Afdrukken vanaf een tablet

Inhoudsopgave:

Afdrukken vanaf een tablet
Afdrukken vanaf een tablet
Anonim

Wat te weten

  • Open het bestand en tik op het weglatingsteken of Share pictogram > Print > selecteer uw aangesloten printer > Print.
  • Zowel bestanden als webpagina's kunnen worden afgedrukt vanaf Android-tablets, hoewel niet alle apps deze functie ondersteunen.

Dit artikel beschrijft de stappen voor het afdrukken van webpagina's en bestanden vanaf een Android-tablet, hoe u een draadloze of bekabelde computer instelt om af te drukken en wat u moet doen als het afdrukken op Android-tablets gewoon niet correct werkt.

De volgende instructies zijn van toepassing op alle Android-tabletmodellen, hoewel sommige menu-items enigszins anders kunnen zijn geformuleerd, afhankelijk van de app en versie van Android die wordt gebruikt.

Een bestand afdrukken op Android-tablets

Het proces voor het afdrukken van een tablet naar een printer op Android lijkt in het begin misschien verwarrend, maar het wordt gemakkelijker naarmate u het vaker doet.

Niet alle Android-apps bieden afdrukopties. Als je de optie om een bestand af te drukken niet kunt vinden door de onderstaande instructies te volgen, probeer dan over te schakelen naar een andere Android-app zoals Foto's, Chrome of OneDrive.

Zo druk je bestanden af vanaf Android-tablets.

  1. Open het bestand dat u wilt afdrukken op uw Android-tablet.
  2. Tik op het ellipspictogram in de rechterbovenhoek.

    Het is degene die eruitziet als drie stippen.

  3. Tik op Print.

    Afhankelijk van de app die je gebruikt, kan de Print optie zich in het Share menu bevinden.

    Image
    Image
  4. Tik indien nodig op de pijl Omlaag om het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken, de afdrukstand van de afbeelding, het papierformaat en andere opties aan te passen.

    Image
    Image
  5. Als u klaar bent, tikt u ergens op het scherm om dit menu te sluiten.
  6. Tik op Selecteer een printer en kies uw favoriete printer of afdrukservice.

    Image
    Image
  7. Tik op Print.

    Afhankelijk van uw specifieke instellingen en de Android-afdrukapp of -service die u gebruikt, verschilt de laatste stap van gebruiker tot gebruiker, maar de optie Print zou zichtbaar moeten zijn.

Een webpagina afdrukken op een Android-tablet

Naast het afdrukken van opgeslagen bestanden vanaf uw Android-tablet, kunt u ook webpagina's afdrukken die u tegenkomt en wilt lezen terwijl u offline bent of wanneer uw tablet door iemand anders wordt gebruikt.

  1. Open de webpagina in uw favoriete browser-app.
  2. Tik op het ellipsis pictogram in de rechterbovenhoek van de browser.

    Het kan zijn dat je de webpagina snel omhoog en omlaag moet slepen om het hoofdmenu te laten verschijnen.

    Image
    Image
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op Print.

    Image
    Image
  5. Deselecteer alle afzonderlijke pagina's op dit scherm die u niet wilt afdrukken.

    Sommige webpagina's kunnen er kort uitzien als ze in een browser worden bekeken, maar kunnen veel werkelijke pagina's bevatten wanneer ze worden afgedrukt.

  6. Selecteer uw printer in het Select a Printer menu en tik op Print.

    Image
    Image

Hoe sluit je een tablet aan op een printer?

Het proces voor het aansluiten van een printer op tablets met Android is vrij eenvoudig en hoeft maar één keer te worden gedaan, tenzij u van printer verandert of een nieuwe toevoegt.

Je moet je printer verbinden met je lokale wifi-netwerk of een computer in de buurt die online is.

Dit is wat u moet doen om uw Android-tablet op een printer aan te sluiten.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Verbonden apparaten.

    Deze optie kan Connections heten, afhankelijk van het tabletmodel en de Android-versie die u gebruikt.

    Image
    Image
  3. Tik op Afdrukken.
  4. Tik op de app die is gekoppeld aan het merk van uw printer en volg de installatie-instructies of tik op Service toevoegen om de juiste printer-app te downloaden.

    Image
    Image

Stuur uw bestanden naar een ander apparaat om af te drukken

Als u problemen ondervindt bij het afdrukken van bestanden vanaf uw tablet, kunt u uw bestanden altijd van uw Android-tablet naar een ander apparaat sturen, zoals een Windows- of Mac-computer, en vanaf daar afdrukken.

Zorg ervoor dat de Bluetooth en Wi-Fi van uw Android-tablet zijn ingeschakeld voordat u bestanden met anderen probeert te delen.

Gebruik een online afdrukservice om uw Android-bestanden af te drukken

Als je thuis geen printer hebt, is een alternatieve manier om bestanden af te drukken vanaf een Android-tablet het gebruik van een van de vele beschikbare online afdrukservices.

De meeste van deze services kunnen uw bestanden afdrukken en per post naar u verzenden. Het enige dat u normaal gesproken hoeft te doen, is de bestanden van uw Android-tablet elektronisch naar hen verzenden als e-mailbijlage of ze uploaden naar de bedrijfswebsite.

Wat is er gebeurd met de Cloud Print Android-optie en app?

Google Cloudprinter was een service waarmee eigenaren en gebruikers van Android-tablets op andere platforms, zoals Chrome OS en Windows, documenten en andere media kunnen afdrukken door de bestanden via de online servers van Google naar ondersteunde webprinters te sturen.

Hoewel veel mensen de Google Cloud Print-service al meer dan tien jaar gebruikten, stopte het bedrijf deze eind 2020. Gebruikers worden aangemoedigd om bestanden af te drukken vanaf hun Android-tablets door een van de hierboven getoonde methoden te gebruiken.

FAQ

    Hoe kan ik afdrukken vanaf een Samsung-tablet?

    Afdrukken vanaf een Samsung-tablet volgt de algemene regels en richtlijnen hierboven. Om rechtstreeks vanaf uw apparaat af te drukken in een compatibele app, zoals Chrome, raakt u More (drie stippen) > Print Samsung-printers en vele andere modellen ondersteund. Om extra printerstuurprogramma's op uw Samsung-tablet te installeren, gaat u naar Instellingen > Meer verbindingsinstellingen > Afdrukken, raak Download Plugin aan en selecteer vervolgens de plug-in van uw printer.

    Hoe kan ik afdrukken vanaf een LG-tablet?

    Je moet afdrukken via wifi instellen. Ga naar Instellingen > Delen en verbinden; in de Connections sectie, selecteer Printing In de Print Services sectie, tik op de gewenste afdrukoptie, of een andere afdrukservice toevoegen. Zorg ervoor dat u de afdrukservice hebt ingeschakeld en selecteer vervolgens de beschikbare printer.

Aanbevolen: