Een back-up maken van Chrome-bladwijzers

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van Chrome-bladwijzers
Een back-up maken van Chrome-bladwijzers
Anonim

Wat te weten

  • Backup: Selecteer Aanpassen en beheren (drie verticale stippen) > Bookmarks > Bookmark Manager.
  • Selecteer vervolgens Meer (drie stippen) > Bladwijzers exporteren. Kies een locatie > Opslaan.
  • Herstellen: selecteer in Bookmark Manager More (drie stippen) > Bladwijzers importeren. Zoek en open uw back-up HTML-bestand.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up kunt maken van uw Chrome-bladwijzers en deze kunt herstellen met behulp van eenvoudige HTML-bestanden die u gemakkelijk op een USB-station, netwerkopslag of de cloud kunt opslaan.

Een back-up maken van Chrome-bladwijzers

Als u geen Google-account gebruikt of een kopie van uw bladwijzers op uw harde schijf, netwerk of USB-station wilt, kunt u hier als volgt een back-up van maken.

Als je bent ingelogd op een Google-account, worden je bladwijzers automatisch opgeslagen in de cloud. Om uw bladwijzers te herstellen, logt u in op hetzelfde Google-account op een ander apparaat en opent u vervolgens Chrome.

  1. Zoek en selecteer drie verticale stip pictogram in de rechterbovenhoek van het Chrome-venster.

    Image
    Image
  2. Zoek in het resulterende vervolgkeuzemenu Bookmarks.
  3. Selecteer Bookmark Manager.

    U kunt de bladwijzermanager ook openen met de sneltoets Ctrl+ Shift+ O.

    Image
    Image
  4. Selecteer het three dot pictogram rechts van de blauwe balk over het bladwijzertabblad en selecteer vervolgens Bladwijzers exporteren.

    Image
    Image
  5. Chrome opent een nieuw venster waarin u kunt bladeren naar de locatie waar u uw back-up wilt opslaan. Selecteer een locatie op uw computer, geef het back-upbestand een naam en selecteer vervolgens Save.

    Als je een USB-stick in je computer hebt of je bent verbonden met een netwerkopslagapparaat, kun je je bladwijzers daar plaatsen. Je kunt bladwijzers ook opslaan in een map die wordt gesynchroniseerd met een cloudopslagprovider, zoals Dropbox.

    Image
    Image
  6. Je back-up staat nu veilig op de locatie waar je hem hebt opgeslagen. Je kunt die back-up importeren in een andere Chrome-installatie of een andere browser als je klaar bent.

Als een toegevoegde bonus kunnen andere browsers zoals Mozilla Firefox uw Chrome HTML-bestanden importeren, dus het is gemakkelijker dan ooit om uw bladwijzerbibliotheek te delen en te verplaatsen. We laten je zien hoe.

Hoe u uw Chrome-bladwijzers kunt herstellen

Als u bladwijzers van een verloren Chrome-installatie moet herstellen, is het proces ook eenvoudig. Zo doe je het:

  1. Ga naar het bladwijzertabblad met behulp van de bovenstaande instructies, of druk op Ctrl+ Shift+ Oop het toetsenbord. Chrome opent het tabblad onmiddellijk.

    Image
    Image
  2. Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Bladwijzers importeren.

    Image
    Image
  3. Chrome opent een bestandsbrowservenster. Zoek uw back-up HTML-bestand, selecteer het en kies Open om uw bladwijzers te importeren.
  4. Chrome begint uw geback-upte bladwijzers op te nemen. Zolang uw back-up afkomstig was uit Chrome, moeten uw bladwijzers worden gecategoriseerd waar ze thuishoren.

    Bladwijzers van andere browsers kunnen terechtkomen in de Overige bladwijzers sectie. Je kunt bladwijzers naar wens verplaatsen nadat je ze hebt geïmporteerd.

Aanbevolen: