Hoe D3d9.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe D3d9.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe D3d9.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

D3d9.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Dit bestand is een van de vele in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma's, verschijnen d3d9 DLL-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door d3d9.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 11, Windows 10, Windows 8, enz.

D3d9.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop deze fouten op uw computer kunnen verschijnen, zoals:

  • Het bestand d3d9.dll ontbreekt
  • D3d9. DLL niet gevonden
  • Bestand d3d9.dll niet gevonden
  • D3d9.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.

De foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, meestal videogames, maar kan ook verschijnen wanneer een ander softwareprogramma wordt gestart.

Hoe D3d9.dll-fouten te herstellen

Download d3d9.dll niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Er zijn een aantal redenen waarom het downloaden van dergelijke DLL's nooit een goed idee is. Als je het al hebt, verwijder het dan onmiddellijk waar je het ook hebt neergezet, en ga dan verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig oplossen.
  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout d3d9.dll niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

    Windows 11, 10, 8, enz. worden allemaal ondersteund door hetzelfde DirectX-installatiepakket. Het zal elk DirectX-bestand installeren dat nodig is en wordt ondersteund in die versie van Windows.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw spel- of toepassings-cd of -dvd. Als een game of ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie ervan op de installatieschijf plaatsen.

    Soms, maar niet vaak, past de versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Voer de opdracht sfc/scannow uit om uw computer te scannen. Als een bestand waarop dit DLL-bestand vertrouwt beschadigd is, kan Systeembestandscontrole dit mogelijk vervangen en de fout herstellen.
  5. Verwijder de installatie en installeer het spel of softwareprogramma opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de programmabestanden die werken met d3d9.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

    U kunt proberen het programma te verwijderen met een gratis hulpprogramma voor het verwijderen van software om ervoor te zorgen dat alle installatiebestanden en registergegevens worden verwijderd. Het gebruik van de standaard verwijderingsmethode verwijdert mogelijk niet alles wat verwijderd moet worden, wat andere problemen kan veroorzaken tijdens het opnieuw installeren.

  6. Herstel het d3d9.dll-bestand van het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om de fout op te lossen, probeer dan het bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

    Waar u het uitgepakte d3d9.dll-bestand plaatst, hangt af van de toepassing die het nodig heeft. Als de fout u de specifieke map vertelt waarin d3d9.dll ontbreekt, kopieer het bestand daar dan.

    Echter, aangezien de meeste programma's waarschijnlijk naar dit bestand zoeken in C:\Windows\system32\, moet u het daar kopiëren als u niet expliciet wordt verteld waar u het moet plaatsen. Sommige DirectX-installaties gebruiken in plaats daarvan C:\Windows\SysWOW64\.

    Image
    Image
  7. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: