Logitech K780 draadloos toetsenbord voor meerdere apparaten: een draadloos toetsenbord dat multitaskt

Inhoudsopgave:

Logitech K780 draadloos toetsenbord voor meerdere apparaten: een draadloos toetsenbord dat multitaskt
Logitech K780 draadloos toetsenbord voor meerdere apparaten: een draadloos toetsenbord dat multitaskt
Anonim

Bottom Line

Het Logitech K780 draadloze toetsenbord voor meerdere apparaten is ideaal voor de gebruiker die graag tussen apparaten wisselt, maar de toetsen zijn klein en de ronde vorm kan onhandig en minder nauwkeurig zijn dan typische platte toetsen.

Logitech K780 draadloos toetsenbord voor meerdere apparaten

Image
Image

We hebben het Logitech K780 draadloze toetsenbord voor meerdere apparaten gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je regelmatig meer dan één apparaat gebruikt terwijl je werkt, kan het Logitech K780 draadloze toetsenbord voor meerdere apparaten wisselen wanneer je dat nodig hebt en wilt. Het heeft een handig dienblad voor het opbergen van kleinere apparaten zoals tablets en smartphones en biedt onmiddellijk schakelen tussen deze apparaten met een simpele toetsaanslag. Net als veel andere randapparatuur van Logitech is dit computertoetsenbord compatibel met de Logitech Unifying-software voor nano-USB-connectiviteit. U bent ook vrij om af te zien van de verenigende ontvanger en uitsluitend verbinding te maken via Bluetooth. Er is voldoende flexibiliteit om verbinding te maken en met uw apparaten te werken zoals u wilt, hoewel de daadwerkelijke typervaring iets minder vergevingsgezind is.

Design: maakt plaats voor slimme apparaten

De Logitech K780 biedt het vooruitzicht van draagbaarheid voor iets minder dan 2 pond. Maar met een lengte van bijna 15 centimeter was het omslachtig om het in een dagelijkse tas of rugzak te passen. Het is het beste om dit op één plek te laten, hoewel het gemakkelijk was om van kamer naar kamer te gaan - van een thuiskantoor naar de bank bijvoorbeeld - gezien het ontbreken van beperkende draden. De rubberen houder aan de bovenkant van het toestel is het meest onderscheidende kenmerk van dit Logitech-toetsenbord. Het is breed genoeg voor de meeste smartphones in zowel verticale als horizontale oriëntatie en iPad Pro's in liggende modus.

Het is groot genoeg voor een handig numeriek toetsenblok, verschillende sneltoetsen voor snel schakelen tussen apparaten, desktops, app-specifieke acties en mediabediening.

Hoewel het niet per se ultradraagbaar is, kan dat een goede zaak zijn voor dagelijks gebruik. Het is groot genoeg voor een handig numeriek toetsenblok, verschillende sneltoetsen voor snel schakelen tussen apparaten, desktops, app-specifieke acties en mediabediening. De keerzijde van die medaille is echter dat alle toetsen afgerond zijn, wat de typische hoeveelheid sleuteloppervlakte wegnam die ik gewend ben. Hoewel ik kleine handen heb, heb ik een groot deel van het wegglijden van toetsen of onnauwkeurige toetsaanslagen ervaren. Gebruikers met grotere handen zullen waarschijnlijk zowel de grootte als de vorm van het toetsenbord minder dan meegaand vinden.

Image
Image

Prestaties: Stil en meestal responsief

De Logitech K780 v alt in de categorie toetsenborden in membraanstijl, wat betekent dat de toetsen niet worden bediend door een mechanische schakelaar zoals bij mechanische toetsenborden. De toetsen zijn iets verhoogd en hebben een concaaf ontwerp en het gepatenteerde Logitech PerfectKeyStroke-systeem, dat verondersteld wordt de kracht gelijkmatig over de toets te verdelen voor een soepelere en stillere feedback. Dat betekent dat zelfs als u de toets aan de rand indrukt, uw invoer probleemloos wordt herkend.

In gebruik was de ervaring vergelijkbaar met een laptoptoetsenbord, maar met een beetje meer geven en bijna stille toetsaanslagen. Ik merkte af en toe vertraging op, vooral bij snel typen, maar die waren er maar heel weinig. Ik waardeer het ook dat ik me geen zorgen hoef te maken over wanneer de batterij moet worden opgeladen. De K780 wordt geleverd met twee AAA-batterijen die het toetsenbord 2 jaar van stroom moeten voorzien, dus de levensduur van de batterij is een sterk punt. Er is een automatische slaapfunctie om de levensduur van de batterij te verlengen.

De Logitech K780 v alt in de categorie toetsenborden in membraanstijl, wat betekent dat de toetsen niet worden bediend door een mechanische schakelaar zoals bij mechanische toetsenborden.

Comfort: Krap en onhandig

Logitech categoriseert de K780 als een toetsenbord van volledig formaat, maar bij voortdurend gebruik voelde hij klein en beperkt aan. Ik heb vrij kleine handen en toch voelden mijn vingertoppen alsof ze altijd van de toetsen afgleden. De PerfectKeyStroke-technologie hielp bij het corrigeren van fouten die verband hielden met het wegglijden van de sleutel, maar de algehele ervaring was niet comfortabel. Tussen het kleine formaat en de ronde vorm van de toetsen, het algehele platte ontwerp zonder polssteun en wat aanvoelde als een zeer minimale afstand tussen de toetsen, voelden mijn handen na een paar uur gebruik behoorlijk krap aan. Dit belooft niet veel goeds voor iemand die veel moet typen en grotere handen heeft.

Ik heb vrij kleine handen, maar mijn vingertoppen voelden aan alsof ze altijd van de toetsen afgleden.

Image
Image

Draadloos: direct schakelen tussen apparaten

Een gebied waar ik geen problemen tegenkwam, waren de draadloze prestaties. De K780 heeft het potentieel om tot 10 meter van de signaalbron te werken. Hoewel ik dit maximale bereik niet ervaarde, zag ik geen bereikproblemen tot bijna 6 meter afstand via Bluetooth en bijna 5 meter afstand via de meegeleverde Logitech Unifying USB-ontvanger. De drie invoersneltoetsen zorgden voor onmiddellijk schakelen tussen apparaten en het koppelen ging even snel en gemakkelijk.

Software: Aanpassingsgemak met Logitech Options

De Logitech K780 is zeer eenvoudig in te stellen met Logitech Options en de Logitech Unifying Receiver-software. Het is een handig hulpmiddel om aangesloten apparaten bij te houden en hoe ze zijn verbonden, en om het handjevol toetsen aan te passen dat aan uw workflow kan worden aangepast. Als macOS- en iOS-gebruiker waardeerde ik de handige Mac-sneltoetsen, maar deze kunnen worden gewijzigd om alles te doen, van het starten van de rekenmachine tot het toewijzen van een modificatietoets. De functietoets ondersteunt ook verschillende andere snelkoppelingen op basis van het besturingssysteem.

Bluetooth-connectiviteit herkent automatisch het besturingssysteem en configureert het toetsenbord dienovereenkomstig. Maar via draadloos zijn er snelkoppelingen om het toetsenbord in te stellen op basis van of u Windows, macOS of iOS gebruikt. Er is misschien geen grote behoefte om dit toetsenbord daadwerkelijk aan te passen, maar de software biedt in ieder geval een handige manier om aangesloten apparaten bij te houden en ervoor te zorgen dat de firmware van uw apparaat up-to-date is. Deze software stuurt u ook een e-mail wanneer de batterijen van het toetsenbord bijna leeg zijn.

Image
Image

Prijs: niet echt een uitspatting of een koopje

De Logitech K780 is te koop voor ongeveer $ 80, wat hem in het soort zeldzame middenklasse van draadloze toetsenborden plaatst die meer kosten dan budgetgerichte modellen, maar minder dan de premium-opties. Net als zijn duurdere Logitech-tegenhangers, biedt het draadloze connectiviteit met meerdere apparaten op verschillende besturingssystemen, plus de toegevoegde waarde van het opruimen van rommel op het bureau, dankzij het apparaatvak voor een tablet of smartphone.

Deze vormfactor geeft het een voorsprong op goedkope of duurdere toetsenborden van $ 100 en hoger, zoals het Apple Magic Keyboard of Microsoft Bluetooth-toetsenbord, die niet systeemonafhankelijk zijn. Maar hoewel het vriendelijk is voor andere slimme apparaten, krijgt u geen ergonomie of de extra flexibiliteit van opladen via USB-C/bekabeld gebruik wanneer de batterij bijna leeg is.

Image
Image

Logitech K780 vs. Satechi Bluetooth draadloos slim toetsenbord

Als je op zoek bent naar een Mac-toetsenbord, is het Satechi Bluetooth Wireless Smart Keyboard (zie op Amazon) ook te koop voor ongeveer $ 80 en ondersteunt het zowel macOS als Windows. De Satechi heeft een klein voordeel ten opzichte van de K780 door connectiviteit met een vierde apparaat aan te bieden. Er is ook geen nano-USB bij de vergelijking betrokken, aangezien Bluetooth de primaire verbindingsmodus is.

Het is ook iets slanker op 0,7 inch, maar het is bijna 1 pond lichter. Hoewel hij iets langer is dan de K780, maakt zijn volledig platte constructie hem iets draagbaarder. Het werkt ook op batterijen, maar de levensduur van de batterij is ongeveer drie weken lager dan die van de K780. De toetsen van de Satechi hebben ook de traditionele vierkante platte vorm en grootte, die voor de meesten meer vertrouwd comfort zullen bieden.

Een breed compatibel, draadloos toetsenbord voor meerdere apparaten, maar niet het meest comfortabele

Het Logitech K780 draadloze toetsenbord voor meerdere apparaten is een volledig draadloos toetsenbord van volledige grootte dat compatibel is met Windows- en macOS-apparaten en dat twee verschillende draadloze connectiviteitsmodi ondersteunt. De ingebouwde standaard voor apparaten en aanpasbare toetsen verhogen de gemaksfactor en de batterijduur van 2 jaar is een ander aanzienlijk pluspunt, maar dagelijks gebruik biedt potentieel

Specs

  • Productnaam K780 draadloos toetsenbord voor meerdere apparaten
  • Product Merk Logitech
  • UPC 097855122834
  • Prijs $80.00
  • Gewicht 30.86 oz.
  • Productafmetingen 0,86 x 14,96 x 6,02 inch.
  • Kleur gespikkeld wit, niet-gespikkeld wit
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows 7, 8 en 10, Android 5.0+, MacOS 10.10+, iOS 5+, Chrome OS
  • Batterijlevensduur 24 maanden
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloze ontvanger, Bluetooth
  • Poorten Geen

Aanbevolen: