Hoe apps te verwijderen uit het Quick Settings Media Control Panel in Android 12

Inhoudsopgave:

Hoe apps te verwijderen uit het Quick Settings Media Control Panel in Android 12
Hoe apps te verwijderen uit het Quick Settings Media Control Panel in Android 12
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Geluid en trillingen > Media.
  • Tik op een app in de lijst om de mediaspeler in of uit te schakelen.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat een app zijn mediabediening weergeeft in Snelle instellingen in Android 12.

Snelle instellingen Media Player-apps aanpassen

Bewerken welke apps hun mediaspeler mogen tonen in Snelle instellingen, doe je via het Media gedeelte van de instellingen van je telefoon, en het is heel eenvoudig.

  1. Ga naar Instellingen > Geluid en trillingen > Media.

    Als uw instellingen er niet zo uitzien, moet u uw Android-besturingssysteem bijwerken. Meld u aan op de website van Google om de installatie van Android 12 bèta in te schakelen.

  2. Tik op de knop naast de app waarvan je de mediabediening wilt in- of uitschakelen.

    Image
    Image

Waarom de weergave van de mediabediening van een app stoppen?

Android 11 toont ook mediabediening in Snelle instellingen, en terecht. Het maakt het regelen van het afspelen van media heel eenvoudig vanuit het systeemvak. Wat Android 12 anders maakt, is dat je kunt kiezen voor welke apps hun mediabediening moet worden verborgen.

Als je meer dan één app voor het afspelen van media gebruikt, worden de afspeelknoppen voor allemaal weergegeven. Als je het gedeelte Snelle instellingen niet vol wilt maken met al die bedieningselementen of door onnodige moet vegen om te vinden wat je zoekt, is het uitschakelen van sommige van die apps zoals hierboven beschreven de enige manier om het selectief op te ruimen.

Een andere situatie waarin het beheer van de mediabediening van pas komt, is als je wilt schakelen tussen apps die inhoud afspelen. Stel dat u SoundCloud gebruikt, maar kort een YouTube-video wilt openen. Het uitvoeren van deze omschakeling is prima, maar bij het sluiten van YouTube blijven de bedieningselementen mogelijk centraal staan in Snelle instellingen wanneer u SoundCloud echt wilt hervatten. Het uitschakelen van YouTube om zijn mediabediening weer te geven zou een gemakkelijke oplossing zijn als je zoiets vaak tegenkomt.

Aangezien deze functie zich in de bètaversie van Android 12 bevindt, zal deze niet noodzakelijkerwijs blijven bestaan tijdens de openbare release. Als dat zo is, is er geen garantie dat het op exact dezelfde manier zal bestaan als hier wordt beschreven.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn paneel Snelle instellingen?

    Om het paneel Snelle instellingen op uw Android-telefoon te herschikken of te bewerken, opent u het paneel Snelle instellingen en sleept u het naar beneden om de volledige lade weer te geven, en selecteert u vervolgens Bewerken (potloodpictogram). Houd een item lang ingedrukt (tik en houd vast) en sleep het vervolgens naar waar u het wilt hebben. Sleep items naar de lade als u ze wilt zien en sleep ze uit de lade om ze te verbergen. Om een item in het verkorte menu Snelle instellingen te laten verschijnen, verplaatst u het naar de bovenste zes tegels.

    Hoe voeg je iets toe aan het paneel Snelle instellingen?

    Afhankelijk van het model van je telefoon, bevatten je Snelle instellingen zowel standaardtegels als tegels van enkele van de apps die je hebt geïnstalleerd. Bewerk Snelle instellingen en sleep een tegel naar boven om deze op te nemen in uw verkorte Snelle instellingen. Om een aangepaste tegel toe te voegen aan uw paneel Snelle instellingen, inclusief app-snelkoppelingen en browserkoppelingen, downloadt u een tool zoals Aangepaste snelle instellingen. Met Aangepaste snelle instellingen kunt u aangepaste tegels toevoegen en aanvullende bewerkingen uitvoeren in uw paneel Snelle instellingen.

Aanbevolen: