Wat is ruimtelijke audio en hoe gebruik je het op AirPods Pro en AirPods Max?

Inhoudsopgave:

Wat is ruimtelijke audio en hoe gebruik je het op AirPods Pro en AirPods Max?
Wat is ruimtelijke audio en hoe gebruik je het op AirPods Pro en AirPods Max?
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je AirPods Pro of AirPads Max aan op je iPhone of iPad en ervaar Spatial Audio surround sound.
  • Tik op Instellingen > Bluetooth > info-knop naast AirPods Pro of AirPads Max. Zet de Spatial Audio schakelaar aan.
  • Open de Music-app van Apple. Typ Ruimtelijke audio in het zoekveld. Tik op de Made for Spacial Audio afspeellijst > Play.

In dit artikel wordt uitgelegd dat Apple Spatial Audio een 3D-audiotechnologie is die een volledige surround sound-ervaring simuleert wanneer je AirPods Pro of AirPods Max draagt. Om Apple Spatial Audio te ervaren, sluit je AirPods Pro of AirPods Max aan op een compatibele iPhone of iPad, schakel je de functie in en gebruik je een app die ruimtelijke audio-inhoud biedt.

Wat doet ruimtelijke audio?

Ruimtelijke audio is een andere term voor surround sound. Traditioneel verwijst surroundgeluid naar audiosystemen met meerdere luidsprekers die rond een centraal gebied zijn geplaatst om geluid vanuit verschillende hoeken tegelijk te leveren. Een Dolby surround sound-systeem kan bijvoorbeeld acht of meer zorgvuldig geplaatste luidsprekers hebben om een meeslepende luisterervaring te bieden voor compatibele audiovisuele inhoud.

Met ruimtelijke audio kan het lijken alsof verschillende geluiden uit verschillende richtingen en hoogten komen in relatie tot de luisteraar. Dit kan helpen om de luisteraar midden in de actie te plaatsen bij het bekijken van een film of show, en het kan zelfs de luisterervaring verbeteren bij het luisteren naar muziek. Gewone stereomuziek maakt niet noodzakelijkerwijs gebruik van ruimtelijke audio, maar tracks die speciaal voor deze technologie zijn ontworpen, bieden een compleet andere luisterervaring.

Wat is Apple Spatial Audio?

Apple Spatial Audio is een gevirtualiseerd surround-geluidsformaat dat is ontwikkeld door Apple en waarvoor Apple-hardware vereist is. Het is ontworpen om hoogte- en achtergeluidseffecten toe te voegen aan compatibele audiovisuele inhoud, waaronder Apple Music, FaceTime en andere apps die Dolby Atmos ondersteunen, of alleen 5.1- of 7.1-kanaals audio in het algemeen.

Apple Spatial Audio biedt een vergelijkbare ervaring als traditionele surround sound-systemen, behalve dat je compatibele oordopjes of hoofdtelefoons gebruikt in plaats van een reeks luidsprekers. Andere surround sound-hoofdtelefoons hebben ook vergelijkbare effecten bereikt.

Laat Spatial Audio de batterij leeglopen?

Spatial Audio vereist zowel je iPhone of iPad als je AirPods Pro of AirPods Max om extra werk te doen, dus er is een impact op de batterij. De telefoon of iPad moet extra verwerking doen en de oordopjes of koptelefoon sturen versnellingsmetergegevens terug naar de telefoon, wat ook extra stroom kost.

Als u de batterij zo lang mogelijk uit uw apparaten wilt halen en ze niet kunt opladen als ze leeg zijn, kunt u overwegen om Spatial Audio uit te schakelen, samen met andere energieverslindende functies zoals ruis opzeggen, totdat je in een situatie komt waarin het opladen geen probleem meer is.

Hoe gebruik je ruimtelijke audio met AirPods Pro en AirPods Max?

Om Apple Spatial Audio te gebruiken, heb je een compatibele iPhone of iPad nodig. Het werkt met iPhone 7 en nieuwer, de 3e generatie iPad Pro en nieuwer, de 3e generatie iPad Air en nieuwer, de 6e generatie iPad en nieuwer, en de 5e generatie iPad Mini en nieuwer. U moet ook iOS of iPadOS 14 of nieuwer hebben geïnstalleerd en u moet een app gebruiken die audiovisuele inhoud biedt die compatibel is met Apple Spatial Audio.

Hier leest u hoe u Spatial Audio gebruikt met AirPods Pro of AirPods Max:

  1. Sluit uw AirPods Pro of AirPods Max aan op uw iPhone of iPad.
  2. Open Instellingen en tik op Bluetooth.
  3. Zoek uw AirPods Pro of AirPods Max en tik op de info-knop (kleine letter i in een cirkel).
  4. Controleer de Spatial Audio-schakelaar en tik erop om het in te schakelen als het nog niet is ingeschakeld.

    Image
    Image
  5. Open Apple Music en tik op het zoekpictogram.

    Andere apps ondersteunen Spatial Audio. Dit is slechts een voorbeeld om u op weg te helpen.

  6. Tik op het zoekveld en typ Spatial Audio.

    Je kunt ook op Ruimtelijke audio tikken in het gedeelte Bladeren door categorieën om compatibele muziek te ontdekken.

  7. Tik op de Made for Spatial Audio afspeellijst.

    Image
    Image
  8. Tik op Play en je kunt beginnen met luisteren naar je eerste ruimtelijke audio.
  9. Om te controleren of Spatial Audio actief is, opent u het Control Center.
  10. Tik en houd de volumeknop. ingedrukt
  11. Controleer of u het pictogram Spatial Audio On ziet en tik erop als u dat niet doet.

    Image
    Image

FAQ

    Wat is THX Spatial Audio?

    THX Spatial Audio is een meeslepend surroundplatform dat is ontwikkeld voor muziek, tv, gaming en meer. THX werkt samen met andere fabrikanten om deze functie te integreren in apparaten zoals televisies en headsets. Razer biedt bijvoorbeeld gaming-specifieke headsets met THX Spatial Audio en een app die verbetert en werkt met de meeste bedrade en draadloze hoofdtelefoons.

    Wat is binaurale ruimtelijke 3D-audio?

    Hoewel deze termen vaak samen voorkomen en gerelateerd zijn aan het luisteren naar surround sound, verschillen ze enigszins. Binaurale audio bootst na hoe je dingen zou horen als je daar in de opnamestudio was. Ruimtelijke of 3D-audio omhult de luisteraar vanuit verschillende hoeken voor een meer levensechte ervaring.

Aanbevolen: