel en het gewicht van het apparaat, dat sommige mensen misschien omschrijven als omvangrijk, maar ik beschouw het liever als stevig en geruststellend.

Het gebruik van het ingebouwde 3G-internet op de Kindle is een heel andere ervaring dan verbinding maken via wifi. Ik kocht in de eerste plaats een Kindle in plaats van een tablet zoals een iPad te gebruiken om een tijdje van internet te ontsnappen en me te concentreren op het lezen. Het beste was dat als je eenmaal voor het iets duurdere 3G Kindle-model had betaald, je nooit meer maandelijks hoefde te betalen voor een verbinding.

Voor mij was de aantrekkingskracht van het 3G-internet dat ik net genoeg verbonden was, wat volgens mij de sleutel is tot geluk in ons overbelaste digitale tijdperk. Ik kon bijna elke titel die ooit met 3G werd gepubliceerd rechtstreeks naar mijn Kindle downloaden zonder te hoeven rommelen met een wifi-verbinding.

Image
Image

Op zichzelf staand, wordt de Kindle een magisch boek met schijnbaar oneindige pagina's. Het is een veel rustigere ervaring dan het kopen van boeken rechtstreeks van de Amazon-website, waar je wordt gebombardeerd met advertenties en links naar producten die je niet nodig hebt.

Als je je geen zorgen hoeft te maken over een wifi-verbinding, heb ik op afgelegen locaties kunnen loungen en romans kunnen kopen. Ik ging afgelopen zomer kamperen in het Adirondack-gebergte in de staat New York, en hoewel de ontvangst van mobiele telefoons slecht was, kon mijn Kindle DX verbinding maken met het 3G-netwerk van Amazon en boeken downloaden.

Ik had een paar jaar geleden een nog betere ervaring met reizen in Europa. Aangezien mijn DX de internationale versie is, kon ik boeken downloaden zonder wifi in een afgelegen gebied van Spanje.

Amazon maakt tenminste gebaren van medeleven aan enkele Kindle-gebruikers die zijn achtergelaten. Het bedrijf biedt incentives om te upgraden, waaronder $ 70 korting op een nieuwe Kindle voor 3G-klanten.

Aanbevolen: