Hoe de batterijstatus op Android te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe de batterijstatus op Android te controleren
Hoe de batterijstatus op Android te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Batterij om de huidige batterijduur van uw Android-telefoon te bekijken.
  • Gebruik een app van derden, zoals AccuBattery, voor meer informatie over de batterijstatus van uw telefoon.
  • Tik op Instellingen > Batterij > Batterijgebruik om te zien welke apps het meest gebruiken kracht.

Dit artikel leert u hoe u de batterijstatus op uw Android-smartphone kunt controleren, en hoe u kunt detecteren of de batterij slechter wordt en wat u vervolgens moet doen.

Hoe controleer ik de batterijstatus van mijn telefoon?

Als je de gezondheid van je telefoonbatterij wilt controleren, is het vrij eenvoudig om basisinformatie te zien, zoals de resterende levensduur van de batterij en andere statistieken. Hier moet je kijken.

  1. Op je Android-telefoon, tik op Instellingen.
  2. Tik op Batterij.
  3. Je kunt nu de resterende levensduur van de batterij op je Android-telefoon bekijken en ook zien hoe lang je batterij het huidige tempo moet behouden.

    Image
    Image

    Tik op Batterijgebruik om meer te weten te komen over welke apps het meeste stroom verbruiken.

Hoe controleer ik de levensduur van de batterij?

Hoewel Android geen ingebouwde app heeft om de levensduur van uw batterij volledig te controleren, is het mogelijk om een app van derden te gebruiken, zoals AccuBattery, om meer te weten te komen over de batterijduur van uw telefoon. Zo gebruik je het.

  1. Download AccuBattery uit de Google Play Store.
  2. Open de app en bekijk uw huidige batterijduur en zoek informatie over het ontladen op en hoe goed uw batterij in het algemeen presteert.
  3. Tik op Geschiedenis om eerdere records te bekijken van hoe goed de batterij presteert nadat je de app meerdere keren hebt gebruikt.

    Image
    Image

Kunt u de batterijstatus van Samsung controleren?

Ja. Het controleren van uw batterijstatus op een Samsung-smartphone is bijna identiek aan het gebruik van andere Android-smartphones. Dit is wat je moet doen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Batterij of Batterij en apparaatonderhoud > Batterij.
  3. Bekijk hier uw batterijgebruik.

Hoe weet ik of mijn Android-batterij slecht is?

Als het voelt alsof de batterij van je Android-telefoon niet zo lang meegaat als vroeger, kan dit een indicatie zijn dat er een probleem is. Hier is een korte blik op hoe u kunt zien of er een probleem is.

  • Je batterij raakt steeds meer op. Het ligt voor de hand, maar als je weet dat je batterij het de hele dag probleemloos volhield en nu je merkt dat je meerdere keren per dag moet opladen, betekent dit vrijwel zeker dat de batterij van je telefoon niet zo sterk is als vroeger.
  • Het opladen lijkt niet volledig op te laden. Is het je opgevallen dat zelfs nadat je je telefoon urenlang hebt opgeladen, hij nog steeds niet 100% is? Het kan betekenen dat uw batterij niet langer volledig kan worden opgeladen.
  • De batterij wordt heet. Als uw smartphone veel heter wordt dan vroeger, kan dit betekenen dat uw batterij oververhit en beschadigd is.
  • De batterij puilt uit. Als de batterij van uw telefoon uit zijn schaal puilt, stop dan met het gebruik ervan. Dit kan gevaarlijk zijn en het betekent zeker dat je batterij kapot is.

FAQ

    Hoe controleer ik de batterij van AirPods op een Android?

    Om de batterijstatus van je AirPods op een Android te controleren, heb je een app van derden nodig, zoals AirBattery, in de Google Play Store. Na installatie geeft AirBattery een batterijstatusbericht weer wanneer de AirPods-behuizing in de buurt en open is.

    Hoe controleer ik de batterij van een Bluetooth-apparaat op een Android?

    Als het Bluetooth-apparaat is gekoppeld en verbonden met uw Android-apparaat, opent u de app Instellingen op uw Android en navigeert u naar Apparaten verbinden Een aantal apparaten die u kunt zien het batterijniveau van aangesloten apparaten vanaf hier. Op andere moet je op Bluetooth tikken om een lijst met alle verbonden Bluetooth-apparaten en hun batterijniveau weer te geven.

    Hoe controleer ik het batterijgebruik van een app op een Android?

    Als u wilt zien welke apps uw batterijduur belasten, navigeert u naar uw app Instellingen en selecteert u Over de telefoon > Batterijgebruik Een paar apparaten het kan zijn Instellingen > Batterij > Batterijgebruik Je ziet een lijst met apps en hun batterij gebruik. Als je een app niet gebruikt en je batterij leeg raakt, tik je erop en selecteer je Force Stop of Force Stop > Beheer het batterijgebruik, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.

Aanbevolen: