HP Sprocket 2e editie Review: een kleine mobiele fotoprinter

Inhoudsopgave:

HP Sprocket 2e editie Review: een kleine mobiele fotoprinter
HP Sprocket 2e editie Review: een kleine mobiele fotoprinter
Anonim

Bottom Line

De HP Sprocket 2nd Edition is qua ontwerp en bediening verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, waaronder een intuïtieve app met volledige functionaliteit. Maar de afdrukkwaliteit is nog steeds afhankelijk van de ZINK-technologie, dus verwacht niet dezelfde levendige afdrukken die u van uw plaatselijke lab krijgt.

HP Sprocket draagbare fotoprinter

Image
Image

We hebben de HP Sprocket 2e editie fotoprinter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

On the fly printen wordt niet veel gemakkelijker of handiger dan met de kleine HP Sprocket 2e editie fotoprinter. Extreem draagbaar, de kracht achter deze printer ligt in de uitgebreide app.

Als je momenteel een oudere Sprocket hebt, wil je misschien het nieuwe model eens bekijken met zijn verbeterde app en stabielere connectiviteit. HP beweert ook dat het een betere beeldkwaliteit heeft, maar we denken dat foto's die zijn afgedrukt met ZINK-technologie, zoals beide Sprocket-modellen, inherent beperkt zijn in termen van hoe goed ze eruit kunnen zien.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig maar aantrekkelijk

HP omarmt eenvoud met het basisontwerp van de Sprocket 2nd Edition. Deze kleine printer ziet af van het HP-logo van eerdere modellen voor een gemarmerde afwerking. Het apparaat meet 4,63 x 3,15 x 0,98 inch en weegt slechts 0,38 pond, klein genoeg om gemakkelijk in een jaszak of kleine tas te passen.

Verkrijgbaar in vier kleuren - Luna Pearl, Noir, Lilac en Blush - en zonder andere identificerende logo's dan een klein stoffen lipje in de hoek, zal de HP Sprocket 2nd Edition zeker de nieuwsgierigheid van mensen wekken wanneer je hem neemt uit op een feest of familie-evenement.

Externe bedieningselementen zijn minimaal: het heeft een aan / uit-knop, mini-USB-poort voor opladen, oplaadlampje aan de achterkant en een status-LED aan de voorkant. Het oplaadlampje brandt oranje en wordt vervolgens rood wanneer de batterij bijna leeg is, knippert rood wanneer de batterij wordt opgeladen en wordt groen wanneer de batterij vol is. De kleur van de status-LED aan de voorkant kan worden gewijzigd via de Sprocket-app en geeft aan wanneer deze wordt ingeschakeld, uitgeschakeld, slaapt, inactief is of wordt afgedrukt.

De HP Sprocket 2nd Edition zal zeker de nieuwsgierigheid van mensen wekken wanneer je hem uittrekt op een feest of familie-evenement.

De printer voelt goed geconstrueerd aan, hoewel we zouden proberen om hem niet op een hard oppervlak te laten vallen. Onze grootste klacht is het ontwerp van de aan/uit-knop, die zo onopvallend is (gelijk met het oppervlak van de printer) dat het moeilijk is om de knop ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden om hem op te starten.

Image
Image

Setup: Snel en gemakkelijk

Aan de slag met deze HP Sprocket 2nd Edition is vrij eenvoudig. Het kan langer duren om de HP Sprocket-app (beschikbaar voor iOS of Android) te downloaden dan om je telefoon via Bluetooth met de printer te verbinden.

Hoewel je vrijwel meteen kunt beginnen met afdrukken, zit de kracht van deze printer in de app, dus het is het beste om even de tijd te nemen om de voorkeuren en instellingen door te nemen.

Image
Image

Companion-app: de kracht achter de printer

De Sprocket-app verdient een eigen sectie in deze recensie vanwege zijn diepte en breedte. Zelfs met al zijn functies is de app intuïtief en goed georganiseerd.

Gezien de beknoptheid van het kleine gedrukte gebruikerspamflet dat bij de printer wordt geleverd, is het belangrijk om het gedeelte "How-To &Help" van de app door te nemen. Daar vindt u gedetailleerde instructies en een link naar de ondersteuningswebsite en het forum. U kunt papier zelfs rechtstreeks vanaf uw smartapparaat bestellen.

De app heeft ook een semi-AI-functie genaamd Reveal die best interessant is. Wanneer geactiveerd, kunt u uw cameratelefoon over de printer plaatsen en de afbeeldingen bekijken die in de wachtrij staan om te worden afgedrukt. Het is leuk om te gebruiken, maar HP waarschuwt dat het aanhouden van Reveal van invloed kan zijn op de afdruksnelheid en kwaliteit, dus hebben we het uitgeschakeld.

De galerij is goed georganiseerd en we vonden het vooral leuk om de optie te hebben om miniaturen in twee formaten weer te geven. Afbeeldingen zijn toegankelijk vanaf uw mobiele apparaat en via sociale mediabronnen zoals Facebook en Google, onder andere.

Basisbewerking is beschikbaar, inclusief aanpassingen aan kleur, contrast en helderheid via schuifbalken op het scherm. Voor de snelste retouchering is er een auto-fix-optie en natuurlijk filters. En voor de lol zijn er een aantal overlays met randen, ontwerpen, tekst en stickers.

Nieuw voor deze versie van de Sprocket is de mogelijkheid voor meerdere mensen om verbinding te maken met de printer en deze te gebruiken, zodat iedereen op een feest of evenement kan delen. Elke persoon moet natuurlijk de app downloaden om dit te doen.

Prestaties: Een allegaartje

Opstarttijd voor de printer duurt ongeveer vijf seconden. Dat lijkt niet lang te duren voordat je probeert de kleine aan/uit-knop met een vingernagel ingedrukt te houden totdat je het oplaadlampje ziet gaan branden.

Aangezien de afgedrukte uitvoer slechts 2 x 3 inch meet, hoopten we dat de afdruksnelheden hoger zouden zijn.

De werkelijke afdruksnelheid was gemiddeld ongeveer 35 seconden voor een standaardafdruk voor de gegevens die naar de printer moeten worden verzonden, plus nog eens 15-20 seconden (of meer), afhankelijk van de afbeelding en hoeveel er in de wachtrij staan. Aangezien de afgedrukte uitvoer slechts 2 x 3 inch meet, hoopten we dat de afdruksnelheden hoger zouden zijn.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: beter dan eerdere tandwielen, maar nog steeds niet geweldig

Hoewel HP de afdrukkwaliteit van de Sprocket heeft verbeterd met het 2e editie-model, maakt het nog steeds gebruik van ZINK-technologie, wat over het algemeen resulteert in minder-dan-stellaire fotoprints.

Met ZINK worden kleuren vooraf in het papier ingebed en door warmte afgegeven in de printer. Omdat er geen inkt- of dye-sublimatie-cartridges nodig zijn, kunnen ZINK-printers worden ontworpen met een zeer kleine footprint en hoeft u alleen speciaal papier te kopen in plaats van inktvullingen. Maar er zijn enkele belangrijke compromissen voor het gemak.

Terwijl HP verbeteringen heeft aangebracht aan de afdrukkwaliteit van de Sprocket… gebruikt hij nog steeds ZINK-technologie, wat over het algemeen resulteert in minder-dan-stellaire fotoprints.

Dat wil niet zeggen dat HP Sprocket 2nd Edition prints slecht zijn; zij zijn niet. Maar kleuren zijn niet altijd consistent, bijvoorbeeld een felroze bloem die we een beetje oranje fotografeerden, en donkere achtergronden zagen er vaak modderig uit.

Afdrukken hebben ook de neiging om een beetje te krullen aan de randen als ze blijven zitten, vooral als het vochtig is. Als dat gebeurt, leg ze dan gewoon in of onder een zwaar boek om ze plat te maken. Je kunt ook de achterkant van het plakpapier verwijderen en het op een ander oppervlak bevestigen.

Prijs: goede waarde voor de dollar

De HP Sprocket 2nd Edition heeft een adviesprijs van $ 129,99, wat iets duurder is dan de prijzen die je kunt vinden voor de meeste andere printers in deze categorie (je kunt ook deals vinden over het HP-model dat het concurrerend maakt).

Papierprijzen variëren afhankelijk van het pakket. Een pakket van 50 vel voor $ 24,99 brengt de kosten per afdruk bijvoorbeeld op $ 0,49. Een pakket van 100 vel brengt de kosten terug tot $ 0,45 per afdruk. Net als andere mobiele printers beta alt u voor het gemak en de directheid van on demand printen, waar en wanneer u maar wilt. Natuurlijk kunt u goedkopere afdrukken laten maken bij uw plaatselijke laboratorium of ze online bestellen, maar u verliest het voordeel van onmiddellijke bevrediging.

HP Sprocket 2nd Edition vs. Polaroid Zip

Deze twee mobiele fotoprinters lijken qua ontwerp enorm op elkaar, hoewel de Polaroid Zip iets smaller en korter is dan de Sprocket en qua vorm en grootte dichter bij een smartphone lijkt.

Net als de HP Sprocket gebruikt de Polaroid Zip ZINK-papier. De beeldkwaliteit is vrij gelijkaardig, al moeten we een klein randje geven aan de Polaroid Zip. De Zip wint ook met een iets hogere algehele afdruksnelheid en een iets lagere prijs per afdruk.

Aan de andere kant is de HP Sprocket-app sterker op het gebied van inhoud, hulp en bewerkingsopties. Het is een close call tussen de twee.

Een leuke printer voor onmiddellijke bevrediging, maar de verkoopprijs is wat hoog gezien de gebreken

De HP Sprocket 2e editie mobiele fotoprinter is een schattig klein apparaatje voor on-the-fly printen. De ZINK-technologie is handig en zorgt voor leuke nieuwe prints, maar de werkelijke afdrukkwaliteit is zo-zo en het apparaat verrassend traag voor iets dat zichzelf verkoopt op onmiddellijke bevrediging.

Specs

  • Productnaam Tandwiel draagbare fotoprinter
  • Product Merk HP
  • MPN 1AS86AB1H
  • Prijs $129,99
  • Gewicht 0,38 lbs.
  • Productafmetingen 4,63 x 3,15 x 0,98 inch.
  • Kleur Luna Pearl, Noir, Lila, Blush
  • Papierformaat 2 x 3 inch
  • Connectiviteit Bluetooth
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Inbegrepen HP Sprocket 2e editie fotoprinter, USB-oplaadkabel, 10 vel HP ZINK™ Sticky Back fotopapier, gebruikersbrochure

Aanbevolen: