Uber annuleren

Inhoudsopgave:

Uber annuleren
Uber annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Voordat u wordt gekoppeld aan een chauffeur: Tik op Uw rit vinden > Annuleren > Ja, annuleren.
  • Na te zijn gekoppeld: tik op de onderkant van het scherm en tik vervolgens op Reis annuleren > Ja, annuleer.
  • Annuleer binnen 2 tot 5 minuten (afhankelijk van de locatie) om kosten te voorkomen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de rit die je hebt aangevraagd bij Uber kunt annuleren, zowel voor als nadat je bent gekoppeld aan een chauffeur. Maar terwijl je mag annuleren, kunnen er annuleringskosten in rekening worden gebracht.

Hoe u een Uber annuleert voordat u wordt gekoppeld aan een chauffeur

Als het maar een paar minuten duurt en je rit nog niet is toegewezen, kun je deze als volgt annuleren:

  1. Tik op Je rit vinden.

    Image
    Image
  2. Tik op Annuleren.
  3. Tik op Ja, Annuleren om te bevestigen.

Een Uber-rit annuleren nadat hij is gekoppeld aan een chauffeur

Een Uber-rit afzeggen, zelfs nadat een chauffeur is gevonden, is net zo eenvoudig:

  1. Tik op de onderkant van uw scherm, waar de informatie van uw chauffeur wordt weergegeven.
  2. Tik op Reis annuleren.
  3. Tik op Ja, Annuleren om je annulering te bevestigen.

Uber's annuleringsbeleid en kosten

Met Uber kun je een rit annuleren voordat en nadat je bent gekoppeld aan een chauffeur, maar er kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht.

Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht als uw chauffeur ten minste vijf minuten te laat is of als Uber kan zien dat de chauffeur niet op weg is naar uw locatie.

Wanneer wordt een vergoeding in rekening gebracht?

Om te voorkomen dat er annuleringskosten in rekening worden gebracht, annuleert u uw rit binnen vijf minuten nadat een chauffeur uw verzoek heeft geaccepteerd. Sommige steden eisen dat rijders hun rit annuleren binnen twee minuten nadat een chauffeur hun verzoek heeft geaccepteerd om annuleringskosten te voorkomen.

Annuleringskosten kunnen optreden, ongeacht of de berijder of de bestuurder de rit annuleert. Als de chauffeur de rit annuleert, worden de kosten meestal in rekening gebracht omdat de chauffeur langer dan vijf minuten op de ophaallocatie moest wachten voordat de rijder kwam opdagen.

Hoeveel bedragen de annuleringskosten?

Uber vermeldt geen echt standaardbedrag of bereik voor de annuleringskosten op hun website. Er staat dat de vergoeding kan variëren afhankelijk van de stad en de klasse van het voertuig van de bestuurder. Op de website van Uber staat dat de app je de kosten laat zien voordat je je annulering bevestigt.

uberPool-rijders kunnen ook annuleringskosten in rekening brengen als ze hun verzoek annuleren nadat ze zijn gekoppeld aan een chauffeur. Er kunnen ook annuleringskosten in rekening worden gebracht als de chauffeur annuleert nadat hij meer dan twee minuten op de ophaallocatie heeft gewacht.

Aanbevolen: