IOS Lock Screen Widgets kunnen de iPhone meer (of minder) afleidend maken

Inhoudsopgave:

IOS Lock Screen Widgets kunnen de iPhone meer (of minder) afleidend maken
IOS Lock Screen Widgets kunnen de iPhone meer (of minder) afleidend maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 16 herontwerpt het vergrendelscherm van de iPhone volledig met widgets en aanpassingen.
  • De pictogrammen lijken meer op Apple Watch-complicaties dan op startscherm-widgets.
  • Ze zullen er geweldig uitzien als Apple dit najaar een always-on iPhone lanceert.
Image
Image

iOS 16's vergrendelscherm-widgets maken het gemakkelijk om het weer, afspraken en meer te controleren, zonder zelfs maar je telefoon op te pakken.

Widgets laten een soort omgevingsgegevens op je telefoon rondhangen. Net zoals je naar een horloge of een klok kijkt om de tijd te controleren, kun je binnenkort een blik werpen op het vergrendelscherm van je iPhone om goed te zien, om te zien welke widgets je daar hebt geplaatst. Dit kan een geweldige manier zijn om de afleiding van de andere apps van je telefoon te vermijden, of het kan je uiteindelijk nog meer afleiden.

"Het lijdt geen twijfel dat smartphones afleiden. Of het nu gaat om de constante stroom van meldingen, de aantrekkingskracht van sociale media of de verleiding om e-mail te checken of games te spelen, het is maar al te gemakkelijk om de focus te verliezen als je een telefoon hebt in uw hand, "vertelde Brandon Wilkes, een marketingmanager bij de Big Phone Store in het VK, via e-mail aan Lifewire. "Maar het is ook de moeite waard om te overwegen dat smartphones kunnen worden gebruikt om de productiviteit en focus te verhogen. En veel mensen vinden dat snelle toegang tot informatie en communicatie nuttig kan zijn om gefocust te blijven."

iOS 16 Vergrendelscherm Widgets

De nieuwe widgets, die in september in iOS 16 voor de iPhone verschijnen, lijken meer op Apple Watch-complicaties dan op de bestaande startscherm-widgets van de iPhone. Het zijn eenvoudige, monochrome pictogrammen die de tijd, temperatuur, fitnessvoortgang of iets anders kunnen weergeven dat gemakkelijk kan worden weergegeven in een enkel klein pictogram. Deze zullen handig zijn op de huidige iPhones, maar geruchten wijzen op een always-on display in de iPhone 14 Pro, waardoor ze nog beter zichtbaar zijn.

Daarnaast zijn er Live-activiteiten, die bijvoorbeeld de laatste scores in een sportwedstrijd of de voortgang van een levering kunnen laten zien.

Al deze huidige informatie, zodat je het direct kunt zien, zonder je iPhone te ontgrendelen, gewoon door het op te pakken of op het scherm te tikken. En Apple gelooft dat dit een bron van afleiding kan wegnemen. Je weet wanneer je je telefoon pakt om het weer te bekijken, en je ziet een melding van WhatsApp of een rode badge op het iMessage-pictogram, en voordat je het weet, heb je een half uur besteed aan het lezen van chats en het controleren van TikTok? Als je je telefoon niet ontgrendelt, gebeurt dat misschien niet.

"Vergrendelscherm-widgets, van de camera tot de zaklamp, maken de iPhone al in een oogwenk gebruiksvriendelijk zonder de app te hoeven ontgrendelen en zoeken", vertelde filmmaker Michael Ayjian aan Lifewire via e-mail."De snelheid van gebruik zal ervoor zorgen dat snelle taken gemakkelijker worden zonder de verleiding om de telefoon te ontgrendelen en door het konijnenhol van apps te gaan."

Zwart Gat

Aan de andere kant kan het zijn dat al die gegevens je telefoon nog aantrekkelijker maken. Zodra die overzichtelijke widgets je aandacht hebben getrokken, is de kans groter dat je de telefoon pakt en dingen gaat controleren. Vroeger was er een melding nodig om je aandacht af te leiden van het huidige moment. Nu kan het gebeuren door gewoon naar je telefoon te kijken, vooral als deze dingen altijd aan staan.

Apple is niet de eerste die dit doet. Vergrendelscherm-widgets bestaan al eeuwen op Android-telefoons, dus Apple speelt hier een inhaalslag.

Image
Image

"Samsung's flip-telefoons hebben een speciaal scherm aan de achterkant, zodat je toegang hebt tot belangrijke gegevens zonder het apparaat te openen, en de recente Nothing Phone 1 heeft programmeerbare LED's die je laten weten wat er aan de hand is zonder zelfs maar te hoeven kiezen zet je telefoon op", vertelde Tom Paton, oprichter van het duurzaamheidsbedrijf voor smartphones, Green Smartphones, via e-mail aan Lifewire.

Het effect van deze widgets hangt af van de persoon die ze gebruikt. Sommige mensen hebben elke melding uitgeschakeld, gebruiken hun telefoon zelden tenzij ze een specifieke taak hebben en houden zich op de een of andere manier aan die taak. Anderen reageren op elk binnenkomend bericht, zelfs wanneer ze socializen met persoonlijke mensen.

We zullen allemaal widgets anders gebruiken, en als je ze niet leuk vindt, kun je ze uitschakelen. Maar als je naar de iOS 16-preview kijkt, zie je dat Apple veel moeite heeft gestoken in het vergrendelingsscherm. Het is misschien wel een van de beste nieuwe functies van de telefoon, en ik kan niet wachten, ook al betekent het meer afleiding.

Aanbevolen: