Wat is een ZXP-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een ZXP-bestand?
Wat is een ZXP-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een ZXP-bestand is een Adobe-extensiepakket.
  • Open er een met Adobe's Creative Cloud of Anastasiy's Extension Manager.
  • Als dat niet werkt, gebruik dan Anastasiy's Extension Manager.

Dit artikel legt uit waarvoor ZXP-bestanden worden gebruikt en hoe u er een op uw computer kunt openen.

Wat is een ZXP-bestand?

Een bestand met de ZXP-bestandsextensie is een Adobe-extensiepakket dat kleine stukjes software bevat die functionaliteit toevoegen aan een Adobe-softwareproduct.

ZXP-bestanden zijn eigenlijk gewoon gecomprimeerde ZIP-bestanden. Ze vervangen het oudere formaat van de Macromedia-extensieplug-in (. MXP-bestanden) en verbeteren het door een digitale handtekening te ondersteunen om de uitgever van de extensie te identificeren.

Image
Image

Er zijn veel gratis Photoshop-filters en plug-ins in dit formaat.

Hoe een ZXP-bestand te openen

Adobe Extension Manager versie CS5.5 en hoger ondersteunt ZXP-bestanden, terwijl eerdere versies het originele MXP-formaat kunnen gebruiken. Creative Cloud 2015 en nieuwer vereist het Creative Cloud-desktopprogramma om ZXP-bestanden te kunnen gebruiken.

Bekijk Adobe's Creative Cloud-zelfstudie als je hulp nodig hebt bij het downloaden en installeren van ZXP-bestanden met Creative Cloud (inclusief extensies van derden). Bekijk ook de gids voor probleemoplossing van Adobe als u problemen ondervindt bij het gebruik van ZXP-bestanden met deze toepassingen.

Programma's van derden zoals Adobe ZXPInstaller en ZXP Installer kunnen deze bestanden ook installeren. Een andere, Anastasiy's Extension Manager, kan ZXP-bestanden installeren, verwijderen en bijwerken.

Aangezien deze pakketbestanden in het ZIP-archiefformaat zijn, kunt u ze ook openen met een zip/unzip-tool zoals 7-Zip. Als u dit doet, kunt u het niet gebruiken met een Adobe-programma, maar u ziet wel de verschillende bestanden en mappen waaruit het bestand bestaat.

Een ZXP-bestand converteren

Je hoeft ZXP niet echt naar ZIP te converteren, omdat je de bestandsextensie gewoon kunt hernoemen van. ZXP naar. ZIP. Als u dit doet, kunt u het bestand openen in elk hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden dat het ZIP-formaat ondersteunt.

Als u het tegenovergestelde moet doen en het oudere MXP-formaat naar ZXP moet converteren, gebruikt u de Tools > Convert MXP-extensie naar ZXP menu-optie in Adobe Extension Manager CS6.

Aanvullende informatie over ZXP-bestanden

Als het bestand niet op uw computer wordt geopend, is het mogelijk dat u niet over het juiste Adobe-programma beschikt om het te gebruiken. Als er andere bestanden en mappen aan de extensie zijn gekoppeld, opent u CSXS en vervolgens manifest.xml in die map.

Binnen het XML-bestand is een sectie omgeven door een "HostList"-tag. Bekijk welke Adobe-programma's daar worden vermeld; dat zijn de enigen die dat specifieke ZXP-bestand kunnen gebruiken.

Veel voorkomende plaatsen waar u ZXP-bestanden in Windows kunt vinden zijn:

  • C:\Program Files\Common Files\Adobe
  • C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Bridge [versie]\PublishPanel\factory\zxp\
  • C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Extension Manager CC\EM Store\Virtual Product\

Op macOS zijn ZXP-bestanden vaak te vinden in deze mappen:

  • /Bibliotheek/Application Support/Adobe/CEP/extensies/
  • /Bibliotheek/Application Support/Adobe/extensions/
  • /Users/[gebruikersnaam]/Application Support/Adobe/CEP/extensions/
  • /Gebruikers/Applicatie-ondersteuning/Adobe/extensies/

Kan het nog steeds niet openen?

Hoewel hun bestandsextensies er hetzelfde uitzien, hebben ZXP-bestanden niets te maken met ZPS-bestanden, dit zijn Zebra Portable Safe-bestanden die worden gebruikt met een programma genaamd ZPS Explorer.

Een andere gelijkaardig gespelde bestandsextensie is ZIPX, gebruikt voor Extended Zip-bestanden; ze kunnen worden geopend met PeaZip.

Als je de bestandsextensie voor je bestand opnieuw leest en merkt dat deze niet eindigt op "ZXP", onderzoek dan de bestandsextensie die er is om meer te weten te komen over het formaat en welk programma het bestand kan openen.

Aanbevolen: