Hoe installeer en gebruik ik Microsoft Edge voor Android

Inhoudsopgave:

Hoe installeer en gebruik ik Microsoft Edge voor Android
Hoe installeer en gebruik ik Microsoft Edge voor Android
Anonim

Wat te weten

  • Downloaden/installeren: zoek naar "Microsoft Edge" in Google Play Store > download > log in met Microsoft-account.
  • Sync: Selecteer op pc Windows-pictogram > Profiel > Accountinstellingen wijzigen > Synchroniseer je instellingen > aanzetten.
  • Volgende: Selecteer op Android-apparaat More > Settings > Account >Sync > aanzetten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Microsoft Edge-webbrowser installeert op een Android-telefoon of -tablet met Android 4.4 (KitKat) en hoger.

Microsoft Edge voor Android downloaden en installeren

Zoek naar Microsoft Edge in de Google Play Store om de Edge-app voor Android te downloaden en te installeren. Wanneer u de app opent, wordt u gevraagd u aan te melden met een Microsoft-account. Als u er geen hebt, selecteert u Skip U wordt vervolgens gevraagd om machtigingen voor de app te verlenen en u hebt de mogelijkheid om van Edge de standaardbrowser te maken die wordt geopend wanneer u op een web tikt link.

Image
Image

Hoe Microsoft Edge op verschillende apparaten te synchroniseren

Zo synchroniseert u uw leeslijst, geschiedenis, favorieten en bladwijzers op verschillende apparaten:

  1. Selecteer op uw Windows-pc het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek. Selecteer uw profile pictogram en selecteer vervolgens Accountinstellingen wijzigen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Synchroniseer je instellingen.

    Image
    Image
  3. Schakel de Synchronisatie-instellingen naar Aan.

    Image
    Image
  4. Selecteer op uw Android-apparaat More > Settings.
  5. Tik op je account.
  6. Selecteer Sync en zet de schakelaar op On.

    Image
    Image

Delen met Doorgaan op pc

Het instellen van het delen van inhoud via Doorgaan op pc vereist ook extra stappen:

  1. Selecteer op uw Windows-pc het Windows-pictogram en selecteer vervolgens de gear om de Settings te openenmenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Telefoon.

    Image
    Image
  3. Selecteer Voeg een telefoon toe.

    Image
    Image
  4. Selecteer Android en selecteer vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Voer uw telefoonnummer in en selecteer vervolgens Verzenden. Microsoft stuurt de link in een sms-bericht naar je Android-telefoon.

    Image
    Image
  6. Zoek de tekst op je Android-telefoon en tik op de link. Dit opent de downloadpagina voor de Microsoft Phone Companion-app in Google Play.
  7. Selecteer Install.
  8. Open de Microsoft Launch-app en meld u aan met uw Microsoft-account en volg de aanwijzingen om machtigingen aan de app te verlenen.

    Image
    Image
  9. Wanneer u wordt gevraagd om de app op uw pc in te stellen, selecteert u Mijn pc is gereed.
  10. Select Toestaan > Gereed.

    Image
    Image

Je hebt nu op beide apparaten toegang tot de Edge-browser op je telefoon en pc met je Microsoft-account. In de instellingen van Windows 10 zou je je telefoon nu moeten zien staan onder Gekoppelde telefoons.

Image
Image

Edge voor Android vs. Edge voor Windows-functies

Naast Cortana-ondersteunde gesproken zoekopdrachten en incognito browsen in de InPrivate-modus, ondersteunt Edge voor Android de meeste van dezelfde functies als Edge voor Windows.

Adblock Plus

Microsoft werkte samen met Adblock Plus om software voor het blokkeren van advertenties voor Edge te maken. De Adblock Plus-functie voor Edge is geen extensie of app van derden. In plaats daarvan is het ingebouwd in de Android-browser. Tik op de ellipsen () in de rechterbenedenhoek van Edge en selecteer Settings >Content blockers om Adblock Plus aan en uit te zetten.

Image
Image

Leesweergave

Deze functie verwijdert advertenties en andere elementen die u in de weg staan bij het online lezen. Als een webpagina de leesweergave ondersteunt, ziet u een open boek-pictogram naast de URL-balk. Selecteer het om van weergave te wisselen. De kopafbeelding blijft zichtbaar. Andere afbeeldingen, widgets en gestileerde lettertypen worden vervangen door platte tekst.

Image
Image

Leeslijst

De functie Leeslijst bewaart interessante webpagina's of artikelen die u later kunt lezen. Selecteer het Hub-pictogram naast de URL-balk (het ziet eruit als een ster met drie lijnen die eruit schieten), selecteer het Leeslijst-pictogram (de stapel boeken), selecteer vervolgens de webpagina om deze aan uw leeslijst toe te voegen.

Image
Image

Doorgaan op pc

Door Doorgaan op pc in te schakelen, kunt u op het web surfen in Edge voor Windows 10 waar u was gebleven in Edge voor Android. Voordat u van deze functie kunt profiteren, moet u de Windows 10 Fall Creators Update op uw pc installeren. U moet ook Edge voor Windows 10 gebruiken om uw telefoon via een proces van meerdere stappen aan uw Microsoft-account te koppelen. Voor dit proces moet u een app downloaden met de naam Microsoft Launcher voor Android.

Aanbevolen: