Apple's App Store kost misschien meer, maar het is het waard

Inhoudsopgave:

Apple's App Store kost misschien meer, maar het is het waard
Apple's App Store kost misschien meer, maar het is het waard
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple maakt het gemakkelijk om abonnementen op te zeggen.
  • App Store-gebruikers geven veel meer uit dan Google Play-gebruikers.
  • Abonnementen nemen alleen maar toe als betaalmethode.
Image
Image

Apple App Store-gebruikers besteden het dubbele aan abonnementen in vergelijking met Google Play Store-gebruikers. Zijn ze beter af? Vrijgeviger? Of zijn App Store-abonnementen gewoon makkelijker te gebruiken?

Volgens nieuw gepubliceerde gegevens van Sensor Tower stegen app-abonnementen met meer dan 4% in 2021, tot $ 18.3 miljard wereldwijd en $ 8,6 miljard in de VS. En hoewel Google Play-abonnementen sneller groeiden, nemen App Store-gebruikers over het algemeen meer dan twee derde van alle abonnementsuitgaven voor hun rekening. Uit andere gegevens blijkt dat App Store-gebruikers in het algemeen meer voor software betalen, maar wat drijft deze abonnementstrend?

"Een onderzoekspaper gepubliceerd in het National Bureau of Economic Research ontdekte dat het bezit van een iPhone een sterke indicator is dat mensen een hoog inkomen hebben", vertelde technologiestrateeg Sundus Shahid Bari aan Lifewire via e-mail. "Apple verkoopt geen technische producten, ze verkopen een status die afhangt van hun technische producten."

Sub-standaard

Steeds meer apps voegen abonnementsopties toe. Het kan zijn dat een eerder betaalde app nu gratis te downloaden is en dat je je vervolgens aanmeldt voor een sub nadat je deze hebt uitgeprobeerd. Een ander typisch geval is dat ontwikkelaars zich realiseren dat de lage prijzen die app-stores vragen een duurzame bedrijfsvoering niet toelaten. Een muziek FX-app op de desktop kost misschien $ 100-150, terwijl het in de iOS App Store misschien moeite heeft om weg te komen met $ 10 opladen, vooral wanneer het App Store-model niet toestaat om te betalen voor app-upgrades.

"Apple verkoopt geen technische producten, ze verkopen een status die afhangt van hun technische producten."

Een antwoord hierop is het gebruik van abonnementen. Ze stellen een ontwikkelaar in staat om aan een app te blijven werken, deze bij te werken voor loyale klanten en genoeg geld te verdienen om het bedrijf te ondersteunen. Het nadeel is dat gebruikers die de app misschien graag kochten en voor altijd bleven gebruiken, upgrades en nieuwe versies negerend, nu vastzitten aan maandelijkse of jaarlijkse kosten. En hoewel dat prima is om te beginnen, tellen die subs snel op. Bovendien maken we ons misschien zorgen dat abonnementen ons vastzetten in doorlopende betalingen die moeilijk te annuleren zijn.

Vertrouwen

Maar de App Store heeft hier een voordeel. Het is gemakkelijk om een app-abonnement af te sluiten en opnieuw te abonneren, en mensen vertrouwen over het algemeen op de App Store om hen te beschermen tegen oplichting, hoewel dat niet altijd de realiteit is. Alle apps in de App Store komen via Apple, wat betekent dat ze het abonnementsmechanisme van Apple moeten gebruiken, dat alle huidige abonnementen op één plaats weergeeft en slechts een klik of tik vereist om te annuleren.

Anderzijds kunnen Android-gebruikers overal apps installeren, en abonnementen zijn misschien lang niet zo eenvoudig op te zeggen.

"Een van de belangrijkste redenen waarom App Store-gebruikers meer uitgeven, is omdat het installeren van ongeautoriseerde apps op iDevices geen eenvoudig proces is. Google Play-gebruikers kunnen eenvoudig online naar een betaalde app zoeken en de APK downloaden van een willekeurige site, maar het is een heel ander verhaal voor iOS-gebruikers", vertelde netwerkbeveiligingsingenieur en blogger Andreas Grant aan Lifewire via e-mail.

Net zoals iOS-gebruikers graag apps downloaden en kopen, in de wetenschap dat hun creditcards al in het bestand zijn en alleen door Apple in rekening worden gebracht, kunnen diezelfde gebruikers zich gelukkiger aanmelden voor abonnementen.

Image
Image

"Ik geloof echt dat het gemak van het opzeggen van een abonnement hier een rol speelt", zegt Grant. "Sommige van de maandelijkse abonnementen moeten buiten de Google Play Store gaan, dus het kan problematisch zijn om deze te volgen. Soms vergeet je een willekeurig abonnement en onthoud je het pas als je een e-mail ontvangt of je kaartafschrift bekijkt."

Abonnementen zijn misschien geen populaire manier om voor apps te betalen, maar dat weerhoudt ze er niet van om snel te groeien. En als Google niet wil dat zijn ontwikkelaars achterblijven, wil het misschien werken aan zijn vertrouwensproblemen.

Aan de andere kant, met de toegenomen controle waarmee Apple wordt geconfronteerd voor zijn App Store, kunnen we binnenkort alternatieve betalingssystemen en zelfs app-sideloading op iOS zien, wat het vertrouwen in de abonnementen van Apple zou kunnen breken, tenzij het deze derden dwingt om te gebruiken zijn abonnementsmanager.

Het is allemaal meer dan een beetje verwarrend op dit moment, en dat zal waarschijnlijk niet veranderen totdat de verschillende regeringen hun regels opleggen. Maar als je een ontwikkelaar van mobiele apps bent, kun je nog steeds beter voor iOS ontwikkelen als je je brood wilt verdienen.

Aanbevolen: