Is een Apple Watch het waard?

Inhoudsopgave:

Is een Apple Watch het waard?
Is een Apple Watch het waard?
Anonim

Een Apple Watch maakt het eenvoudig om uw gezondheid en conditie gedurende de dag bij te houden en waarschuwt u ook voor nieuwe berichten en oproepen. Deze gids helpt u beslissen of u een Apple Watch moet kopen en bekijkt hoe deze uw leven kan verbeteren met betrekking tot uw behoeften, budget en levensstijl.

Image
Image
Apple Watch Series 7.

Appel

Wie zou een Apple Watch moeten krijgen

Smartwatches zijn geweldig voor meer dan alleen tech-enthousiastelingen. Overweeg er een als u:

  • Geniet van fitnesstracking en de mogelijkheid om met je pols te betalen
  • Wil je een modern horloge dat meer biedt dan alleen de tijd
  • Wilt u minder tijd op uw iPhone doorbrengen

Wie zou er geen Apple Watch moeten kopen

Een smartwatch is niet voor iedereen essentieel. Dit is waarom het niets voor jou is:

  • Je hebt geen iPhone.
  • Soms schakel je liever uit van de wereld
  • Je houdt er niet van om een horloge te dragen

Een Apple Watch kan uw gezondheid en conditie volgen en u op de hoogte houden van nieuwe berichten en oproepen. Het kan een dure investering zijn, dus deze gids is er om je te helpen beslissen of je echt een Apple Watch nodig hebt op basis van je behoeften, budget en levensstijl.

Waarom je een Apple Watch zou moeten kopen

Apple Watches bieden veel verschillende voordelen. Zelfs mensen die niet technisch onderlegd zijn, kunnen een reden vinden om van een Apple Watch te genieten, dankzij het gebruiksgemak en het gemak dat ze met zich meebrengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom u misschien een Apple Watch wilt kopen.

Image
Image

Je hebt fitnessmotivatie nodig

Een van de grootste troeven van de Apple Watch is het vermogen om je te motiveren om te bewegen. Het biedt gamified fysieke fitheid met zijn Activity Rings die bijhouden hoeveel lichaamsbeweging u elke dag doet, hoeveel calorieën u verbrandt en hoe vaak u gedurende de dag opstaat. Het systeem bevat ook trainingsreeksen, maandelijkse uitdagingen en een sociaal element, zodat je kunt concurreren met vrienden.

De gamified fitnesstracking van de Apple Watch houdt je effectief meer verantwoordelijk wanneer je je aan een trainingsregime houdt, en het geeft voldoening om je prestaties omhoog te zien gaan.

Image
Image
Apple Watch Series 7 fitnesstracking.

Appel

Je wilt afleiding verminderen

Het is gemakkelijk om je iPhone vijf minuten op te pakken, en plotseling is er een uur verstreken na het scrollen door de inhoud. Een Apple Watch kan belangrijke notificaties van je telefoon ontvangen zonder dat je afgeleid wordt door andere apps. De Apple Watch heeft geen webbrowser, dus je kunt beter gefocust blijven zonder belangrijke berichten of waarschuwingen te missen.

Je wilt een modern horloge

Veel mensen stopten met het dragen van een horloge nadat ze voor het eerst een smartphone hadden gekocht, maar een Apple Watch werkt goed als een veel geavanceerder uurwerk. U kunt de tijd in één oogopslag vanaf uw pols zien zonder uw telefoon uit te graven, maar dankzij de reeks complicaties en wijzerplaten kunt u veel meer informatie zien. Het is mogelijk om het huidige weer, aankomende afspraken en zelfs sportuitslagen in één oogopslag te bekijken.

Image
Image

U wilt gemakkelijk betalen

Stel Apple Pay in op je Apple Watch en je hebt je creditcard bijna nooit meer nodig. U moet op een knop op uw Apple Watch drukken en deze dicht bij de beta alterminal houden om voor iets te betalen. Door contactloos betalen hoeft u geen extra kaart bij u te hebben die verloren of gestolen kan worden; bovendien is het veiliger, want op het moment dat je Apple Watch het contact met je huid verliest, is het onmogelijk om ermee te betalen.

Wanneer u geen Apple Watch moet kopen

Een Apple Watch is voor veel gebruikers een goede aankoop, maar het is niet voor iedereen essentieel, zoals alle technologie. Hier is een overzicht van enkele belangrijke redenen waarom je er geen nodig hebt.

Je hebt geen iPhone

Het is mogelijk om een Apple Watch zonder iPhone te gebruiken, maar de functies zijn beperkt. Je kunt het besturingssysteem niet updaten of nieuwe apps installeren, dus het is geen goed idee om een Apple Watch te bezitten als je niet ook een iPhone hebt.

Je haat het om dingen om je pols te dragen

Niet iedereen voelt zich comfortabel om een apparaat om zijn pols te dragen, mechanisch of digitaal, en een Apple Watch lost dat probleem niet op. Hoewel het mogelijk is om comfortabelere bandjes te kopen, zal een mooie band de zaken niet voldoende verbeteren als je liever hebt dat je polsen vrij zijn van apparaten.

Je hebt geen constante herinneringen nodig

De Apple Watch biedt een Do Not Disturb-modus en een Cinema-modus, maar als je helemaal vrij wilt zijn van herinneringen en meldingen, heeft het niet veel zin om een Apple Watch te bezitten. Het zal je nog steeds een duwtje geven over dingen, en als je het de hele tijd in de modus Niet storen hebt staan, kun je net zo goed een gewoon horloge kopen.

Apple Watch Series 7 versus Apple Watch SE

De nieuwste twee beschikbare Apple-horloges zijn de Apple Watch Series 7 en Apple Watch SE. De Apple Watch Series 3 is nog steeds te koop, maar hij is veel langzamer en beperkter dan de twee belangrijkste. De Apple Watch Series 7 en Apple Watch SE hebben enkele overeenkomsten en cruciale verschillen. Dit is wat u over hen moet weten.

Apple Watch Series 7 Apple Watch SE
Gemiddelde prijs $399 $279
Verwachte levensduur van de batterij Tot 18 uur Tot 18 uur
Opslag 32GB 32GB
Waterbestendigheid Tot 50m Tot 50m

Weergave en schermgrootte

De Apple Watch Series 7 heeft een groter en robuuster scherm dan de Apple Watch SE. De Series 7 heeft een kastmaat van 45 mm of 41 mm in vergelijking met de 44 mm of 40 mm van de SE. Dat betekent dat de resolutie van het scherm beter is met 396 x 484 bij het 45 mm-model dan bij 368 x 448 voor het 44 mm-model. De variant van 41 mm heeft een resolutie van 352 x 430 in vergelijking met de 324 x 394 van de 40 mm.

Image
Image

De Apple Watch Series 7 heeft ook een barstbestendig kristalscherm aan de voorkant met gecertificeerde IP6X-stofbestendigheid. Het display is ook Always-On, dus u hoeft uw pols niet omhoog te bewegen om het op te lichten. De Apple Watch Series 7 is een aantrekkelijk voorstel ten opzichte van de kleinere SE als je het duidelijker wilt zien.

Verschillende sensoren

Zowel Apple Watch Series 7 als Apple Watch SE kunnen een onregelmatig hartritme detecteren en meldingen over hoge en lage hartslag geven. Hoewel de horloges geen officiële medische hulpmiddelen zijn, bieden ze wel enige begeleiding.

De Apple Watch Series 7 heeft ook apps voor ECG en bloedzuurstof. Met de eerste kunt u uw hartslag volgen, terwijl de app voor bloedzuurstof uw bloedzuurstofniveaus controleert. Geen van beide mag in een medische context worden gebruikt, maar kan een nuttige gids zijn bij het sporten.

Sneller opladen

De Apple Watch Series 7 laadt 33% sneller op dan de Apple Watch SE, hoewel beide horloges tot 18 uur kunnen worden gebruikt, wat overeenkomt met een paar dagen in re altime gebruik.

Moet je wachten op Apple Watch Series 8?

De Apple Watch Series 8 zal waarschijnlijk ergens in september 2022 worden aangekondigd.

Er zijn veel geruchten over de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE 2. Als je de nieuwste technologie moet bezitten, kan het de moeite waard zijn om te wachten tot er een nieuwe wordt uitgebracht, maar vaak zijn de veranderingen relatief incrementeel.

Geruchten suggereren dat het horloge een nieuw ontwerp met platte randen of een beter micro-LED-scherm zou kunnen bieden. Er is zelfs een kans op nieuwe sensoren zoals bloedglucose-tracking of bloeddrukmonitoring, maar die technologie lijkt ver weg, dus de huidige Apple Watches zouden voor veel gebruikers moeten volstaan.

Heeft u een Apple Watch nodig om een gezondere levensstijl te leiden?

Niemand heeft een Apple Watch nodig. Het zijn leuke en praktische apparaten die sommige taken kunnen vereenvoudigen, maar ze zijn niet essentieel. Bij het nastreven van een gezondere levensstijl is het nuttig om aanmoediging te krijgen, zoals via de Activity Rings van de Apple Watch, maar wilskracht kan hier ook helpen. Daarnaast kunnen gratis apps voor je smartphone of een goedkopere wearable zoals een Fitbit ook helpen.

Als je echter een mooie smartwatch wilt voor een avondje uit of op je werk, dan is de Apple Watch een goede optie. Het is stijlvoller dan een Fitbit en vooral voor tech-fans een geweldige manier om meer controle over je levensstijl te krijgen.

Image
Image
Apple Watch Series 7 bloedzuurstofmeter.

Appel

Een Apple Watch zal je niet gezonder laten leven, maar het kan je aanmoedigen wanneer je het het meest nodig hebt, en het is moeilijker te negeren dan een melding of twee.

FAQ

    Hoe laad ik een Apple Watch op?

    Net als de iPhone laadt de Apple Watch op via een USB-kabel die je in het stopcontact kunt steken (met een adapter) of een Mac. De Apple Watch heeft echter geen oplaadpoort; het maakt gebruik van een magnetische "puck" die aan de achterkant van het apparaat plakt om stroom te leveren.

    Hoe verander ik een Apple Watch-bandje?

    Je zit niet vast aan de band die bij je Apple Watch is geleverd. Zowel Apple als andere bedrijven maken verschillende bandjes die je kunt inruilen voor een nieuwe look. Om de band te verwijderen, doet u het horloge af en houdt u een van de ovale sluitingen in de buurt van waar de band is bevestigd, en schuift u het vervolgens in de tegenovergestelde richting van de Digital Crown. Herhaal deze stappen voor de andere kant; de nieuwe band schuift in de sleuven totdat u een zachte klik hoort.

Aanbevolen: