Driver Easy v5.7.2 Review (een gratis stuurprogramma-updater)

Inhoudsopgave:

Driver Easy v5.7.2 Review (een gratis stuurprogramma-updater)
Driver Easy v5.7.2 Review (een gratis stuurprogramma-updater)
Anonim

Driver Easy is een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's voor Windows dat met één klik op de knop toegang heeft tot miljoenen apparaatstuurprogramma's. Het programma is ook heel gemakkelijk te gebruiken.

Omdat u stuurprogramma's rechtstreeks vanuit de software kunt downloaden, hoeft u zich geen zorgen te maken over het zelf zoeken. Voordat u echter aan de slag gaat, zijn er enkele nadelen waar u rekening mee moet houden.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Drivers rechtstreeks gedownload vanuit het programma.
  • Snelle stuurprogrammascans.
  • Kan volgens een schema controleren op verouderde stuurprogramma's.
  • Werkt zelfs zonder internetverbinding.

Wat we niet leuk vinden

  • Moet handmatig stuurprogramma-updates installeren.
  • Lage downloadsnelheden.
  • Bulk downloaden niet ondersteund.
  • Veel functies alleen premium.

Deze recensie is van Driver Easy versie 5.7.2, uitgebracht op 30 mei 2022. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over Driver Easy

Driver Easy ondersteunt vrijwel elke versie van Windows ooit, plus biedt een aantal meer dan alleen de driver-update functies die u misschien handig vindt:

  • Ondersteunt officieel 32-bits en 64-bits versies van Windows 10, Windows 8 en Windows 7, maar werkt ook met Windows Vista.
  • Driver Easy toont een vergelijking tussen het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het stuurprogramma dat als een update moet worden geïnstalleerd, inclusief de naam van het stuurprogramma, de provider, de datum en de versie. De bestandsgrootte voor de download wordt ook weergegeven
  • Drivers die worden gedownload via Driver Easy worden opgeslagen op uw computer, waar u vervolgens handmatig de driver moet installeren
  • Je kunt apparaten verbergen zodat ze niet langer laten zien dat een update nodig is
  • Driver Easy kan ook worden beschouwd als een systeeminformatietool omdat het basisinformatie toont over de CPU, het moederbord, netwerkkaarten, videokaarten en meer
  • Driver Easy bevat een methode om Windows Updates te downloaden, bewerend dat het hogere snelheden biedt dan je zou krijgen met de standaardmethode in Windows

Gedachten over Driver Easy

Als het handmatig zoeken naar stuurprogramma's verwarrend of moeilijk is geweest, dan zou het gebruik van Driver Easy moeten dienen als een eenvoudigere oplossing voor het downloaden van de juiste stuurprogramma's voor uw computer. Het is echter jammer dat u de stuurprogramma's die u via Driver Easy krijgt handmatig moet installeren, want laten we eerlijk zijn, dat kan ook lastig zijn.

Wat we niet leuk vinden aan veel programma's, waaronder Driver Easy, is dat ze veel functies hebben die voor je lijken te werken totdat je ze daadwerkelijk uitprobeert, waarna je wordt gevraagd om te betalen voor een professionele versie van de software om die opties te activeren.

Dit is precies het geval met Driver Easy wanneer u bijvoorbeeld een back-up van stuurprogramma's probeert te maken, meerdere stuurprogramma's tegelijk probeert te downloaden of stuurprogramma's verwijdert. Voor deze functies heeft u Driver Easy PRO nodig.

We zeggen hierboven dat Driver Easy werkt zonder een internetverbinding, maar in tegenstelling tot vergelijkbare hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's waarmee u het programma normaal zonder verbinding kunt gebruiken, zoekt Driver Easy gewoon het netwerkstuurprogramma voor u. Zodra het juiste Ethernet- of Wi-Fi-stuurprogramma is geïnstalleerd en u een geldige netwerkverbinding hebt, kunt u het programma normaal gebruiken om andere verouderde apparaatstuurprogramma's te vinden.

Tot nu toe lezend, klinkt het misschien als een hekel aan dit programma, maar dat is niet waar. Ja, in vergelijking met vergelijkbare hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's, schiet Driver Easy in veel opzichten tekort. Er zijn echter enkele dingen die we leuk vinden.

De planner is erg handig, zelfs beter dan de meeste andere planners die we hebben gevonden in andere hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's. Met de Driver Easy-planner kunt u op elk moment een scan instellen, ook wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij Windows of wanneer uw computer niet actief is. Bovendien kunt u onder andere het schema instellen om de computer uit de slaapstand te halen om de scan uit te voeren en om de scan te stoppen als uw computer op batterijen werkt.

Over het algemeen raden we Driver Easy zeker aan als je niet zeker weet waar je moet zijn om driverupdates te krijgen, of als je benieuwd bent welke van je apparaatdrivers verouderd zijn. We zouden het gewoon niet als onze eerste keuze gebruiken als we op zoek zijn naar een gratis programma dat stuurprogramma's kan bijwerken, om de simpele reden dat je ze zelf moet installeren.

Aanbevolen: