Hoe D3dx9_25.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe D3dx9_25.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe D3dx9_25.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

Het d3dx9_25.dll-bestand is een van de vele bestanden die deel uitmaken van de DirectX-softwarecollectie. D3dx9_25.dll-fouten verschijnen meestal wanneer een softwareprogramma dat DirectX gebruikt, dat DLL-bestand niet correct kan gebruiken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

D3dx9_25.dll Fouten

Image
Image

Er zijn een aantal manieren waarop d3dx9_25.dll-fouten op uw computer kunnen worden weergegeven. Hier zijn enkele van de meest voorkomende voorbeelden:

  • D3DX9_25. DLL niet gevonden
  • Kan d3dx9_25.dll niet vinden
  • De dynamic link-bibliotheek d3dx9_25.dll kon niet worden gevonden in het opgegeven pad [PATH]
  • Het bestand d3dx9_25.dll ontbreekt
  • D3DX9_25. DLL ontbreekt. Vervang D3DX9_25. DLL en probeer het opnieuw
  • D3dx9_25.dll niet gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit oplossen
  • Fout bij het initialiseren van de toepassing omdat het bestand d3dx9_25.dll niet is gevonden
  • De toepassing kan niet worden gestart omdat d3dx9_25.dll niet is gevonden

Aangezien de meeste Windows-games DirectX gebruiken, verschijnen er vaak d3dx9_25.dll-fouten wanneer u een pc-game probeert te starten. Af en toe verschijnen er fouten nadat een game is geladen, maar net voordat de game daadwerkelijk begint. In andere toepassingen kan er een fout optreden voordat bepaalde geavanceerde grafische functies worden gestart.

Sommige games waarvan bekend is dat ze d3dx9_25.dll-fouten genereren, zijn Heroes of Might and Magic, Battlefield, Age of Empires 3, Fable: The Lost Chapters, Zoo Tycoon 2 en Rise of Nations.

Hoe D3dx9_25.dll-fouten te herstellen

Als het opnieuw opstarten van uw computer het probleem niet oplost, probeer dan deze oplossingen in volgorde totdat het probleem is opgelost:

Download d3dx9_25.dll niet. Er zijn veel redenen waarom het niet wordt aanbevolen om een DLL-bestand van een "DLL-download"-website te downloaden. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

  1. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. Het upgraden van DirectX lost de meeste d3dx9_25.dll-fouten op.

    Image
    Image

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter te wijzigen, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows en vervangt alle ontbrekende DirectX-bestanden.

  2. Installeer de versie van DirectX die bij het programma is geleverd. Zoek naar een DirectX-installatieprogramma op uw spel- of applicatie-cd of -dvd.

    Als een programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars vaak een installeerbare kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen. Soms werkt de DirectX-versie op de schijf beter met het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  3. Installeer het programma dat de fout weergeeft opnieuw. Dit vervangt soms het ontbrekende of beschadigde d3dx9_25.dll-bestand.

    Image
    Image
  4. Herstel de ontbrekende DirectX-bestanden. U kunt dit doen door ze afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.
  5. Update de stuurprogramma's van uw videokaart. Verouderde of beschadigde stuurprogramma's kunnen soms DirectX-problemen veroorzaken.

    Image
    Image
  6. Gebruik een gratis testprogramma voor de harde schijf om te controleren op hardwaregerelateerde DLL-fouten. Als er een probleem wordt gedetecteerd, vervangt u de hardwarecomponent zo snel mogelijk of brengt u uw pc naar een professionele computerreparatieservice.

Aanbevolen: