Hoe de Windows XP-firewall voor internetverbinding uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Windows XP-firewall voor internetverbinding uit te schakelen
Hoe de Windows XP-firewall voor internetverbinding uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Start menu > Configuratiescherm > Netwerk- en internetverbindingen > Netwerkverbindingen.
  • Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de ICF om > uit te schakelen Eigenschappen. Selecteer Advanced tab, en ga naar Internet Connection Firewall.
  • Deselecteer Beveilig mijn computer en netwerk door de toegang tot deze computer vanaf internet te beperken of te voorkomen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Firewall voor Internet-verbinding van Windows XP uitschakelt.

Windows XP wordt sinds 2014 niet meer ondersteund. Upgrade naar Windows 10 om ervoor te zorgen dat u de juiste beveiligings-, stabiliteits- en functie-updates ontvangt. We bewaren de volgende inhoud voor mensen die een op XP gebaseerde computer niet kunnen upgraden.

Koptekst

De Windows Firewall voor Internet-verbinding werkt op veel Windows XP-computers, waar de functie standaard is uitgeschakeld. ICF kan het delen van de internetverbinding echter verstoren en u van het internet loskoppelen wanneer het actief is.

Moet u ICF uitschakelen?

Je kunt ICF uitschakelen, maar Microsoft adviseert:

"Je moet ICF inschakelen op de internetverbinding van elke computer die rechtstreeks op internet is aangesloten."

Ondanks dit advies kun je ICF mogelijk veilig uitschakelen. De meeste thuisrouters hebben ingebouwde firewalls en u kunt andere firewallprogramma's installeren om de firewall in Windows XP te vervangen.

Als je geen andere firewallbescherming hebt, kun je ICF het beste laten draaien, tenzij het je verhindert om verbinding te maken met internet. In dat geval kunt u het tijdelijk uitschakelen.

Image
Image

De Windows XP Firewall uitschakelen

Om de Windows XP Firewall voor Internet-verbinding tijdelijk uit te schakelen wanneer deze de internetverbinding van uw computer verstoort:

  1. Open het Configuratiescherm door Start > Configuratiescherm. te selecteren
  2. Select Netwerk- en internetverbindingen > Netwerkverbindingen.

    Als u het Configuratiescherm in de klassieke weergave bekijkt, dubbelklikt u op de link Netwerkverbindingen. Elke optie opent een lijst met beschikbare netwerkverbindingen.

  3. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding waarvan u de firewall wilt uitschakelen en selecteer Eigenschappen.
  4. Ga naar de Advanced tab.

    Deselecteer in de Firewall voor Internet-verbinding Beveilig mijn computer en netwerk door de toegang tot deze computer vanaf internet te beperken of te voorkomen.

Windows XP SP2 gebruikt Windows Firewall, die op een iets andere manier kan worden uitgeschakeld dan beschreven in deze instructies.

Aanbevolen: