Hoe Minecraft Multiplayer te spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Minecraft Multiplayer te spelen
Hoe Minecraft Multiplayer te spelen
Anonim

Game-ontwikkelaar Mojang's sandbox-game, Minecraft, is geweldig om in contact te komen met je creatieve kant. Maar solo spelen kan soms een beetje eenzaam zijn. Af en toe wil je misschien je creaties delen met de rest van de wereld. We hebben verschillende manieren geschetst om Minecraft met vrienden te spelen op verschillende platforms.

Als je Minecraft: Java Edition speelt, moet je dezelfde gameversie gebruiken als de server waaraan je probeert deel te nemen, of deze nu op een LAN is of online wordt gehost. Zoek uw versienummer onderaan het hoofdmenu.

Hoe speel je Minecraft Multiplayer op een LAN

Minecraft: Java-editie

  1. Kies een hostcomputer. Het zou snel genoeg moeten zijn om het spel te spelen terwijl je een Minecraft-server gebruikt, zodat anderen kunnen meedoen.
  2. Start het spel en selecteer Single Player.
  3. Maak een nieuwe wereld of open een bestaande.
  4. Als je binnen bent, druk je op Esc en selecteer je Open to LAN.
  5. Kies een spelmodus: Survival, Creative of Adventure.
  6. Selecteer Start LAN World.
  7. Andere spelers op hetzelfde netwerk die lid willen worden, kunnen nu hun games starten en verbinding maken via de Multiplayer-knop.

Minecraft voor Windows 10/Xbox

  1. Zorg ervoor dat elke speler is verbonden met hetzelfde netwerk en kies vervolgens een hostapparaat.
  2. Selecteer Play.
  3. Selecteer het Pen icoon om een nieuwe wereld te creëren of een bestaande te bewerken.
  4. Selecteer Zichtbaar voor LAN-spelers.

    Image
    Image
  5. Selecteer Create of Play en ga verder zoals normaal.
  6. Anderen kunnen meedoen aan het spel door te zoeken naar beschikbare LAN-spellen op het tabblad Vrienden.

Hoe speel je Minecraft op een online server

Minecraft: Java-editie

Om verbinding te maken met de server van een andere speler, log je in op het spel, selecteer Multiplayer > Add Server en voer dan het IP- of webadres in voor die server.

Download het bestand dat nodig is om uw eigen server in te stellen van de Minecraft-site of maak verbinding met de server van iemand anders.

Minecraft voor Windows 10/consoles

Deze platforms bieden een handvol officiële servers. Word lid van een eenvoudig door er een te selecteren onder de Servers tab.

Als u een externe server met de Windows 10-versie wilt toevoegen, selecteert u Add Server en voert u de benodigde informatie in.

Image
Image

De optie Servers toevoegen is niet beschikbaar op consoles vanwege platformbeperkingen.

Hoe Minecraft Multiplayer te spelen met een Realm

Minecraft Realms is een multiplayer-service ontwikkeld door Mojang waarmee jij en maximaal 10 vrienden tegelijkertijd kunnen spelen. Je hebt echter een abonnement nodig om het te gebruiken, en de prijs is afhankelijk van het platform dat je gebruikt.

Het goedkoopste rijk is slechts een paar dollar voor een server die maximaal drie spelers ondersteunt (inclusief de host) op mobiel, consoles en Windows 10. Voor wat meer kun je een server krijgen die maximaal 11 spelers ondersteunt. Je krijgt een betere deal als je een terugkerend abonnement afsluit of meerdere maanden koopt.

Minecraft: Java-editie

  1. Open Minecraft en selecteer Minecraft Realms.
  2. Selecteer de optie om Uw rijk aan te maken en te configureren.
  3. Voer een wereldnaam in of begin met een reeds bestaande wereld.
  4. Om door te gaan met een standaard Survival-wereld, dubbelklik je op je Realm.

Alle andere platforms

  1. Open de Minecraft-app en ga naar Play > Create New > New Realm.
  2. Kies een naam en grootte voor je rijk en selecteer vervolgens Maken.

    Image
    Image
  3. Zodra het rijk is gemaakt, stuur je uitnodigingen naar je vrienden.

Hoe Minecraft Multiplayer te spelen met een gesplitst scherm

Split Screen is een console-exclusieve functie waarmee maximaal vier mensen tegelijkertijd op hetzelfde scherm kunnen spelen. Om in de modus voor gesplitst scherm te spelen, start u het spel en sluit u de controllers aan. Dit verdeelt het scherm automatisch in kleinere, spelerspecifieke gebieden.

FAQ

    Hoe krijg ik Honeycomb in Minecraft?

    Om Honeycomb in Minecraft te krijgen, gebruik je een schaar op een bijennest of bijenkorf. Zoek een bijennest met honing erin en gebruik je schaar erop om drie eenheden honingraat te verzamelen. Doe voorzichtig; de bijen komen tevoorschijn en beginnen je te achtervolgen.

    Hoe maak ik een kaart in Minecraft?

    Als je een kaart wilt maken in Minecraft, maak je een Crafting Table en mijn negen Sugar Canes. Open het Crafting Grid en maak negen Papers. Maak een kompas, plaats het in het midden van de werktafel en voeg acht papieren toe. Je hebt een lege locatiekaart die je aan je inventaris kunt toevoegen

    Hoe maak ik een zadel in Minecraft?

    Je kunt geen zadel maken in Minecraft. In plaats daarvan moet je zadels vinden door te verkennen, te handelen of te vissen. Je kunt ook een menigte doden die een zadel draagt om te zien of het zadel zakt.

Aanbevolen: