Zoom H1n Review: een draagbare manier om audio van hoge kwaliteit op te nemen

Inhoudsopgave:

Zoom H1n Review: een draagbare manier om audio van hoge kwaliteit op te nemen
Zoom H1n Review: een draagbare manier om audio van hoge kwaliteit op te nemen
Anonim

Bottom Line

De Zoom H1n Handy Recorder is een verbazingwekkend compact apparaat waarmee gebruikers hoogwaardige audio kunnen vastleggen voor interviews en videoprojecten, maar ook voor het opnemen van muziek onderweg.

Zoom H1n Handy Recorder (2018-model)

Image
Image

We hebben de Zoom H1n Handy Recorder gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor muzikanten, contentmakers en filmmakers is audio een zeer belangrijke factor in hun werk. Zoom is een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende reputatie op het gebied van digitale spraakrecorders, en de H1n Handy Recorder is de meest recente update van hun vorige model, de H1 Zoom.

We hebben er een kunnen bemachtigen om de bijgewerkte functies en nieuwe gebruikerslay-out te testen en te zien of deze digitale audiorecorder past bij de behoeften van de gebruikers van vandaag.

Image
Image

Ontwerp: Ligt perfect in je hand

Met afmetingen van 2 x 5,4 x 1,3 inch ligt de Zoom H1n perfect in je hand. Het heeft een gladde zwarte matte afwerking, die strak aanvoelt maar gevoelig kan zijn voor krassen. De lay-out van de knoppen is logisch en altijd binnen handbereik, dus we konden de opname gemakkelijk starten en stoppen en door het menu manoeuvreren bij het wijzigen van instellingen en opname-opties.

Het 1,25-inch monochrome LCD-scherm is helder en goed zichtbaar, zelfs in direct zonlicht. De menu's zijn gemakkelijk te navigeren en elke nieuwe gebruiker kan het onder de knie krijgen met een beetje oefening. Net boven het LCD-scherm bevindt zich een analoge ingangsvolumeknop om de opnameniveaus te regelen, wat een uitstekende functie is - in plaats van het gebruik van knoppen om het volume te regelen, is de knop een mooie stille manier om on-the-fly aan te passen terwijl de opname aan de gang is.

Om audio te controleren, heeft de Zoom H1n Handy Recorder een 1/8-inch uitgangsaansluiting met speciale volumeregelaars. Dit gaf ons de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten en het geluid in re altime te volgen terwijl we aan het opnemen waren.

De Zoom H1n heeft ook een microSD-slot, aan/uit-knop, prullenbak en een USB-poort. De achterkant herbergt het AAA-batterijcompartiment en de schroefbevestiging voor een statief, microfoonstandaard of boomarm voor verschillende opnameconfiguraties.

Image
Image

Microfoons: de ster van de show

De stereo X/Y-microfoons van de Zoom H1n zijn de echte ster van de show. Ze kunnen 120 dB aan en nemen rechtstreeks op microSD- en microSDHC-kaarten tot 32 GB op.

De stereo X/Y-microfoons van de Zoom H1n zijn de echte ster van de show.

De microfoons zijn ondergebracht in een grote plastic behuizing die lijkt op een mand, waardoor de microfoons onbelemmerd kunnen worden opgenomen. Het heeft ook een 1/8-inch microfoon/invoerpoort, wat betekent dat je het kunt aansluiten op een reversmicrofoon voor interviews of een fantoomgevoede shotgun-microfoon.

Configuratieproces: klaar om uit de doos te gaan

De Zoom H1n Handy Recorder wordt geleverd met twee AAA-batterijen. We hebben de batterijen erin gedaan, de recorder aangezet, de datum en tijd ingesteld en toen waren we klaar om op te nemen.

Het is een heel eenvoudig proces om de Zoom H1n Handy Recorder gebruiksklaar te maken - druk gewoon op de "Audio"-knop om verschillende opnameformaten zoals MP3 of 24-bit WAV te selecteren.

Als u de lage frequentie in uw opnamen wilt verminderen, stelt u uw voorkeuren in met de knop "Low Cut". De knoppen "Limiter" en "Auto Level" geven de gebruiker meer controle over de kwaliteit van het opgenomen geluid. De "Limiter"-knop beperkt het audiosignaal tot een bepaalde drempel, zodat de audio die u opneemt onvervormd blijft. De knop "Auto Level" houdt het audiosignaal consistent door de audioversterking te verhogen of te verlagen.

Als je de knop 'Stop' ingedrukt houdt, wordt een secundair menu weergegeven met functies zoals 'Auto Record', 'Pre-Record', 'Self Timer' en 'Sound Mark'. De geluidsmarkeringsfunctie stuurt een audiotoon van de uitgangsaansluiting naar uw camera om het geluid voor filmmakers te helpen synchroniseren.

Image
Image

Bottom Line

De Zoom H1n Handy Recorder heeft een groot 1,25-inch monochroom LCD-scherm dat zelfs in direct zonlicht zichtbaar is. De gebruikersinterface op het apparaat is eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te navigeren voor nieuwe gebruikers, en het scherm heeft een groot contrast voor optimale zichtbaarheid.

Prestaties: geweldige geluidskwaliteit binnen handbereik

De Zoom H1n Handy Recorder is een geweldig apparaat. Het vermogen om audio van hoge kwaliteit op te nemen is fenomenaal, vooral bij 24-bit. 24-bits audio-opname is beter dan cd-kwaliteit, wat betekent dat u helderder geluid krijgt en de mogelijkheid om de fijnere details in het geluid te horen. Afhankelijk van de manier waarop deze kleine machine wordt gebruikt, zullen de microfoons beter presteren dan de meeste microfoons op een mobiele telefoon, richt-en-schietcamera, computer of DSLR.

Het gebruik van de Zoom H1n met condensatormicrofoons, reversmicrofoons of shotgun-microfoons verandert de dynamiek van het opgenomen audiobestand. Dit opent een wereld aan mogelijkheden en toepassingen voor de Handy Recorder. Deze Handy Recorder kan handig zijn voor mensen die onafhankelijke films maken, YouTube-shows produceren, interviews opnemen en zelfs geluidseffecten vastleggen.

Het vermogen om audio van hoge kwaliteit op te nemen is fenomenaal, vooral bij 24-bit.

Bij het testen van de X/Y-microfoons merkten we dat de audio zou vervormen als we te dicht bij het apparaat spreken. We namen het apparaat ook mee naar buiten als er een matige hoeveelheid wind was, en onze opnames werden gedomineerd door windgeruis.

De nieuwste functies van de Zoom H1n Handy Recorder onderscheiden hem echt van zijn voorganger. De Audio Limiter voorkomt vervorming bij het opnemen van muziekinstrumenten, stemmen en buitenshuis. Er is ook een Pre-Record-functie waarmee je een paar seconden voordat je op de opnameknop drukt, geluid kunt vastleggen, wat helpt bij het opnieuw opnemen van een opname.

Image
Image

USB-connectiviteit: nieuwe mogelijkheden voor opnemen

De Zoom H1n Handy Recorder kan rechtstreeks worden aangesloten op een laptop of desktopcomputer en worden gebruikt als externe microfoon voor vloggen en podcasts.

Dit is een geweldige functie voor de hedendaagse makers van inhoud: in een kwestie van seconden kan de Zoom H1n uw werkstation veranderen in een krachtig hulpmiddel met de mogelijkheid om vanuit huis, op kantoor of op reis uit te zenden.

Het kan rechtstreeks worden aangesloten op een laptop of desktopcomputer en worden gebruikt als een externe microfoon.

Batterijlevensduur: neem altijd extra batterijen mee

Zoom beweert dat de H1n ongeveer 10 uur kan werken op nieuwe batterijen (wat geweldig is voor makers die onderweg zijn) of dat hij kan worden gevoed door je eigen externe batterij die is aangesloten op de USB-poort.

We denken dat het verstandig is om te investeren in oplaadbare batterijen of een extern batterijpakket als u van plan bent de Zoom H1n Handy Recorder voor langere tijd te gebruiken. Het bespaart u ook geld op wegwerpbatterijen.

Prijs: geweldig hulpmiddel voor een fatsoenlijke prijs

De Zoom H1n Handy Recorder wordt gewoonlijk verkocht voor ongeveer $ 120, wat ongeveer $ 20 meer is dan het vorige model. De updates en de nieuwe gebruikersinterface zijn de prijsverhoging waard.

Hoewel hij iets duurder is, is de H1n Handy Recorder nog steeds scherp geprijsd. Hogere digitale recorders met meer geavanceerde functies en bedieningselementen, zoals de Zoom H6 Six Track Recorder, worden verkocht voor bijna $ 400.

Concurrentie: enkele solide opties van Sony

Sony PCM-A10: De Sony PCM-A10 is een kleiner hand-held opnameapparaat dat voor ongeveer $ 230 wordt verkocht. En hoewel dit een grote prijsstijging is, valideren de extra functies de kosten.

Zowel de Zoom H1n Handy Recorder als de Sony PCM-A10 hebben de mogelijkheid om audio op een microSD-kaart op te nemen, maar de Sony PCM-A10 heeft het voordeel van 16 GB interne opslagruimte en een oplaadbare batterij met een geschatte levensduur van 15 uur. Op de lange termijn zullen de interne batterij en gegevensopslag van de PCM-A10 u wat zuurverdiende geld besparen.

Beide apparaten hebben microfoons in X/Y-stijl die tot 24-bits audiobestanden opnemen. De microfoons van de PCM-A10 zijn verstelbaar om je audio-opname nauwkeurig af te stemmen, terwijl de microfoons van de Zoom H1n niet verstelbaar zijn.

De Sony PCM-A10 heeft ook Bluetooth-mogelijkheden en een opname-app, die de prijs op zichzelf zo ongeveer rechtvaardigen. Bluetooth geeft je de mogelijkheid om je audio-opname te volgen via een draadloze koptelefoon, zodat je de recorder zo dicht mogelijk bij het onderwerp kunt plaatsen zonder fysiek verbonden te zijn met het apparaat. En met de Sony REC Remote-app kun je de audiorecorder bedienen en bewaken tot op 20 meter afstand.

Sony ICD-UX560: De Sony ICD-UX560 wordt meestal verkocht voor minder dan $ 100 en is een betaalbare spraakrecorder en een geweldige optie voor degenen die geen opnames hoeven te maken superhoge kwaliteit audio. Als je alleen maar lezingen, interviews of spraaknotities wilt opnemen - eigenlijk alles wat wordt getranscribeerd of gewoon ter referentie wordt gebruikt - dan is de ICD-UX560 een eenvoudiger apparaat dat doet wat je nodig hebt voor veel minder geld dan de Zoom H1n.

De ICD-UX560 kan alleen 16-bits audiobestanden opnemen en heeft 4 GB interne opslag. Het heeft zowel input- als output-aansluitingen naast kleine microfoons die niet kunnen worden afgesteld of aangepast. Vergeleken met de Zoom H1n Handy Recorder is de gebruikersinterface van de Sony ICD-UX560 eenvoudig (hoewel moeilijker te lezen op een kleiner OLED-scherm).

De ICD-UX560 heeft ook een lithiumbatterij met een capaciteit van 27 uur, afhankelijk van de stijl van opnemen en afspelen, die aanzienlijk langer is dan de Zoom H1n.

Een beproefde audiorecorder die geweldig is voor creatievelingen

In deze prijsklasse is de Zoom H1n Handy Recorder een van de meest populaire opnameapparaten voor contentmakers. Hoewel de levensduur van de batterij niet de beste is en het ontbreekt aan handige voordelen zoals Bluetooth-mogelijkheden, maken de veelzijdigheid, hoogwaardige opnamemogelijkheden en gebruiksvriendelijke interface van de H1n het een solide aankoop voor vloggers, podcasters, videografen en meer.

Specs

  • Productnaam H1n Handy Recorder (model 2018)
  • Product Brand Zoom
  • Prijs $119,99
  • Productafmetingen 2 x 5,4 x 1,3 inch.
  • Microfoons Ingebouwd stereopaar, mid/side, ORTF, X/Y-configuraties
  • Display 1,25-inch monochroom LCD-scherm
  • Invoer 1 x stereo 1/8-inch microfoon/lijn in mini-telefoonaansluiting
  • Output Stereo ⅛-inch telefoon-/lijnuitgang met speciale volumeregeling
  • Opname-opties Automatisch opnemen, vooraf opnemen, zelfontspanner
  • Bestandstype 24-bit/96kHz audio in BWF-compatibele WAV-, MP3-indelingen
  • Extra functies Afspeelsnelheidsregeling, Voice Emphaize-filter, Stereo Bounce, Toongenerator
  • Opslag MicroSD/MicroSDHC-kaarten (32GB max)
  • Poorten Micro USB
  • Batterij 2 x AAA-batterijen of AC-adapter (AD-17)
  • Batterijlevensduur Tot 10 uur

Aanbevolen: