Een Amazon Prime-lidmaatschap annuleren

Inhoudsopgave:

Een Amazon Prime-lidmaatschap annuleren
Een Amazon Prime-lidmaatschap annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Beweeg over Account en lijsten > selecteer Prime-lidmaatschap > Beheer lidmaatschap >Lidmaatschap beëindigen.
  • Selecteer vervolgens Mijn voordelen annuleren > Doorgaan met annuleren > Lidmaatschap annuleren om te bevestigen.
  • Als de gratis proefperiode afloopt en voordat je annuleert, heb je drie dagen om te annuleren en een terugbetaling aan te vragen.

Dit artikel legt uit hoe je een Amazon Prime-lidmaatschap opzegt vanaf de Amazon-website in een webbrowser.

Een Amazon-account verwijderen

Je raakt je Amazon Prime-account kwijt door de Amazon-website te gebruiken. Als u nog niet bent aangemeld, wordt u gevraagd dit te doen wanneer u een selectie maakt onder Uw account Voer uw gegevens in en selecteer vervolgens Aanmelden. Zodra dat is gebeurd, kunt u het annuleringsproces starten.

  1. Beweeg uw cursor over Account & Lijsten en selecteer Prime Membership.

    Image
    Image
  2. Bovenaan je scherm zie je een menubalk met de naam van het lid, het ingeschreven abonnement, de verlengingsdatum en algemene lidmaatschapsopties. Kies Beheer lidmaatschap.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beëindig lidmaatschap.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een scherm dat je herinnert aan al je Amazon Prime-voordelen met opties om me later te herinneren, mijn voordelen te annuleren of mijn voordelen te behouden.

    • Als u door wilt gaan met annuleren, selecteert u Mijn voordelen annuleren. Ga naar stap 5 in deze instructies.
    • Als je drie dagen voor de automatische verlenging van je abonnement een herinnering wilt ontvangen, zodat je kunt annuleren bij verlenging, selecteer dan Herinner mij later.
    • Als u het annuleringsproces volledig wilt stoppen, selecteert u Mijn voordelen behouden.
    Image
    Image
  5. Je zult nog een andere optie zien om over te schakelen naar maandelijkse betalingen. Selecteer Doorgaan om te annuleren als je een besluit hebt genomen.

    Image
    Image
  6. Amazon geeft een nieuwe pagina weer en geeft je nogmaals de mogelijkheid om je er later aan te herinneren, van gedachten te veranderen en je lidmaatschap te behouden, of je Prime-abonnement alsnog op te zeggen. Als u wilt annuleren, selecteert u Lidmaatschap opzeggen.

    Image
    Image

Als je je hebt aangemeld voor een gratis proefperiode, kun je je gedurende ten minste een jaar niet aanmelden voor een nieuwe gratis proefversie van Prime.

Hoe Amazon Prime-terugbetalingen werken

Zodra Amazon je creditcard belast aan het einde van een gratis proefperiode, of tijdens de normale verlengingstijd van het abonnement, heb je drie dagen om de service te annuleren en een terugbetaling te ontvangen. Een volledige terugbetaling kan worden gegeven als de Prime-service niet is gebruikt, terwijl gedeeltelijke terugbetalingen worden toegepast als u de service op enig moment tijdens de driedaagse annuleringsperiode hebt gebruikt.

Abonnementen zoals Prime video of Prime Music worden niet verlengd zodra je Prime-account is geannuleerd. Bovendien keert onbeperkte Prime-opslag terug naar Amazon Photos-opslag en worden eventuele gegevensopslagsnelheden toegepast op de ruimte die door uw foto's wordt ingenomen.

Het annuleren van Prime heeft geen invloed op je basis Amazon-account. Je blijft een accounthouder die alle niet-Prime Amazon-services kan gebruiken.

Gebruik Amazon Storage om tariefplannen te bekijken en uw opslagbehoeften te beheren.

FAQ

    Hoe zeg ik betaalde tv-zenderabonnementen op Amazon op?

    Als u abonnementen op tv-zenders op Amazon wilt annuleren, logt u in op de Prime Video-abonnementsbeheerpagina en selecteert u Kanaal annuleren naast de service die u wilt annuleren. Je hebt toegang tot het kanaal tot je abonnementsperiode afloopt, maar je krijgt geen geld terug.

    Hoe annuleer ik een bestelling op Amazon?

    Als je een Amazon-bestelling wilt annuleren, log je in bij Amazon en ga je naar Orders en selecteer je Artikelen annuleren naast de bestelling. Controleer de items om te annuleren > Annuleer aangevinkte items.

    Wanneer is Amazon Prime Day?

    Amazon Prime Day v alt elk jaar op verschillende data. In 2022 is Amazon Prime Day 12-13 juli. In 2011 was het 21-22 juni 2021. In 2020 was het 13-14 oktober 2020.

Aanbevolen: