Hoe audio op te nemen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe audio op te nemen op Windows 10
Hoe audio op te nemen op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open Windows Voice Recorder vanuit het menu Start en selecteer het Record pictogram.
  • Of gebruik Audacity. Configureer de audio-ingangen om geluid van de computer op te nemen en selecteer het Record pictogram.
  • Als je klaar bent, ga je naar File > Save > Save as WAV om de voltooide audio op te slaan.

Dit artikel legt uit hoe je audio opneemt op Windows 10. De instructies zijn van toepassing op alle Windows 10-laptops en pc's.

Hoe computeraudio op te nemen met Windows Voice Recorder

Windows Voice Recorder is een eenvoudig maar effectief programma dat vooraf is geïnstalleerd met Windows en kan worden gebruikt om audio rechtstreeks van de microfoon van uw computer op te nemen. Het heeft ook een rudimentaire editor die je kunt gebruiken om ongewenste bits vanaf het begin en het einde van de opname te trimmen.

  1. Als je geen microfoon in je computer hebt ingebouwd, sluit er dan een aan voordat je Windows Voice Recorder start.
  2. Je moet ervoor zorgen dat de microfoon is ingesteld als het standaard opnameapparaat. Selecteer het menu Start en selecteer vervolgens Instellingen, weergegeven als een tandwielvormig pictogram.
  3. Typ in het zoekvak van Windows-instellingen Sound en druk op Enter. Selecteer in de zoekresultaten Geluidsinstellingen.

    Image
    Image
  4. Gebruik in de Input sectie het invoerapparaat drop-down menu om uw microfoon te kiezen, sluit dan het Settings venster.

    Image
    Image
  5. Open Windows Voice Recorder vanuit het menu Start. Het zou al geïnstalleerd moeten zijn, maar als dat niet het geval is, kun je het vinden in de Microsoft Store.
  6. Selecteer het Record pictogram aan de linkerkant van het scherm om de opname te starten.

    Image
    Image

    In sommige versies van Voice Recorder kan het opnamepictogram naar het midden van het venster verschuiven wanneer u het voor het eerst opent of als u nog geen spraakopnames heeft gemaakt. Nadat u opnamen hebt gemaakt, verschijnt het pictogram Opnemen aan de linkerkant van het scherm.

  7. Terwijl u aan het opnemen bent, kunt u het Pauze pictogram selecteren om de opname tijdelijk te stoppen, en vervolgens Pauze een tweede keer selecteren om door te gaan, opname naar hetzelfde bestand.

    Image
    Image
  8. Als je klaar bent, selecteer je het Stop icoon.
  9. Nadat je opname klaar is, kun je het opnamebestand selecteren en vervolgens het Play pictogram selecteren om het te horen afspelen.
  10. Als u het begin en einde van de audio wilt bijsnijden, selecteert u het Trim pictogram onder aan het venster.

    Image
    Image
  11. Sleep de begin- en eindbalk totdat je de audio hebt bewerkt. Selecteer het Play-pictogram om uw herziene begin- en eindpunt te horen. Als u tevreden bent, selecteert u het pictogram Save en kiest u of u het huidige bestand wilt opslaan of een nieuwe kopie wilt maken.

    Image
    Image
  12. Om het MP3-bestand op de harde schijf van uw computer te vinden, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u Bestandslocatie openen. U kunt ook het Share-pictogram selecteren om het bestand naar iemand te verzenden via e-mail of sociale media.

Opnemen op Windows 10 met Audacity

Er zijn veel audio-opnameprogramma's van derden voor Windows, maar Audacity is een krachtig programma dat gratis en open source is. Het wordt door veel creatieve professionals, waaronder podcasters, gebruikt om spraakopnamen en andere soorten audio te maken.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Je kunt Audacity gemakkelijk gebruiken om audiobestanden die met de microfoon zijn opgenomen te maken, bewerken en publiceren, op vrijwel dezelfde manier als je audio kunt opnemen in Windows Voice Recorder. We laten zien hoe u het programma kunt gebruiken om interne audio van een ander programma op uw pc op te nemen.

Als je audio opneemt die door een ander programma wordt afgespeeld, houd dan rekening met de mogelijkheid van inbreuk op het auteursrecht met betrekking tot het opnemen en hergebruiken van die audio. Als de audio auteursrechtelijk beschermd is en u deze opneemt en hergebruikt, overtreedt u mogelijk de wet, wat ernstige gevolgen heeft.

  1. Als je Audacity nog niet op je computer hebt geïnstalleerd, installeer dan Audacity en open het.
  2. Configureer eerst de audio-ingangen zodat Audacity geluid van de computer kan opnemen. Selecteer het vervolgkeuzemenu Audiohost linksboven in het venster en kies Windows WASAPI. Hiermee kan Audacity audio van andere apps "horen".

    Image
    Image
  3. Selecteer het vervolgkeuzemenu Audio-invoer rechts van het menu Audiohost en selecteer vervolgens de luidsprekers of hoofdtelefoons die je momenteel gebruikt om audio op de computer te horen, met "loopback" tussen haakjes. Dit zorgt ervoor dat de audio die wordt vastgelegd de enige audio is die u van de computer kunt horen.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, selecteer je het Record pictogram in de Audacity-werkbalk.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, selecteer je het Stop icoon.
  6. Om de audio af te spelen die je zojuist hebt opgenomen om deze te beluisteren en te bewerken, herstel je de twee menu's naar de instellingen die ze aan het begin hadden. Het audiohostmenu moet worden ingesteld op MME.
  7. Selecteer het Play pictogram om de audio te horen die u zojuist hebt opgenomen.

    Image
    Image
  8. Als je klaar bent, kun je de voltooide audio opslaan. Selecteer File > Save > Save as WAV.

FAQ

    Hoe scherm ik een opname af op Windows 10 met audio?

    Om uw scherm op Windows 10 op te nemen, schakelt u Windows Game Bar in. Druk vervolgens op Windows+ G en selecteer Record.

    Hoe neem ik streaming audio op Windows 10 op?

    Gebruik een gratis streaming audiorecorder zoals Streamosaur of Aktiv. Dergelijke apps exporteren bestanden in verschillende audioformaten.

    Hoe neem ik gesprekken op mijn computer op met Audacity?

    Er zijn een paar manieren om gesprekken op te nemen met Audacity. Het gemakkelijkst is om een VoIP-recorder te gebruiken en het bestand in Audacity in te voegen.

    Hoe neem ik Discord-audio op Windows 10 op?

    De gemakkelijkste manier om audio van Discord op te nemen, is door de Craig-chatbot te gebruiken. Mogelijk moet u uw microfooninstellingen wijzigen door naar Settings > App Settings > Voice & Video te gaan.

Aanbevolen: