Leer hoe u tv-programma's op uw computer kunt opnemen zonder Windows Media

Inhoudsopgave:

Leer hoe u tv-programma's op uw computer kunt opnemen zonder Windows Media
Leer hoe u tv-programma's op uw computer kunt opnemen zonder Windows Media
Anonim

Het is relatief eenvoudig om van je computer een pc-tv te maken, en veel huiseigenaren hebben dit proces ooit gebruikt als een optie voor digitale videorecorders. Met de Windows Media Center-applicatie, die bij sommige Windows-edities was inbegrepen, kon een pc tv-programma's opnemen.

Toen Microsoft Windows Media Center stopte, wendden pc-gebruikers zich tot andere goedkope commerciële software in combinatie met een kana altuner om hun favoriete tv-programma's op te nemen. Populaire opties waren SageTV en Beyond TV.

PC TV-opties

De manier waarop we tv kijken verandert echter en de meeste zenders en sportevenementen bieden hun programma nu aan via streaming-apps en -services. Sommige hiervan vereisen een abonnement en sommige zijn gratis.

Vanwege de rijkdom aan streamable programmering die op elk moment beschikbaar is, gebruiken veel pc-bezitters hun computers niet langer als DVR's, en de voorheen populaire DVR-applicaties hebben het moeilijk gehad. SageTV werd verkocht aan Google en is nu beschikbaar als open source software. De ontwikkelaars van Beyond TV ontwikkelen dat product niet langer, hoewel het nog steeds wordt ondersteund.

Desalniettemin zijn er DVR- alternatieven beschikbaar voor eigenaren van Windows-pc's die programma's op hun computer willen opnemen. Een van de beste van de nieuwe opties zijn Tablo, Plex, Emby en HDHomeRun DVR. Hoewel ze niet gratis zijn, zijn ze goedkoop, lager dan een satelliet- of kabelabonnement.

Tablo

Tablo is een hardwaretuner en DVR waartoe je toegang hebt via Windows-applicaties. Hij maakt verbinding met het hogesnelheidsnetwerk van uw huis en heeft een ingebouwde harde schijf. Met de Tablo-apps kijk je live tv en plan je opnames in. Tablo is geen thuismediacentrum, maar het is een gemakkelijke manier om tv te kijken en op te nemen.

Image
Image

Plex

Gebruik je pc met Plex Media Server-software om tv-programma's op je pc te bekijken en op te nemen. Je hebt een Plex Pass-abonnement en een aangesloten tv-tuner nodig om over-the-air tv op je pc op te nemen. Het Plex Pass-abonnement is betaalbaar en beschikbaar op maandelijkse, jaarlijkse of levenslange basis. Plex heeft een strakke geïntegreerde tv-gids met rijke metadata.

Image
Image

Emby

De Emby home media center-software is beschikbaar voor pc-bezitters die DVR-mogelijkheden willen. Het vereist een Emby Premiere-abonnement, dat betaalbaar en maandelijks of jaarlijks betaalbaar is. De opzet is eenvoudig en kort. Emby biedt echter geen bron van tv-gidsgegevens. Je hebt een lijst met kanalen en geen informatie over wat erop staat. Je zult een van de gratis tv-schema's willen downloaden om dit te omzeilen.

Image
Image

HDHomeRun DVR

Als je een HDHomeRun-tuner hebt, is de HDHomeRun DVR-service de beste manier om tv op te nemen. Het is de eenvoudigste van alle software DVR's om in te stellen, en het doet dit ene ding goed. Het functioneert niet als een mediabibliotheek voor thuis. Voor het gebruik van dit programma is een minuscuul jaarabonnement vereist.

Aanbevolen: