DJI Air 2S Review: de beste drone

Inhoudsopgave:

DJI Air 2S Review: de beste drone
DJI Air 2S Review: de beste drone
Anonim

Bottom Line

De DJI Air 2S is misschien niet de kleinste of goedkoopste drone, maar het is de kleinste en goedkoopste drone die een professionele camera biedt in combinatie met een groot aantal geavanceerde functies. Voor zowel beginners als gevorderden is dit de beste drone die je nu kunt vliegen.

DJI Air 2S

Image
Image

We hebben de DJI Air 2S gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Bij het kopen van een drone zijn er altijd afwegingen gemaakt voor draagbaarheid en betaalbaarheid. Het kopen van een compacte en/of goedkope drone betekent meestal het opgeven van camerakwaliteit, het vermijden van obstakels, transmissiemogelijkheden of snelheid.

De DJI Air 2S is misschien wel het zeldzame apparaat dat in deze goede plek v alt, de Goudlokje-zone waar alle, behalve de kleinste compromissen, in irrelevantie vervallen. Op papier is deze drone een draagbare, betaalbare krachtpatser, maar kan hij aan zulke hoge verwachtingen voldoen?

Ontwerp: Compacte krachtpatser

Als iemand die bijna dagelijks met de DJI Mavic 2 Pro en Zoom heeft gevlogen sinds de lancering van die drones, was mijn eerste indruk van de Air 2S hoe klein hij is. De drone is niet zo klein als de Mavic Mini, maar met 3,3 x 3,8 x 7,1 inch en 1,3 pond is hij schrikbarend klein als je bedenkt waartoe hij in staat is, en hij vormt een goede balans tussen draagbaarheid en capaciteit.

Image
Image

Een klein maar belangrijk detail van de Air 2S is de gimbal-beschermer van de camera, die veel beter is dan die van andere DJI-drones die ik heb gevlogen. Het ontgrendelingssysteem maakt het gemakkelijker om te verwijderen, terwijl het tegelijkertijd een veel veiligere pasvorm biedt. Dit soort kleine reparaties zijn aanwezig in het hele ontwerp van de Air 2S, zoals de inklapbare armen die een robuuster scharnier hebben dan die op mijn Mavic 2 Pro.

Het nieuwe controllerontwerp voor de Air 2S is behoorlijk behoorlijk. Het is een solide stuk hardware met verwijderbare thumbsticks die worden opgeborgen in speciale sleuven aan de onderkant van de controller. Alle bekende bedieningselementen zijn aanwezig, dus als een lange tijd DJI-dronepiloot had ik geen moeite om eraan te wennen. Het is allemaal heel eenvoudig, dus nieuwe vliegers zouden het vrij snel onder de knie moeten kunnen krijgen. De vorm ervan is ontworpen om zo compact en gemakkelijk mogelijk op te bergen, zonder in te boeten aan ergonomie, en het is vrij comfortabel in gebruik.

Het wordt geleverd met een USB-oplaadkabel, evenals verschillende adapters (USB-C, Apple Lightning en MicroUSB) voor de benodigde bedrade verbinding met je telefoon. Deze zijn bevestigd in de intrekbare telefoonhouder. Ik waardeerde dat ze heel gemakkelijk te verwisselen zijn, wat niet mijn ervaring is met de Mavic 2 Pro-controller.

De Air 2S is in alle opzichten een enorme upgrade van de vorige Mavic Air 2.

De telefoonhouder zelf is ook een verbetering ten opzichte van eerdere DJI-ontwerpen, met een robuuste veerbelaste en met rubber beklede arm die uit de bovenkant van de controller steekt. Als je echter een grote telefoon hebt zoals mijn Samsung Galaxy S21 Ultra, vooral als deze in een hoesje zit, past hij goed.

Setup: nieuwe DJI-drone, dezelfde kinderziektes

Elk DJI-product dat ik ooit heb gehad, was een beetje lastig om op te zetten, en de Air 2S was niet zonder problemen. Het werkt via de DJI Fly-app, die een update vereist om met de nieuwe drone te vliegen. Het downloaden van de update is echter twee keer mislukt zonder duidelijke reden. De derde keer dat de telefoon uitviel en me uiteindelijk vertelde dat ik toestemming moest geven voor de installatie.

Hierna verscheen de optie om een Air 2S-drone aan te sluiten, maar de telefoon zou de controller of de drone niet detecteren. Ik herstartte zowel de controller als de drone, en uiteindelijk kon de telefoon het zien en me door het koppelingsproces leiden.

Image
Image

Na het activeren van de drone op mijn DJI-account, vroeg het me of ik DJI Care Refresh wilde of niet, en ging toen verder met een grote firmware-update voor de drone zelf. Met mijn trage internet duurde dit enige tijd, vooral omdat de downloadsnelheid enorm inconsistent en aanhoudend traag was, zelfs voor mijn slechte thuisverbinding.

Bottom Line

De Air 2S is in alle opzichten een enorme upgrade van de vorige Mavic Air 2. Het belangrijkste van de vele voordelen die deze drone heeft ten opzichte van zijn vorige versie van DJI's Air-serie drones, is de camera. Met 20 MP en een grote 1-inch sensor is deze camera veel beter dan die in de Air 2. Je krijgt ook ADS-B Airsense-mogelijkheden, naast talloze nieuwe functies en over het algemeen verbeterde prestaties over de hele linie.

Prestaties: Wendbaar en robuust

Flying the Air 2S voelde heel vertrouwd voor mij in vergelijking met soortgelijke DJI-drones die ik heb gevlogen. Het is zeer vergelijkbaar met de Mavic 2 Pro- en Zoom-drones, met een topsnelheid van 44 mph. Snelheid en gedrag bij het vermijden van obstakels variëren tussen filmische, normale en sportmodi.

Het is subtiel, maar mijn ervaring met de Air 2S was dat hij eigenlijk een beetje responsiever en wendbaarder is dan de andere drones. Je krijgt maar liefst 31 minuten maximale vliegtijd, wat ik meer dan genoeg vond om locaties te filmen en fotograferen met een batterij over.

Image
Image

Het maximale zendbereik is ongeveer 12 kilometer, hoewel dit natuurlijk sterk wordt beïnvloed door het terrein om je heen. Ik ontdekte dat het signaal binnen veilige, zichtlijnige werkafstanden nooit in het minst wankelde. Ik ontdekte echter dat het videosignaal af en toe last had van kleine haperingen die, hoewel niet een groot probleem en slechts een ergernis, consistent waren in elke vlucht met zowel de standaard- als slimme controllers.

Camera: professionele beeldvorming

In eerdere kleine, lichtgewicht drones van DJI was een universeel compromis in fotografische mogelijkheden. Dat verandert echter met de Air 2S. De 20 MP 1-inch sensor is vergelijkbaar met die van de Mavic 2 Pro, en wat de algehele beeldkwaliteit betreft, zou ik de Air 2S misschien een klein voordeel kunnen geven.

Het is een 22-millimeter equivalente f/2.8 diafragmalens die superscherp is, en het hoge aantal megapixels geeft je voldoende speelruimte om achteraf bij te snijden. Hij blinkt uit bij weinig licht, waardoor filmen rond zonsondergang of zonsopgang tijdens het blauwe uur mogelijk is met minimale ruis. Kleuren zien er geweldig uit en RAW-afbeeldingen bieden veel dynamisch bereik voor bewerking.

De camera kan zowel RAW-beelden als JPEG vastleggen en biedt ook tal van handige video-opname-opties. Je kunt helemaal omhoog gaan naar 5,3k 30fps video, of 4k 60fps, of 1080p 120fps video voor degelijke slow motion. Onder andere HDR-, timelapse- en panoramamodi zijn ook beschikbaar. Afbeeldingen en video worden opgeslagen op 8 GB intern geheugen of een optionele micro-SD-kaart.

Het blinkt uit bij weinig licht, waardoor filmen rond zonsondergang of zonsopgang tijdens het blauwe uur mogelijk is met minimale ruis.

Ik heb slechts twee klachten over de camera in vergelijking met de Mavic 2 Pro. Een daarvan is dat de gimbal op de Air 2S niet naar boven kan worden gericht, wat een functie is in de Mavic 2 Pro die ik handig vind voor navigatie en voor het maken van panoramische beelden. Het andere dat hier ontbreekt, is een instelbaar diafragma, zodat de camera is vergrendeld op F2.8, in tegenstelling tot de Mavic 2 Pro. Dit zijn nauwelijks dealbreakers, maar het zijn factoren die het overwegen waard zijn.

DJI Smart Controller Compatibiliteit: Vlotte integratie

Wat vooral interessant zal zijn voor meer gevorderde piloten, is het feit dat de Air 2S compatibel is met de DJI Smart Controller. Deze controller elimineert de noodzaak om uw smartphone aan te sluiten en vermindert de tijd die nodig is om de Air 2S in te stellen en te vliegen aanzienlijk. Het koppelen van de Smart Controller aan de Air 2S was eenvoudig genoeg, hoewel het nodig was om ervoor te zorgen dat zowel de controller als de drone volledig waren bijgewerkt, wat een hele middag in beslag nam op mijn trage DSL-internetverbinding.

Zodra de eerste installatie is voltooid, functioneert de Air 2S vrijwel vlekkeloos met de Smart Controller. Ik vond het signaal in ieder geval betrouwbaarder dan met de gebundelde controller van de Air 2S.

De Smart Controller is een erg duur accessoire van $ 750, dat bijna de initiële kosten van de drone verdubbelt. Het vertegenwoordigt echter een belangrijke upgrade voor de Air 2S die zeker de moeite waard is voor professionele piloten. Het maakt de drone ook aantrekkelijker voor dronepiloten die de Smart Controller al bezitten en gebruiken.

Kenmerken: Geavanceerde veiligheid en het volgen van onderwerpen

In het verleden heb ik nooit veel gebruik gemaakt van de intelligente volgfuncties van DJI of hun geautomatiseerde filmmodi, maar de Air 2S daagde zeker mijn lang gekoesterde vooroordelen uit tegen wat in het verleden leek op gimmicks.

Allereerst is het volgen van het onderwerp absoluut fenomenaal. Als het eenmaal ergens aan vastzit, houdt het zich vast en laat het gewoon niet meer los, en het uitstekende systeem voor het vermijden van obstakels voorkomt dat het ergens tegenaan loopt terwijl het je volgt.

Nog beter, door middel van een aantal intelligente bedieningselementen kun je de positie van de drone rond het onderwerp dat hij volgt veranderen, of hem met verschillende snelheden in een baan laten draaien. Ik zie dit als enorm nuttig voor zowel nieuwe dronepiloten als doorgewinterde professionals.

Het volgen van onderwerpen is absoluut fenomenaal.

Ik zie mezelf nog steeds niet de geautomatiseerde opnamemodi gebruiken waarin de drone een voorgeprogrammeerde manoeuvre uitvoert. De Air 2S heeft een nieuwe genaamd Mastershots die een reeks filmische clips van een gekozen onderwerp vastlegt, wat best cool en goed is voor beginners, maar met een beetje oefening kun je deze bewegingen zelf uitvoeren en dat is veel zorgwekkender.

Het grote probleem met deze geprogrammeerde opnamen is dat als je een Android-apparaat gebruikt om de drone te besturen, je in slechts 1080p kunt filmen. Als je een iPhone gebruikt, zit je goed, maar er is geen reden, althans voor zover ik weet, dat Android-gebruikers zo beperkt zouden moeten zijn.

Bottom Line

De Air 2S beschikt over het krachtigste botsingsdetectiesysteem in elke DJI-drone tot nu toe, en als je het zou proberen, zou het moeilijk zijn om iets tegen te komen. Sterker nog, de drone heeft een ADS-B-waarschuwingssysteem dat je laat weten wanneer er vliegtuigen in de buurt zijn, hoewel ik tijdens het testen van de drone nooit een situatie ben tegengekomen waarin deze functie zou zijn geactiveerd. Als je toch in de problemen komt, zoals dat je signaal wordt onderbroken, is de drone uitgerust met GPS en kan de Air 2S met de functie "terug naar huis" ongedeerd bij je terugkomen.

Software: wennen aan DJI Fly

Als iemand die het meest vertrouwd is met de oudere DJI Go 4-app, moest DJI Fly even wennen. In termen van gebruikerservaring is het veel gelikter en vriendelijker voor nieuwe gebruikers, maar voor mij lijkt het een beetje te gestroomlijnd. Gelukkig zijn de meer diepgaande bedieningselementen er nog steeds als je weet waar je moet kijken, en hoe langer ik het gebruikte, hoe minder ik de app erg vond. Het is beschikbaar op zowel Android als iOS. Houd er rekening mee dat op Android sommige functies beperkt zijn in vergelijking met de iOS-versie.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 1.000 is de DJI Air 2S gemakkelijk de beste drone op de markt vanuit een waardeperspectief. Het zorgt ervoor dat zowel duurdere drones als goedkopere drones er minder aantrekkelijk uitzien vanuit het oogpunt van functies tot dollars.

DJI Air 2S Vs. DJI Mavic 2 Pro

Aangezien het meer dan de helft van de prijs van de Air 2S is, zou de Mavic 2 Pro de Air 2S uit het water moeten blazen, ook al wordt het misschien een beetje lang in de tand. Deze twee drones zijn echter gelijk op elkaar afgestemd en bieden elk kleine voordelen ten opzichte van de andere op het gebied van functionaliteit.

Als je eenmaal rekening houdt met de aanzienlijke omvang en het prijsvoordeel van de Air 2S, lijkt het alsof de Mavic 2 Pro bijna volledig achterhaald is door de Air 2S. Als je de Pro al hebt, hoef je waarschijnlijk niet over te stappen, maar als je tussen de twee moet kiezen, is de Air 2S duidelijk de betere koop.

Dit is simpelweg de beste drone die je nu kunt kopen

De DJI Mavic Air 2S is echt geweldig voor wat hij kan bieden voor zijn prijs, en het is de drone die ik zou aanbevelen aan iedereen die nieuw is in de hobby of op zoek is naar een upgrade. Het is een tool die je foto's en video's echt naar nieuwe hoogten zal brengen.

Specs

  • Productnaam Air 2S
  • Productmerk DJI
  • MPN CP. MA.00000354.01
  • Prijs $999,99
  • Releasedatum april 2021
  • Gewicht 21 oz.
  • Productafmetingen 7,2 x 3,0 x 10,0 inch.
  • Kleur Grijs
  • Garantie 1 jaar
  • Camera 1-inch 20MP-sensor
  • Video Tot 5,3K 30fps
  • Topsnelheid 42,5 MPH
  • Opslag MicroSD, 8GB interne opslag
  • Poorten USB-C
  • Transmissiebereik 7,45 mijl
  • Batterijcapaciteit 3500mAh
  • Compatibiliteit met mobiel besturingssysteem Android, iOS
  • Vliegtijd 31 minuten

Aanbevolen: