Corsair K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord Review: voor zowel serieuze gamers als streamers

Inhoudsopgave:

Corsair K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord Review: voor zowel serieuze gamers als streamers
Corsair K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord Review: voor zowel serieuze gamers als streamers
Anonim

Bottom Line

Het Corsair K95 RGB Platinum XT mechanische gamingtoetsenbord zit boordevol met bijna alle toeters en bellen die je maar kunt bedenken, waardoor het een premium, veelzijdige optie is voor serieuze spelers en streamers.

Corsair K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord

Image
Image

We hebben Corsair K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je bereid bent meer dan $ 200 te besteden aan een gamingtoetsenbord, dan zou het Corsair K95 RGB Platinum XT mechanische gamingtoetsenbord op je lijst met kanshebbers moeten staan. Het ziet eruit en voelt net zo luxueus aan als de prijs en de naam doen vermoeden, en combineert de bekende flitsende regenboogverlichtingseffecten van de meeste gaming-toetsenborden met een aantal luxere versieringen.

Met responsieve, duurzame Cherry MX Speed RGB Silver-toetsschakelaars, een grote en zachte polssteun en een reeks speciale knoppen die ideaal zijn voor streamers - compleet met Elgato Stream Deck-integratie - is dit een uitstekende optie voor serieuze gamers… of je nu een pro-speler, aspirant-concurrent of een Twitch-streamer bent.

Ik heb het Corsair K95 RGB Platinum XT mechanische gamingtoetsenbord meer dan een week getest in verschillende topgames, waaronder Fortnite, Overwatch en League of Legends, evenals in dagelijks gebruik tijdens het werken en surfen op internet.

Design: een oogverblindende lichtshow

De meeste gaming-toetsenborden volgen tegenwoordig hetzelfde basis-playbook, met gedurfde RGB-verlichtingsanimaties die van onder de toetsen gloeien, maar de Corsair K95 heeft een aantal geavanceerdere details die hem helpen de Platinum-factuur na te leven.

Het geborstelde metaal over het gehele bovenoppervlak zorgt ervoor dat de K95 RGB Platinum XT een stuk classier aanvoelt dan de vergelijkbare, maar goedkopere gaming-toetsenbordmodellen van Corsair, zoals het Strafe RGB Mk.2 MX Silent Mechanical Gaming Keyboard. De meer functionele upgrade wordt echter geleverd met de gedempte polssteun, die veel meer ondersteunend en comfortabeler is dan de enigszins krakende plastic op sommige van Corsair's goedkopere boards.

De K95 RGB Platinum XT voegt ook een verlichte strip toe langs de bovenkant van het bord die flitst samen met de achtergrondverlichting van de toetsen, waardoor de visuele gloed wordt versterkt. De metalen volumeroller in de rechterbovenhoek voelt zwaar en nauwkeurig aan, terwijl het gebruikersprofiel, de helderheid van de verlichting en de Windows-toetsvergrendelingsknoppen in de linkerhoek ook handig zijn.

De K95 RGB Platinum XT voegt een verlichte strip toe langs de bovenkant van het bord die flitst samen met de achtergrondverlichting van de toetsen, waardoor de visuele gloed wordt versterkt.

Net als de andere gaming-toetsenborden van Corsair, is er een passthrough USB-poort in de buurt van het forse, met stof omwikkelde snoer van het toetsenbord, dat ideaal wordt gebruikt om een muis aan te sluiten. Dat is handig omdat het toetsenbord zelf twee USB-poorten nodig heeft om aan te sluiten en te functioneren.

Een andere toegevoegde functie aan de K95 RGB Platinum XT zijn de zes speciale functieknoppen aan de linkerkant, die kunnen worden gebruikt voor in-game macro's of kunnen worden toegewezen aan specifieke functies in de Elgato Stream Deck-software voor online streamers. U kunt zelfs de toetsen vervangen door de meegeleverde blauwe doppen die zijn ontworpen om Elgato-functies aan te geven.

Image
Image

Prestaties: Sneltoetsen

De Corsair K95 RGB Platinum XT maakt gebruik van Cherry MX Speed RGB Silver-toetsschakelaars, die qua luidheid in het midden van het pakket zitten en een prettig tastbaar gevoel hebben wanneer je klikt en wegklikt.

Er is een duidelijk verschil met de Cherry MX Silent-toetsschakelaars van de eerder genoemde Strafe RGB Mk.2 MX Silent, die tijdens het typen een beetje papperig kan aanvoelen. Met de K95 RGB Platinum XT voelt typen vloeiend en soepel, met betrouwbaar snelle bediening terwijl je vingers over de toetsen vliegen. Met behulp van TypingTest.com registreerde ik 18 woorden meer per minuut op dit toetsenbord dan de Strafe RGB Mk.2 MX Silent, en ik voelde echt het verschil in gebruik.

Typen voelt vloeiend en soepel aan, met betrouwbaar snelle bediening terwijl je vingers over de toetsen vliegen.

Deze toetsschakelaars zijn ook geschikt voor meer dan 100 miljoen toetsaanslagen per stuk, het dubbele van de Cherry MX Silent-schakelaars, en het zou moeilijk zijn om dat totaal te overtreffen, zelfs met een leven lang gamen. Dit toetsenbord kan een zeer langdurige investering zijn.

Corsair bundelt ook handig sets van genre-specifieke getextureerde keycaps die je kunt verwisselen: WASD voor first-person shooters en QWERDF voor MOBA-games zoals League of Legends en Dota 2. Met kleine hoeken aan de buitenranden helpen ze je vingers precies daar te houden waar ze moeten zijn op het toetsenbord, zelfs als je niet kijkt.

Image
Image

Comfort: zachte polsen

Tussen de soepeler typende toetsen en de gedempte polssteun, biedt de Corsair K95 RGB Platinum XT een zeer comfortabele typ- en game-ervaring die is gebouwd voor lange sessies. Gezamenlijk zijn deze twee upgrades sterk voelbaar in vergelijking met de Strafe RGB Mk.2 MX Stil genoeg om de extra investering van $ 50 te rechtvaardigen.

Image
Image

Bottom Line

Het Corsair K95 RGB Platinum XT mechanische gamingtoetsenbord maakt gebruik van het Corsair iCUE-softwarepakket, dat kan worden gebruikt om te kiezen tussen verschillende vooraf ingestelde verlichtingsroutines en om uw eigen routines aan te passen. Je kunt daar ook macro-opdrachten instellen voor de toetsen aan de linkerkant en spelen met de verlichtingsinstellingen zoals je wilt. Zoals gezegd is het toetsenbord ook compatibel met Elgato's Stream Deck-software voor online livestreams.

Prijs: het is een investering

Voor $ 200 bevindt de Corsair K95 RGB Platinum XT zich aan de bovenkant van bedrade computertoetsenborden. Gelukkig ziet het eruit en voelt het aan als een premium-optie en bevat het extra functies die de uitgaven voor toegewijde spelers kunnen rechtvaardigen, evenals vaste streamers. Toch is de concurrentie sterk, dus het is de moeite waard om andere toetsenborden in deze prijsklasse te onderzoeken om de ideale pasvorm en functieset te vinden.

Image
Image

Corsair K95 RGB Platinum XT versus Logitech G915 Lightspeed

Dit zijn twee van de duurste gaming-toetsenborden die momenteel op de markt zijn, maar Logitech's G915 Lightspeed (zie Best Buy) biedt een heel ander pakket. Naast het draadloze karakter heeft het onopvallende toetsenbord van Logitech kortere toetsen met minder totale verplaatsing, samen met Bluetooth-connectiviteit om verbinding te maken met een breed scala aan andere apparaten. Het is echter duurder voor $ 250.

Een platina-toetsenbord voor gamers

Corsair's K95 Platinum XT maakt de hype waar: het is een prijzig, eersteklas bord met een fantastisch, stevig ontwerp, soepel en comfortabel typen en een aantal geweldige voordelen. Niet iedereen heeft iets nodig dat zo robuust en high-end is, en er zijn zeker goedkopere opties op de markt voor de gemiddelde gamer. Maar voor degenen die het beste van het beste eisen, is er de Corsair K95 Platinum XT.

Specs

  • Productnaam K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord
  • Product Merk Corsair
  • MPN 840006616702
  • Prijs $199,99
  • Productafmetingen 18,3 x 6,7 x 1,4 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 1x USB-doorvoerpoort
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: