Een internetverbinding delen in Windows

Inhoudsopgave:

Een internetverbinding delen in Windows
Een internetverbinding delen in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Start > Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele hotspot > Mijn internetverbinding delen van.
  • Kies je verbinding. Selecteer onder Netwerknaam Bewerken > wijzig de netwerknaam en het wachtwoord > Save.
  • Toggle Mijn internetverbinding delen met andere apparaten naar On.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een internetverbinding in Windows deelt met behulp van de functie Mobiele hotspot. De informatie is van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Gebruik uw Windows 10-computer als mobiele hotspot

Voor deze procedure moet uw hostcomputer via een kabel zijn aangesloten op de internetmodem (bijvoorbeeld DSL- of kabelmodem) of een mobiele datamodem op uw computer. Om een draadloze internetverbinding met andere apparaten te delen, verander je je Windows-laptop in een Wi-Fi-hotspot met Connectify.

Om van uw computer een draadloze hotspot of bekabelde router te maken voor andere apparaten in de buurt:

  1. Select Start > Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel hotspot.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Deel mijn internetverbinding van vervolgkeuzemenu en kies de verbinding die u wilt delen.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Netwerknaam Bewerken.

    Image
    Image
  4. Wijzig de netwerknaam en het wachtwoord voor deze nieuwe verbinding indien nodig.

    Image
    Image
  5. Als u klaar bent, selecteert u Opslaan.

    Image
    Image
  6. Toggle Mijn internetverbinding delen met andere apparaten naar On.

    Image
    Image
  7. Zoek vanaf een ander apparaat naar het draadloze netwerk dat u zojuist tot stand hebt gebracht om de verbinding te verifiëren.

Gebruik uw Windows 8- of Windows 7-computer als mobiele hotspot

Volg deze stappen om een hotspot in te stellen vanaf een pc met Windows 8 of Windows 7 met behulp van de ingebouwde functie voor het delen van internetverbindingen (ICS):

  1. Log in op de Windows-hostcomputer - de computer die is verbonden met internet - als beheerder.
  2. Ga naar Start > Configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum en klik vervolgens op Adapterinstellingen wijzigen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de internetverbinding die u wilt delen (bijvoorbeeld Local Area Connection) en klik op Properties.
  4. Klik op de Delen tab.
  5. Selecteer het Andere netwerkgebruikers toestaan verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer. Om het tabblad Delen te laten verschijnen, hebt u twee soorten netwerkverbindingen nodig: een voor uw internetverbinding en een andere waarmee de clientcomputers verbinding kunnen maken, zoals een draadloze adapter.
  6. Nadat ICS is ingeschakeld, stelt u een ad-hoc draadloos netwerk in of gebruikt u nieuwere Wi-Fi Direct-technologie zodat de andere apparaten verbinding kunnen maken met uw hostcomputer voor internettoegang.

Onthoud ook deze overwegingen:

  • Clients die verbinding maken met de hostcomputer moeten hun netwerkadapters zo hebben ingesteld dat ze automatisch een IP-adres krijgen. Kijk in de eigenschappen van de netwerkadapter, onder TCP/IPv4 of TCP/IPv6, en klik op Automatisch een IP-adres verkrijgen.
  • Als u een VPN-verbinding maakt van uw hostcomputer naar een bedrijfsnetwerk, hebben de computers op uw lokale netwerk toegang tot het bedrijfsnetwerk als u ICS gebruikt.
  • Als u uw internetverbinding deelt via een ad-hocnetwerk, wordt ICS uitgeschakeld als u de verbinding met het ad-hocnetwerk verbreekt, een nieuw ad-hocnetwerk maakt of zich afmeldt bij de hostcomputer.

Aanbevolen: