Kun je multiplayer-games spelen op de Nintendo Switch Lite?

Inhoudsopgave:

Kun je multiplayer-games spelen op de Nintendo Switch Lite?
Kun je multiplayer-games spelen op de Nintendo Switch Lite?
Anonim

Ja, je kunt multiplayer-games spelen op Nintendo Switch Lite.

Je kunt games voor twee, drie en vier spelers spelen op Nintendo Switch Lite en grotere online wedstrijden, afhankelijk van de speelmodi die de videogame ondersteunt en hoeveel controllers je beschikbaar hebt. De Nintendo Switch Lite-console ondersteunt zowel lokale als online multiplayer.

Dit artikel is alleen van toepassing op het Nintendo Switch Lite-model, een goedkoper alternatief voor de Nintendo Switch-console.

Multiplayer-games spelen op Nintendo Switch Lite

Er zijn veel voor- en nadelen aan het bezitten van een Nintendo Switch Lite-console. Hoewel het aanzienlijk goedkoper is dan de belangrijkste Nintendo Switch en een aantal leuke gekleurde modellen heeft, mist het ondersteuning voor het Dock-accessoire en kan het dus niet op een tv worden afgespeeld. De Nintendo Switch Lite heeft ook geen ondersteuning voor de tafelmodus.

De lijst met ondersteunde spelmodi voor elke titel is te vinden op de achterkant van de Nintendo Switch-gamecases en op de productpagina's op de officiële Nintendo-website en de Nintendo eShop.

Deze beperkingen beperken helaas het aantal multiplayer-videogames dat kan worden gespeeld op de Nintendo Switch Lite en hoe ze worden gespeeld. Het goede nieuws is echter dat elke multiplayer-game die de handheld-modus ondersteunt, nog steeds kan worden gespeeld op de Nintendo Switch Lite en dat het aantal van dergelijke games vrij groot is.

Om te beginnen kunnen de meeste online multiplayer-games worden gespeeld op de Nintendo Switch Lite, omdat ze meestal alleen vereisen dat elke speler toch zijn eigen scherm of console heeft. Veel lokale multiplayer-titels kunnen ook op de Nintendo Switch Lite worden gespeeld, hoewel voor elke extra speler een nieuwe controller moet worden gekocht, omdat, in tegenstelling tot de Nintendo Switch-hoofdconsole, de Joy-Con-controllers op de Lite in het apparaat zijn ingebouwd en kan niet worden verwijderd.

De vereisten voor Nintendo Switch Lite-multiplayer begrijpen

De etikettering van Nintendo Switch-videogames kan in het begin een beetje intimiderend zijn, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig als je eenmaal weet waar je op moet letten. Hier is een voorbeeld van de informatie over een game die is overgenomen van de productpagina van Animal Crossing: New Horizons. Dezelfde informatie wordt ook vermeld op de winkelpagina in de Nintendo eShop.

Image
Image

De eerste zijn de Ondersteunde speelmodi Dit toont de verscheidenheid aan Nintendo Switch-configuraties die een game ondersteunt. Het eerste pictogram staat voor de TV-modus die wordt geactiveerd via het Dock, het tweede is voor table-modus en het derde is handheld-modusDe Nintendo Switch Lite ondersteunt alleen de handheld-modus. Kun je Animal Crossing spelen op Nintendo Switch Lite? Het pictogram van de handheld-modus wordt hier weergegeven, dus het antwoord is volmondig ja.

Onder ondersteunde speelmodi is een verscheidenheid aan multiplayer-opties en het aantal spelers dat wordt ondersteund. De eerste verwijst naar het aantal mensen dat tegelijkertijd multiplayer kan spelen op hetzelfde Nintendo Switch-scherm. In dit geval ondersteunt de game maximaal vier spelers tegelijk op een enkele Nintendo Switch Lite-console.

Vergeet niet dat je drie extra Joy-Con-controllers nodig hebt voor de drie extra spelers in deze multiplayer-modus.

Aantal spelers (lokaal draadloos) verwijst naar lokale multiplayer-games waarbij elke speler zijn eigen Nintendo Switch-console heeft en op dezelfde fysieke locatie speelt. Hier kunnen maximaal acht spelers met hun eigen Switch-consoles, Lite of reguliere modellen, lokaal samen spelen.

Aantal spelers (online), zoals je misschien al geraden hebt, verwijst naar online multiplayer-spellen. Sommige Nintendo Switch-titels, zoals Fortnite, kunnen online wedstrijden met maximaal 100 andere spelers ondersteunen, maar deze lijst vertelt ons dat Animal Crossing: New Horizons alleen online games met maximaal acht spelers ondersteunt.

Nintendo Switch Lite multiplayer-gaming is volledig mogelijk. De functie wordt ondersteund door de overgrote meerderheid van Switch-videogames, hoewel spelers mogelijk minder opties hebben met betrekking tot hoe ze spelen. Kijk bij twijfel op de achterkant van de doos of op de productpagina van het spel om er zeker van te zijn welke opties voor jou beschikbaar zijn.

Aanbevolen: