Redenen waarom u een e-reader voor uw kinderen zou moeten kopen

Inhoudsopgave:

Redenen waarom u een e-reader voor uw kinderen zou moeten kopen
Redenen waarom u een e-reader voor uw kinderen zou moeten kopen
Anonim

Als jij een van die heksenters bent die overweegt het geld neer te leggen om in een e-reader te investeren, maar je bent er niet helemaal van overtuigd of dit een goed idee is of niet, lees dan verder. Dit is de eerste aflevering in een serie die in detail enkele van de belangrijkste voor- en nadelen schetst van het maken van de sprong van "dode boom" (of papieren) boeken naar e-books. In dit eerste artikel bekijken we het kopen van een e-reader vanuit het perspectief van een ouder en hoe de beslissing om digitaal te gaan jou en je kinderen ten goede komt.

Geen voortijdige boeksterfgevallen meer

Image
Image

Kinderen zijn streng voor dingen en hun favoriete dingen lijken echt tegen een stootje te kunnen. Dit geldt zowel voor boeken als voor speelgoed. De kans is groot dat je het favoriete boek van elk kind kunt uitkiezen door er een te zoeken met een gehavende omslag en de helft van de pagina's met ezelsoren of uitgescheurde pagina's.

Een van de belangrijkste voordelen van e-books is dat ze vrijwel onverwoestbaar zijn. Dankzij back-ups en cloudopslagopties kost het, als je eenmaal een e-book koopt, veel moeite om het boek op een onherstelbare manier te verwijderen. Natuurlijk is de e-bookreader zelf kwetsbaar, maar je kunt beschermende hoesjes kopen die het risico minimaliseren. Behalve het lamineren van elke pagina, is er geen equivalent in traditionele gedrukte boeken.

Onboard Woordenboek

Image
Image

Veel e-readers hebben een handige woordenboekfunctie. Dit is een geweldige optie voor kinderen. Als ze een woord tegenkomen waar ze niet zeker van zijn, is het snel en eenvoudig om het woord te selecteren en de definitie op te roepen.

Ga je gang, schrijf op de pagina's

Image
Image

We weten allemaal dat kinderen graag in hun boeken schrijven. Hoewel het de ervaring van het krabbelen op een pagina met een krijtje niet echt kan nabootsen, hebben de meeste e-readers wel opties om op een pagina te schrijven via het toetsenbord van het apparaat. Dit is vooral handig voor schoolopdrachten en stelt studenten in staat aantekeningen te maken in de virtuele paginamarges zonder het boek daadwerkelijk te misvormen.

Geen verloren bibliotheekboeken meer

Image
Image

Als ouders is de bibliotheek een geweldige bron voor kinderboeken zonder ze te hoeven kopen. Het nadeel is dat wanhopige klauteren na twee weken. Waar zijn de bibliotheekboeken gebleven? Zitten ze onder het bed, in de kast, bij een vriend thuis of zitten ze misschien op een stoel in de achtertuin (doorweekt door de regen)?

Met een e-reader kun je kinderboeken lenen uit Kindle-bibliotheken. De selectie is niet zo goed als de traditionele collectie, maar wordt steeds groter naarmate e-readers aan populariteit winnen. Het beste is dat wanneer uw kind een e-book leent, het zichzelf "teruggeeft"; het e-book wordt gewoon uit hun e-book reader verwijderd wanneer de uitleenperiode voorbij is. Nooit meer zoeken naar de boeken, ze naar de drop-off brengen of naar binnen sjokken om een late boete te betalen.

Geen ruzie over het favoriete boek

Elke ouder met meer dan één kind weet ruzie te verwachten over wiens beurt het is om het boek te lezen, vooral als het een populaire titel is. Het is niet nodig om de Harry Potter-gevechten opnieuw te beleven met elke nieuwe serie. Wanneer u een e-book koopt, kunt u bij de meeste e-readers de titels met meerdere apparaten delen. Zo is één exemplaar van een e-book tegelijkertijd toegankelijk voor meerdere kinderen, ieder op zijn of haar eigen e-reader.

Een bibliotheek waar je ook gaat

Of je nu een lange autorit maakt of op vakantie gaat, een deel van het ouderlijk ritueel is om iets mee te nemen om de kinderen te vermaken tijdens het reizen en tijdens het ontspannen. Dit kan de vorm aannemen van zakken met boeken (omdat we allemaal weten dat kinderen graag keuze hebben en één boek is niet genoeg), wat ruimte in beslag neemt, voor meer rommel zorgt en extra mogelijkheden biedt om per ongeluk iets achter te laten wanneer het tijd is thuiskomen. Een kind met toegang tot een e-reader kan honderden boeken in de hand hebben. Eén object om bij te houden, één object om rond te rijden en veel minder rommel in de auto.

Geen cooties meer uit de wachtkamerboeken

Ouders die tijd doorbrengen in wachtkamers met hun kinderen - bij de tandarts, dokter, ziekenhuis of zelfs een autodealer - erkennen inherent dat de gescheurde boeken die werden verstrekt om de kinderen bezig te houden, zijn behandeld door honderden of duizenden groezelige handen. Net als het speelgoed in de buurt, krioelen ze waarschijnlijk van de ziektekiemen. Als u een e-reader meeneemt, kunt u boeken laden om uw kind bezig te houden zonder een virus uit te lokken. En, in tegenstelling tot het meenemen van uw eigen papieren boeken om te lezen, is het gemakkelijk om een e-reader af te vegen om deze te desinfecteren.

Beter dan videogames

Kinderen spelen graag met gadgets. Elektronica is hip en veel van de kinderen van nu zijn praktisch opgegroeid met een draagbare gameconsole. Een e-reader helpt om die lust naar gadgets te bevredigen en zorgt ervoor dat ouders zich daar een beetje beter bij voelen, aangezien lezen over het algemeen wordt beschouwd als een activiteit die de voorkeur heeft (althans door veel ouders) boven het spelen van videogames.

Goedkoper dan een iPod

Als je kind een gadget wil dragen, is een e-reader over het algemeen goedkoper dan de meeste iPod-modellen. Het kan misschien geen games spelen, maar de meeste e-readers zullen MP3's afspelen als ze iets nodig hebben om muziek af te spelen. Als een toegevoegde bonus hoeven ouders zich geen zorgen te maken over het elke dag of twee opladen van de batterijen, aangezien e-readers wekenlang meegaan op een lading.

Ste alth Reading

Peersdruk kan zich helemaal uitstrekken tot leesmateriaal. Zonder boekomslag om reclame te maken voor wat ze lezen, kan een kind met een e-reader alle boeken lezen die ze willen zonder dat iemand wijzer is.

Aanbevolen: