Hoe audio op een iPad op te nemen

Inhoudsopgave:

Hoe audio op een iPad op te nemen
Hoe audio op een iPad op te nemen
Anonim

Alle iPads worden geleverd met een microfoon en ze kunnen allemaal direct uit de doos audio opnemen. Apple heeft een gratis app waarmee je aan de slag kunt. Spraakmemo's komen op elke nieuwe iPad en iPhone en zijn gratis te downloaden in de App Store. Je kunt ook audio opnemen in verschillende andere Apple-apps en een verzameling apps van derden.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de iPads met iOS 13 of iOS 12.

Hoe audio op iPad op te nemen met de app Spraakmemo's

De app Spraakmemo's bestaat al sinds iOS 3, maar is opnieuw ontworpen in iOS 12. De eenvoudigste manier om audio op de iPad op te nemen, is door de app Spraakmemo's te gebruiken. Spraakmemo's maken het voor u buitengewoon eenvoudig om audio op te nemen. Open de app en zorg ervoor dat je iPad zich dicht bij de geluidsbron bevindt die je wilt vastleggen.

Een nieuwe opname maken in de app Spraakmemo's:

  1. Tik op de rode Record knop in de zijbalk van de Voice Memos-app.

    Image
    Image
  2. Tik op het Pause icoon om de opname te pauzeren en Resume om door te gaan met opnemen. Gebruik de afspeelknoppen om te luisteren, vooruit of achteruit te gaan in de opname.

    Image
    Image
  3. Tik op Klaar om te voltooien.

Met spraakmemo's kun je een paar dingen aan de opname doen nadat je klaar bent met opnemen. Je kunt het een naam geven en de opname zelf bewerken, hoewel je bewerkingsopties beperkt zijn tot het inkorten van de opname of het opnemen over een gedeelte.

Hoe een spraakmemo-app-opname te bewerken

  1. Tik in de zijbalk van de app Spraakmemo's op de opname die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken bovenaan het opnamegebied.

    Image
    Image
  3. Tik op het Crop-pictogram bovenaan het scherm Bewerken.

    Image
    Image

    Om over een sectie op te nemen, verplaatst u de schuifregelaar naar het gebied dat u wilt vervangen en tikt u op Vervangen onder aan het scherm. Volg met de vervangende audio.

  4. Houd het begin of het einde van de opname ingedrukt en sleep het begin- of eindpunt naar de gewenste locatie om de opname bij te snijden.
  5. Tik op Trim onderaan het scherm.

    Image
    Image
  6. Tik op Opslaan en Klaar.

Wijzig de naam van een opname door de huidige naam in de zijbalk te selecteren en op de naam boven aan het opnamescherm te tikken om deze te selecteren. Typ een vervangende naam.

Stuur een voltooide opname naar iemand door op de naam in de zijbalk van de spraakmemo's te tikken en het Share-pictogram te selecteren, dat zich boven de naam van de opname op het scherm bevindt.

Audio opnemen op iPad met Pages, Numbers of Keynote

Naast het gebruik van spraakmemo's om audio op te nemen, kun je met andere apps van Apple ook audio opnemen en dit vervolgens toevoegen aan een document of project waaraan je werkt. Hier leest u hoe u audio opneemt met Pages, Numbers of Keynote. Deze gratis apps zijn inbegrepen bij de aankoop van uw iOS-apparaat, hoewel u ze mogelijk moet downloaden van de App Store.

  1. Open bijvoorbeeld een Keynote document. Tik op het + pictogram, dat zich in de rechterbovenhoek van het scherm bevindt.

    Image
    Image
  2. Tik op Audio opnemen in het vervolgkeuzemenu. (Tik in de Numbers-app eerst op het pictogram Photos en kies vervolgens Audio opnemen).

    Image
    Image
  3. Tik op de Record knop onderaan het scherm en begin met opnemen.

    Image
    Image
  4. Druk op het Stop pictogram wanneer u klaar bent met opnemen.

    Image
    Image
  5. Tik op Insert in de rechterbovenhoek om een opnamepictogram aan uw document toe te voegen. Iedereen die het document ontvangt, kan op het pictogram tikken om je stem te horen als je de presentatie vertelt of een ander geluid dat je opneemt.

    Image
    Image

Dezelfde instructies zijn van toepassing op de Pages en Numbers apps.

App-opties van derden

De App Store staat vol met audio-apps die meer functies bieden dan de gratis Apple-apps, waaronder deze hoog gewaardeerde gratis apps:

  • Spraakrecorder en audio-editor
  • Voice Recorder Lite
  • Hoge kwaliteit spraakrecorder
  • Voice Record Pro

Over audiokwaliteit op de iPad

Als je alleen spraakmemo's gebruikt om notities voor jezelf te maken, is de standaardinstelling voor de geluidskwaliteit van de iPad mogelijk voldoende om aan je behoeften te voldoen. U kunt de standaardinstelling echter wijzigen om de kwaliteit te verbeteren door op Settings > Spraakmemo's te tikken en de instelling te wijzigen van Gecomprimeerd in Lossless

Image
Image

Als je opnamen van hoge kwaliteit nodig hebt, gebruik dan een externe iOS-compatibele of draadloze microfoon met je iPad.

Aanbevolen: